ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΡΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ


Απρίλιος 2014
Φίλες και φίλοι,
Έχουν περάσει δεκαέξι χρόνια από την πρώτη φορά που με εμπιστευτήκατε, εκλέγοντάς με δημοτικό σύμβουλο.
Σε αυτό το διάστημα, ανέλαβα σημαντικές θέσεις, τόσο στη διοίκηση του δήμου μας, ως αντιδήμαρχος και πρόεδρος νομικών προσώπων, όσο και ως απλός δημοτικός σύμβουλος και δούλεψα μαζί σας για το καλό της πόλης μας.
Από τα πρώτα κιόλας βήματα στην ενασχόλησης μου με τα κοινά, όραμα και προσδοκία μου ήταν η δημιουργία μιας μορφής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα αντιμετωπίζει τους δημότες με τα ίδια κριτήρια και θα τους προσεγγίζει με σεβασμό και ανθρωπιά, για να τους συμπαρασταθεί στα προβλήματα και τις ανάγκες τους.
Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να απευθυνθώ σε εσάς, τους ανθρώπους που με στηρίζετε και με τιμάτε όλα αυτά τα χρόνια, με ευθύτητα και αμεσότητα, γιατί αυτός είναι ο τρόπος που με εκφράζει και μας ταιριάζει και να εκφράσω τις απόψεις μου, αναφορικά με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Διαπιστώνοντας μέρα με τη μέρα πως η κατάσταση στην πόλη χειροτερεύει και πως οι συμπολίτες μας γίνονται μάρτυρες της αναποτελεσματικότητας και της προχειρότητας, πιστεύω πως όλοι πρέπει να μετέχουμε ενεργά και αποφασιστικά για να ανατραπεί αυτή η καθοδική πορεία.
Πρέπει να απορρίψουμε τη λογική που θέλει να επιβάλλει προσωπικές στρατηγικές, οικονομικά συμφέροντα και καθεστωτικές πολιτικές. Η πόλη δεν είναι τσιφλίκι κανενός, δεν είναι χορηγοί, δεν είναι κομματικό γραφείο.
Διανύουμε, ήδη, τις πρώτες μέρες της προεκλογικής περιόδου και επιθυμία μου είναι, μέσα από τις λίγες αυτές γραμμές, να εκφράσω ξεκάθαρα τη θέση μου και την απόφασή μου, να στηρίξω ενεργά την υποψηφιότητα του Ηρακλή Δρούλια για την θέση του δημάρχου, όχι όμως προσκολλημένος στις «καρέκλες» και τα αξιώματα του δημοτικού συμβούλου, αντιδημάρχου και προέδρου, που τις τελευταίες μέρες παζαρεύονται και για το λόγο αυτό μετακινούνται πρόσωπα δεξιά και αριστερά με μεγάλη ευκολία.
Με έχετε εμπιστευτεί και τιμήσει πολλές φορές.
Οι απόψεις που διατυπώνω με απλότητα και ειλικρίνεια, δεν αποτελούν δική μου εφεύρεση, βρίσκονται είτε στο μυαλό, είτε στην καρδιά, είτε στα χείλη των περισσοτέρων συνδημοτών μας.
Πρόθεση μου είναι, η συμμετοχή όλων μας στα κοινά, μακριά από στεγανά, κομματικές δεσμεύσεις και προσωπικά συμφέροντα.
Πιστεύω πως ο Χαϊδαριώτης Ηρακλής Δρούλιας, είναι η καταλληλότερη πρόταση για τη θέση του δημάρχου, συνδυάζοντας το νέο και άφθαρτο, μαζί με το ικανό και δημιουργικό, μπορεί να εγγυηθεί τη χρηστή διαχείριση και την ισόνομη διοίκηση, μπορεί να πάει την πόλη μας μπροστά.
Ο συνδυασμός του «Όραμα Δημιουργίας – Ηρακλής Δρούλιας» είναι μια νέα ομάδα, με ευαισθητοποιημένους, αχρωμάτιστους αδέσμευτους και ανεξάρτητους δημότες, που μπορούν να εγγυηθούν την αναπτυξιακή πορεία της πόλης μας και την ποιοτική αναβάθμιση της.
Είναι άνθρωποι που ξέρουν, θέλουν και μπορούν να πάνε την πόλη μας μπροστά, είναι μια συλλογική προσπάθεια για το «αύριο» που αξίζει να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε όλοι μας.

Πανόπουλος Άρης - Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου