ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ – ΑΠΟ ΤΟ 2011 – Γ.Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Ο ΑΙΓΑΛΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

KALAARXDD

 

 

Από τους παλαιότερους Κρατικούς Λειτουργούς, ο συμπολίτης μας, Αιγαλιώτης, κ. Γιώργος Καλαντζής, του οποίου το όνομα, ήταν μεταξύ των 63 Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, που ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, η κυβέρνηση.

Ο κ. Γιώργος Καλαντζής ορίστηκε, εκ νέου, Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας.

Είναι στο ίδιο πόστο από το 2011, και ίσως από τις λιγοστές περιπτώσεις, που έχει παραμείνει, ανεξαρτήτου κυβερνήσεων και κομμάτων.

Ο Γιώργος Καλαντζής γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1971.

Κατάγεται από τη Σκιά Δωρίδος, ένα χωριό της Ρούμελης, κάτω από την κορυφή της Γκιώνας, αλλά βρέθηκε για σπουδές στην Κρήτη την οποία θεωρεί δεύτερη πατρίδα του, καθώς από εκεί είναι η γυναίκα του.

Απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά “Saint Paul”, της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Τμήματος Κοινωνιολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

Έχει διδακτορικό σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Έχει διδάξει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Τμήμα Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πατρών και στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής.

Έχει συγγράψει άρθρα σχετικά με ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής καθώς και για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Έχει υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Από το 1996 έως το 1999 υπηρέτησε σε θέση ειδικού συμβούλου του Υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου.

Στις 9/10/2009 ανέλαβε Διευθυντής του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Παραιτήθηκε για να αναλάβει την θέση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων στις 7 Ιουλίου 2011.

Το 2011 για την θέση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων τον είχε προτείνει η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ είναι Ολυμπιακός και ΠΑΣΟΚ από τα 18 του χρόνια.

« Οι πολιτικές μου απόψεις είναι σταθερές και εκκινούν από τη μεγάλη βενιζελική δημοκρατική παράταξη», είχε τονίσει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του.

Στην διαδρομή του ως Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Υπουργείου Παιδείας, έχει συνυπάρξει με τους Υπουργούς, Άννα Διαμαντοπούλου, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Αριστείδη Μπαλτά, Νίκος Φίλη, Κώστα Γαβρόγλου, Νίκη Κεραμέως και πλέον με τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Η πορεία του με αυτή την πολυετή παραμονή του στο ίδιο ευαίσθητο πόστο, δεν είναι τυχαία, καθώς πάντα έχει άριστο δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας, όσο αφορά την κυβέρνηση με την Ορθόδοξη Εκκλησία (Οικουμενικό Πατριαρχείου και Ελλαδικής εκκλησίας) και τις άλλες εκκλησίες, ενώ όλα αυτά τα χρόνια, επιμένει, να λειτουργεί "αθόρυβα" και αποτελεσματικά, πέρα από την έκθεση στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης, κτλ.

 

 

AKMNEW21