ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ… ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΛΕΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

ellok

 

 

 

«Οι αναμνήσεις» (Στίχοι: Μίμης Θειόπουλος, Μουσική: Τόλης Βοσκόπουλος) είναι αξέχαστο τραγούδι του 1967, που εκτέλεσε η κορυφαία, αείμνηστη αοιδός, Δούκισσα, αλλά οι σημερινές… ποδοσφαιρικές αναμνήσεις, που σας παρουσιάζουμε εν μέσω εποχής κορωνοϊού, προέρχονται από το αρχείο του βετεράνου τερματοφύλακα Νεόφυτου Λευκόπουλου και εστιάζονται χρονικά την σεζόν 1992-1993 και πιο συγκεκριμένα το 1993.

Η φωτογραφία αφορά την μεγάλη ομάδα της Ελλάς Ποντίων. Είναι από το γήπεδο του Μοσχάτου το 1993 και συγκεκριμένα στο παιχνίδι - μπαράζ ανόδου με την ΑΕ Ποντίων Δραπετσώνας, όπου η ομάδα της πόλης μας με γκολ των Πασχαλίδη, Κεσκενίδη, νίκησε 2-1 και ανέβηκε στην Δ΄ Εθνική.

Προπονητής της Ελλάς Ποντίων ήταν ο Τάκης Φωστηρόπουλος, ενώ διαιτητής του μπαράζ ο Βαγγέλης Συμιακός με βοηθούς επόπτες τους κ.κ. Σπάθα, Περλορέντζο.

 

Ακολουθεί η φωτογραφία της Ελλάς Ποντίων από το ιστορικό μπαράζ του Μοσχάτου με όλα τα ονόματα, που συνέθεταν την αποστολή και καταγράφηκε στο φ.α.

 

ellwws

 

ΑΝΩΘΕΝ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Ατματζίδης, Συμεωνίδης Ν., Μπιλίτσης – (;) άτομο με λευκή μπλούζα – Συμεωνίδης, Φερεντίνος, Λευκόπουλος, Ευσταθιάδης, Κεσκενίδης Κ.

 

ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Βλαχίδης, Κεσκενίδης Γεωργ., Φωστηρόπουλος, Σαββίδης, Χονδροκούκης, Πουρσανίδης, Πασχαλίδης, Ζωσιμίδης.

 

 

Λίγα λόγια για τον Νεόφυτο Λευκόπουλο

 

 

leukopfam

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: 1 και 2 ο Νεόφυτος Λευκόπουλος στα φόρτε του, ενώ στην φώτο 3 ο γιος του Σάββας Λευκόπουλος με την φανέλα του Αχαρναϊκού πριν λίγες σεζόν.

 

 

Εξέχων ταλέντο για την εποχή του, ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας Νεόφυτος Λευκόπουλος, που γεννήθηκε το 1969.

Ξεκίνησε από την ανεξάρτητη Ελλάς Ποντίων, ακολούθησε η ένταξη του στον Ερμή Κορυδαλλού από το 1985 έως το 1991, όπου την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε με τους «κυανόλευκους» στην Δ΄ Εθνική, ενώ την περίοδο 1992-1993 έπαιξε στο Μοσχάτο. Τις επόμενες δύο περιόδους και έως το 1995 φόρεσε την φανέλα της Ελλάς Ποντίων, όπου σε νεαρή ηλικία, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, αναγκάστηκε να κρεμάσει τα γάντια του!

Την παράδοση, όμως, συνεχίζει ο γιος του, Σάββας, ο οποίος πέρασε και αυτός από την Ελλάς Ποντίων.

 

 

NIKMAK