ΕΤΣΙ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ

ΣΤΟΥΣ «ΦΟΙΝΙΚΕΣ» ΤΟΥ ΣΑΡΙΑΝΟΓΛΟΥ

 

 

Θλίψη για την απώλεια του τεράστιου λαϊκού δημιουργού και τραγουδιστή, Χάρη Κωστόπουλου, ο οποίος έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 60 ετών το πρωϊ του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2024, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Από τους πλέον ταλαντούχους δημιουργούς (συνθέτης – στιχουργός), μουσικούς (σπουδαίος βιρτουόζος μπουζουκίστας) και τραγουδιστές, με το δικό του προσωπικό χρώμα και ύφος, αφήνει σπουδαίο αποτύπωμα, και θα τον θυμόμαστε, τραγουδώντας και χορεύοντας, τα τραγούδια του!

Ειδικά εδώ στην Αγία Βαρβάρα και στην Οικογενειακή Ταβέρνα οι «Φοίνικες» του Κώστα Σαριάνογλου, ο Χάρης Κωστόπουλος, ερχόταν συχνά – πυκνά, για να περάσει καλά.

Δεν ήταν λίγες οι φορές, και όταν το παρεάκι το επιθυμούσε, ο Χάρης Κωστόπουλος δεν χάλαγε το χατίρι, πιάνοντας το μικρόφωνο και κάνοντας χαμό…

Ένα από εκείνα τα βράδια, στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές του 2019, ο Χάρης Κωστόπουλος, παρέστη σε κοινωνική εκδήλωση, και έστω και για λίγο, ανεβαίνοντας στο πάλκο, μας ανέβασε επίπεδα διασκέδασης!

Μερικές φωτογραφικές στιγμές από εκείνο το βράδυ του 2019 με τον Χάρη Κωστόπουλο στους «Φοίνικες» του καλού του φίλου, Κώστα Σαριάνογλου, σας παραθέτουμε σήμερα, αποχαιρετώντας αυτό τον τεράστιο ιδιαίτερο λαϊκό βάρδο και δημιουργό!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ποιος ήταν ο Χάρης Κωστόπουλος

Γεννήθηκε στην Αριδαία στις 16 Μαρτίου 1964. Καταγόταν από μουσική οικογένεια και είχε δύο αδέλφια: τον Αλέξη, ο οποίος είναι οργανοπαίχτης μπουζουκιού, και τον Δημήτρη, ο οποίος ασχολείται επίσης με τη μουσική, παίζει πιάνο και τραγουδά.

Ο Χάρης Κωστόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του ως οργανοπαίχτης μπουζουκιού σε ηλικία μόλις 11 ετών σε διάφορα κέντρα διασκέδασης σε πόλεις της Μακεδονίας, όπως η Έδεσσα και η Βέροια και από σχετικά νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη σύνθεση τραγουδιών.

Είχε γράψει στίχους και μουσική σε σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως τους: Βασίλη Καρρά, Μαίρη Βάσσου, Μάκη Χριστοδουλόπουλο, Σταμάτη Γονίδη, Ζαφείρη Μελά, Λευτέρη Πανταζή, Χαρά Βέρρα, Αντύπα, κ.α.

Είχε παντρευτεί σε ηλικία 23 ετών και είχε αποκτήσει δύο γιους, τον Χρήστο και τον Ραφαήλ.

Είχε κυκλοφορήσει συνολικά 23 Δίσκους από το 1987 με εκατοντάδες επιτυχίες. Ο Χάρης Κωστόπουλος είχε κάνει διάφορες περιοδείες σε Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό και είχε τραγουδήσει σε χώρες, όπως Γερμανία, Αυστραλία, Αμερική. Ορισμένες από τις πιο γνωστές του επιτυχίες είναι τα τραγούδια: «Είσαι μια Θεά», «Τι αμαρτίες έχω κάνει», «Βρείτε μου κάποια που να ‘χει αισθήματα», «Εδώ σε θέλω καρδιά μου», «Παραπάτησα», «Στα Αλκοολικά Μου Βράδια», «Εγώ την έχω κάνει από καιρό», «Σε ξένα κρεβάτια», «Πουλάω τρέλα», «Πρώτο Θέμα», κ.α.

Το 1999 συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά του Mega, Δύο Ξένοι.