Το Reunion του 3ου Γυμνασίου

(“σειρά” 1985-1988) Αγίας Βαρβάρας!

 

 

Αποφοίτησαν από το 3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας το 1988!

Μετά από 35 – 36 χρόνια, το βράδυ του Σαββάτου 13 Απριλίου 2024, η “σειρά” 1985-1988, του 3ου Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας (ένωση 4ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Βαρβάρας), έκανε το ιστορικό Reunion της, στον πανέμορφο χώρο του all day café – bar “El Presidente” στο Αιγάλεω.

Απερίγραπτη χαρά, συγκίνηση, πολλές αναμνήσεις και βαθιά συναισθήματα,… πλημμύρισαν αυτή την μαγική βραδιά επανασύνδεσης, όπου εκτός των παλιών συμμαθητών, κοντά σε αυτή την ζεστή παρέα, βρέθηκαν και τρεις (3) αγαπημένοι Καθηγητές και Παιδαγωγοί τους – εκείνα τα χρόνια - η Θεολόγος, κ. Χάρις Ζούτσου, ο Φιλόλογος κ. Θανάσης Παπανικολάου και ο Μαθηματικός κ. Ιορδάνης Χριστοδούλου.

…Εννοείται ότι το επιτυχημένο ραντεβού ανανεώθηκε, για να επαναληφθεί, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπου είναι σίγουρο ότι θα προσέλθουν περισσότεροι!

* Το Reunion,… συνεχίστηκε, όπως αρμόζει σε τέτοιες περιστάσεις, και κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες, στο μουσικό μεζεδοπωλείο «ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ» στο Χαϊδάρι, όπου η σειρά “1985-1988” του περίφημου 3ου Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας, απέδειξε και εκεί ότι οι… βάσεις που έχει πάρει, παραμένουν αυθεντικές και αναλλοίωτες!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Θανάσης Παπανικολάου, έγραψε για την συνάντηση αυτή:


«Δεν αρκεί η φιλολογία να περιγράψει τη συγκίνηση της χθεσινής βραδιάς, η συνάντηση αυτή παρακαταθήκη για το υπόλοιπο της ζωής μας».

 

 

Στο μήνυμα της για την συνάντηση αυτή η κ. Χάρις Ζούτσου, ανέφερε:

«Χωρίς υπερβολή, το σχολείο εκείνο ήταν έρωτας!

Το αξέχαστο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας! Χρόνια τρυφερά, μοναδικά τόσο για σας όσο και για εμάς, τους καθηγητές που ήμασταν πολύ νέοι. Εγώ, όταν ήρθα το 1982, ήμουν μόλις είκοσι τριών! Ήταν το πρώτο μου σχολείο, στο οποίο παρουσιάστηκα με τόση ανασφάλεια κι αγωνία... Όλα ήταν πρωτόγνωρα, άγνωστα και μάθαινα κοντά σας! Ένιωθα συνομήλική σας, μεγάλωνα, ωρίμαζα κι εγώ μαζί σας...

Για μένα, εκτός από τη βιολογική μου οικογένεια, συνυπάρχει παράλληλα μια πλούσια νοερή οικογένεια, στην οποία, χωρίς ψήγμα κολακείας, τα "παιδιά" του 3ου Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας κατέχουν ξεχωριστή θέση! Οι εμπειρίες και τα συναισθήματα που με δένουν με αυτό το σχολείο είναι μοναδικές κι ανεπανάληπτες!

Όταν το 1990 μετατέθηκα στη Χαλκίδα, σε κάθε σύγκριση, υπερτερούσε το σχολείο σας, το οποίο είχα εξιδανικεύσει από κάθε άποψη! Για πολλά χρόνια, δραττόμουν κάθε ευκαιρίας να μιλώ στους νέους μου μαθητές για εσάς, τους "εκλεκτούς" στη δική μου καρδιά,  ενώ το χέρι μου έγραφε ασυναίσθητα "3ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας"!!!

Όσο για τη χθεσινή συνάντησή μας, ήταν ονειρικά...  Σ' εμένα ήταν κυρίαρχη η αγωνία, η αμηχανία, η έκπληξη, ενώ σήμερα κατακλύζομαι από συγκίνηση και συναισθήματα που δεν περιγράφονται με λόγια... Εκείνο όμως που επικρατεί είναι η χαρά και η υπερηφάνεια για τη μεγάλη προκοπή σας! Δεν χόρταινα χθες να ακούω για την πρόοδό σας, τόσο ως προς την προσωπική κι επαγγελματική σας ανάπτυξη όσο και για τις οικογένειες που έχετε δημιουργήσει!

Εύχομαι ολόψυχα να είστε υγιείς, ευτυχισμένοι, και μόνο καλά νέα να λαβαίνουμε από όλους σας!».

Επίσης, ο κ. Ιορδάνης Χριστοδούλου, έγραψε:

«Ήταν μια υπέροχη βραδιά, που θα μας μείνει αξέχαστη! Μεγάλη η συγκίνηση του δάσκαλου, να τον θυμούνται με αγάπη μετά από τόσα χρόνια οι μαθητές του! Σας θυμάμαι πάντα κι εγώ και ελπίζω να ξαναβρεθούμε! Με αγάπη από τον δάσκαλό σας, Χριστόδουλου Ιορδάνη!».

 

 

 

 

"ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ" Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ