ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΥΜΑΖΑΤΟΥ

 

 

Στην ηγετική ομάδα του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά για την αυτοδιοικητική θητεία 2024-2028, η συμπολίτισσα μας, κάτοικος Αγίας Βαρβάρας, κ. Μαριάννα Τουμαζάτου, η οποία έπειτα από απόφαση του Επικεφαλής της, ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών.

Παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας της, η κ. Μαριάννα Τουμαζάτου, από το 2019 που ξεκίνησε την αυτοδιοικητική της διαδρομή, έχει αξιοπρόσεκτη και άκρως επιτυχημένη διαδρομή.

Τότε, το 2019, σε αυτή την μόλις πρώτη παρουσία της, εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας, κάνοντας αίσθηση ερχόμενη δεύτερη σε ψήφους, ενώ ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λάμπρος Μίχος, την εμπιστεύθηκε στο ξεκίνημα εκείνης της θητείας την Αντιδημαρχία Οικονομικών.

Στις Εθνικές Εκλογές του περασμένου Μαϊου, με την ανανέωση στο νέο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, η κ. Μαριάννα Τουμαζάτου, έκανε μία ακόμη υπέρβαση, φτάνοντας πολύ ψηλά, και καταλαμβάνοντας της 6η θέση, ήταν πρώτη επιλαχούσα Βουλευτής στον τομέα της.

Στις Περιφερειακές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, η συμπολίτισσα μας, συνέχισε αυτή την ανοδική πορεία της (με πολύ δουλειά και πολύ… τρέξιμο σε όλα τα μήκη και πλάτη του τομέα της), και ήρθε 2η σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά στον Δυτικό Τομέα Αθήνας.

 

 

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΥΜΑΖΑΤΟΥ

Είναι 30 ετών, κόρη του Αλέξανδρου Τουμαζάτου και της Χριστίνας Βασιλάτου και κατάγεται από τα Φάρσα Κεφαλονιάς. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα, όπου διαμένει αδιάλειπτα έως και σήμερα.

Το 2016 ολοκλήρωσε ως αριστούχα τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Ε.Κ.Π.Α., ενώ στη συνέχεια προχώρησε και στην απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «UoA MBA» με εξειδίκευση τη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά. Από τα φοιτητικά της χρόνια εργάζεται αδιάλειπτα στον ιδιωτικό τομέα σε μεγάλο οργανισμό εισαγωγής πρώτης ύλης ως επικεφαλής του τμήματος εμπορικής διαχείρισης.

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 συμμετείχε για πρώτη φορά ως υποψήφια με την παράταξη του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου, κατορθώνοντας να εκλεγεί δεύτερη σε ψήφους κερδίζοντας την καθολική εμπιστοσύνη των δημοτών της πόλης της παρότι ήταν η πρώτη της εκλογική παρουσία. Κατά την τετραετή της θητεία που ακολούθησε, και ούσα μόλις 26 ετών, διετέλεσε για 2 χρόνια Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ενώ στη συνέχεια ορίστηκε Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων & Εξωστρέφειας.

Εν συνεχεία, αποδεχόμενη την τιμητική πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατήλθε στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2023 στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, ως η νεότερη υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνοντας 10.865 ψήφους.
Στις Περιφερειακές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023, ήρθε 2η με 8.186 σταυρούς μεταξύ 28 υποψηφίων, στον Δυτικό Τομέα Αθήνας.