Ημερίδα των Εκπαιδευτηρίων

ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ
 “ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ”

 

 

 

NPAIDEIA ARXIKH

 

 

 

 

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016  πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου – Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων “Νέα Παιδεία” Ημερίδα με θέμα “Διατροφή και Άθληση στην Εφηβεία”.  
Την Ημερίδα διοργάνωσε ο “Όμιλος Αγωγής Υγείας” του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων “Νέα Παιδεία”, στο πλαίσιο των ποικίλων δράσεων  που πραγματοποίησε κατά το σχολικό έτος 2015-2016, με σκοπό την ολοκληρωμένη ενημέρωση των μαθητών του σχολείου μας σε θέματα υγιεινού τρόπου ζωής κατά την εφηβεία.
Στην Ημερίδα συμμετείχαν ως εισηγητές διακεκριμένοι επιστήμονες, οι οποίοι ανέδειξαν τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής και της συχνής άσκησης ως προϋπόθεσης για την ποιότητα ζωής των εφήβων.
Ειδικότερα, ο παιδοενδοκρινολόγος κ. Σταύρος Διαμαντόπουλος, Λέκτορας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνεργάτης του Νοσοκομείου “ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ” μίλησε στους μαθητές για τους κινδύνους της “παιδικής παχυσαρκίας”. Η κ. Άννα Καούρη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, συνεργάτης του “Χαροκοπείου Πανεπιστημίου” έδωσε στους μαθητές μας χρήσιμες συμβουλές για τη διατροφή την περίοδο των Εξετάσεων. Επίσης, η κ. Άθη Χαλκιοπούλου, γεωπόνος, Διευθύντρια της Εταιρείας Ελέγχων και Πιστοποιήσεων “Eurocert” ανέπτυξε το ενδιαφέρον θέμα “Διαβάζοντας τις ετικέτες των τροφίμων”. Ο αθλητίατρος κ. Αντώνης Λεμονής, συζήτησε με τους μαθητές για τη σημαντική συμβολή της άθλησης στην ψυχοσωματική ανάπτυξη των εφήβων. Τέλος, η κ. Σταυρούλα Κωνσταντάκου-Οικονόμου, κλινική ψυχολόγος και ατομική ψυχοθεραπεύτρια παίδων-εφήβων και ενηλίκων ανέλυσε την ψυχολογική διάσταση της διατροφής στην εφηβεία.
Στην ημερίδα μας τη συζήτηση συντόνισε ο ιατρός των Εκπαιδευτηρίων μας κ. Γιώργος Δημητρίου.
Την Ημερίδα παρακολούθησαν, επίσης μαθητές – τριες της Β΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας και οι συνοδοί καθηγήτριές τους, προκειμένου να γνωριστούν με τους μαθητές του σχολείου μας και να μοιραστούν τις γνώσεις και τον προβληματισμό τους.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων και μαθητές-τριες και των τριών τάξεων του Γυμνασίου. Μέσα από τις εισηγήσεις των εκλεκτών ομιλητών  έγινε, τελικά, πεποίθηση όλων ότι ζούμε καλύτερα κι έχουμε υψηλότερες σχολικές επιδόσεις, όταν τρεφόμαστε υγιεινά, αθλούμαστε συχνά και νιώθουμε καλά με τον  εαυτό μας!

 

 NPAIDEIA 01

 

NPAIDEIA 02

 

NPAIDEIA 03

 

NPAIDEIA 04

 

NPAIDEIA 05