ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΕΠΙΠΛΩΝ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

&

ΚΟΜΙΚΣ-GRAPHIC NOVEL ANIMATION

arxiki

 

 

Με τρία νέα τμήματα για ενήλικες και εφήβους ξεκινά η χρονιά για τα Εργαστήρια Τέχνης Κορυδαλλού (ΕΡΤΕΚΟ). Τα δυο πρώτα τμήματα, αναπαλαίωση επίπλων και καλλιτεχνικές εφαρμογές αφορούν σε δημιουργική τέχνη και αξιοποίηση χρηστικών αντικειμένων, ενώ το τμήμα Graphic και animation απευθύνεται σε εφήβους που ενδιαφέρονται για τη σύγχρονη τέχνη δρόμου, αλλά και το ηλεκτρονικό κόμικ και την κινούμενη εικόνα. Συγκεκριμένα:
Αναπαλαίωση και διακόσμηση παλαιών επίπλων: Πολλά μικρά έπιπλα (τραπεζάκια, κομοδίνα, κ.α.) ή διακοσμητικά αντικείμενα (κορνίζες, παντζούρια καθρέπτες κ.α.) ανακαλύπτουμε στο δρόμο ή έχουμε στο σπίτι μας, τα οποία θεωρούμε παλιά ή εκτός μόδας.
Σκοπός του εργαστηρίου είναι να δοθεί μια δεύτερη ζωή στο παλαιό έπιπλο, αλλάζοντας το ύφος αλλά ακόμη και την χρήση τους. Διαφορετικές πινελιές, νέα ή παλαιά πόμολα, ιδιαίτερα χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ζωντανεύοντας το έπιπλο μέσα στο χώρο. Θα παρουσιαστούν ιδιότητες των υλικών (βερνίκια, χρώματα, κόλλες κ. α), τεχνικές παλαίωσης, δίνοντας την επιλογή της χρήσης τους πάνω στην επιφάνεια του αντικειμένου, κατασκευάζοντας ένα προσωπικό δημιούργημα.

 

201500220

 


Καλλιτεχνικές εφαρμογές: Σκοπός του τμήματος είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες μια σειρά από δημιουργικές εφαρμογές της τέχνης σε αντικείμενα, ρούχα, αξεσουάρ δια-κοσμητικά και χρηστικά είδη. Θα έρθουν σε επαφή με υλικά, τεχνικές και θα εμπνευστούν μέσα από έργα καλλιτεχνών. Το εργαστήρι θα είναι χωρισμένο σε 4 κύκλους με θέματα:
α) μπατίκ (ζωγραφική με κερί και χρώμα σε μαντήλια, φουλάρια, παρεό, ρούχα)
β) κεριά (βασική τεχνική, κεριά μέσα σε αντικείμενα, καλούπια, πολυχρωμία, ζωγραφική πάνω σε κερί, κεριά αρωματικά )
γ) δημιουργία χαρτιού & καλλιτεχνική βιβλιοδεσία (βασικές τεχνικές, χαρτιά με χρώμα, χαρτιά εμπλουτισμένα, εξώφυλλα)
δ) μετατροπή αντικειμένων του σπιτιού και αλλαγή χρήσης
Κόμικς – graphic novel- animation (απευθύνεται σε εφήβους): Το τμήμα θα ασχοληθεί με: α) σχεδιασμό χαρακτήρα-ήρωα β) comic strip-graphic novel (χαρακτήρες, ιστορία, εκτέλεση, τεχνικές, πλάνα) γ) σχεδιασμό σε υπολογιστή δ) animation (τεχνικές, προγράμματα, animatic, ήχος)
Πληροφορίες Γραμματεία ΕΡΤΕΚΟ Κοραή & Μαλαγαρδή Πλ. Αγ. Γεωργίου. Τηλ: 210 4970070.