ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΜΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

 

 

Στο πένθος βυθίστηκε σήμερα τα ξημερώματα (στις 5) 4 Οκτωβρίου η μεγάλη ποδοσφαιρική οικογένεια του Ερμή Κορυδαλλού, καθώς ένας από τους πιο σπουδαίους παράγοντες (πρώην Πρόεδρος) της σύγχρονης ιστορίας του ένδοξου Κορυδαλλιώτικου σωματείου, ο Δημήτρης Αραμπατζής δεν είναι πια κοντά μας. Είναι από τα μαντάτα που είτε δεν πιστεύεις, είτε δεν θες να τα ακούσεις. Σε ηλικία 69 ετών και «χτυπημένος» από την επάρατη νόσο, άφησε την τελευταία του πνοή στην οικία του στην Αγία Βαρβάρα, βυθίζοντας στο πένθος την σύζυγο του Αγγελική, τα δύο καμάρια του, τον Ανδρέα και την Πόπη, συγγενείς, φίλους, σαφώς όλη την οικογένεια του Ερμή, καθώς και όλους εμάς που μας… κόλλησε το μικρόβιο του Ερμή Κορυδαλλού!
Όπως σε όλη του την ζωή, από το 1947 στην Συμβολή Σερρών όπου γεννήθηκε, έως και σήμερα τα ξημερώματα, αλλά ειδικά αυτούς τους τελευταίους επτά μήνες, έδωσε με θάρρος και γενναιότητα την μάχη… Ήταν μαχητής, ρεαλιστής και έτσι έφυγε! Ανοιχτόμυαλος, με πνεύμα οξυδερκές, κοίταζε τα καλά της ζωής και άφηνε την μιζέρια στην άκρη… Πρώτα από όλα δίκαιος, ξεκάθαρος, με το θάρρος της γνώμης του, ντόμπρος, «σπαθί» σε φίλους και γνωστούς, μα πάνω από όλα άνθρωπος της παρέας και ανοιχτόκαρδος!
Μετά την κάθοδο του από την γενέτειρα του στην Αττική, έζησε για αρκετά χρόνια στην Καισαριανή και στις αρχές της δεκαετίας του 80 εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του στην Αγία Βαρβάρα (σχεδόν σύνορα με Κορυδαλλό). Ρομαντικός ποδοσφαιρόφιλος με πρώτη και μεγαλύτερη αγάπη τον ΠΑΟΚ, ασχολήθηκε διοικητικά στα μέσα της δεκαετίας του 80 με τον Ερμή Κορυδαλλού. Λίγα χρόνια αργότερα και προς τα τέλη της δεκαετίας αναλαμβάνει Πρόεδρος του «κυανόλευκου» ιστορικού σωματείου, φτιάχνει ομαδάρα και την σεζόν 1991-1992 οδηγεί τον σύλλογο ως πρωταθλητή Πειραιά στην Δ΄ Εθνική, στην πρώτη παρουσία του Ερμή σε εθνικές κατηγορίες.

Ως ρομαντικός και έξυπνος παράγοντας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου συνήθιζε να λέει στον γιο του τον Ανδρέα, που ήταν δεν ήταν 15 ετών «Ανδρέα το Σαββάτο να είσαστε έτοιμοι με τους φίλους σου για να έρθω να σας πάρω με το αμάξι να πάμε να δούμε τον Ερμή». Έτσι, απλά, ρομαντικά και εύκολα, ο κυρ Δημήτρης μας έκανε όλους Ερμάκηδες. Τρίτη γενιά Ερμάκιας, ακόμη και μετά από εμάς που μεγαλώσαμε, παραμένει στα αποδυτήρια του Ερμή με το έμβλημα στο στήθος, ο βαφτισιμιός του Μιχάλης Ατματζίδης, νυν παίκτης της ομάδας.
Όλοι εμείς θα τον αποχαιρετήσουμε αύριο το μεσημέρι Τετάρτης 5 Οκτωβρίου στις 1.30 από το Γ΄ Νεκροταφείο.
Κυρ Δημήτρη ευχαριστούμε για όλα… καλό ταξίδι!
Υ.Γ.1: Ήδη θα έχουν πιάσει κουβέντα με τον Γιώργο Ξηράκη για τα τεκταινόμενα στον Ερμή σχετικά με το νέο πρωτάθλημα…
Υ.Γ.2: Παρότι ήμουν 15άρης τότε, μερικά τα θυμάμε ενδεικτικά… Ήταν σίγουρος όταν έφερε τον Καρουσάκη από τον Ιωνικό ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα… Αδυναμία του στη μεσαία γραμμή ο Βλάχος, «τέτοιο χαφ δεν υπάρχει στην Α΄ Εθνική», …Λίρα – Εκατό θεωρούσε τον Κρεούζη…, και πολλά άλλα που πρέπει να κάνω «εκσκαφή» αναμνήσεων…

 

 

Προς τα τέλη του 80, φάγαμε νταμάρια και χωμάτινο γήπεδο με τον Κυρ Δημήτρη για να μάθουμε μπαλίτσα... Φώτο από τα Ριμινίτικα, από αριστερά: Θοδωρής Γουρνάς, Δημήτρης Αραμπατζής, Ανδρέας Αραμπατζής.