ΤΑ ΡΕΚΟΡ (ΑΝΟΔΟΥ)

 

 

 

ΤΗΣ ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

 

 

 

ΣΤΟΝ Α΄ ΓΥΡΟ ΤΗΣ Β΄ ΕΠΣΑ!

 

 

APAREK

 

 

 

 

Για τρίτη (3η) σερί σεζόν (2019-2020) η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, ο πιο ιστορικός θεσμός της πόλης της Αγίας Βαρβάρας, αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας της Αθήνας. Το περασμένο Σαββατοκύριακο με την διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε ο α΄ γύρος του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Β΄ ΕΠΣΑ, όπου ο «κυανόλευκος» σύλλογος κάνει την καλύτερη πορεία των τριών (3) τελευταίων ετών και έχει θέσει τις βάσεις για την επάνοδο του – επιστροφή του στην Α΄ ΕΠΣΑ, μια κατηγορία, που για πολλούς είναι αυτή που αρμόζει στην ΑΠΕ.

Μπορεί η Αγία Ελεούσα, να μην βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας σε αυτό το α΄ μισό του πρωταθλήματος, όπου δεσπόζει η Δάφνη Π. Φαλήρου, αλλά οι αριθμοί δείχνουν ξεκάθαρα, ότι η ΑΠΕ, σε αυτό το υπόλοιπο του θεσμού, διεκδικεί με αξιώσεις την 1η θέση, ενώ μέχρι τώρα έχει στατιστικό ρεκόρ κατηγορίας, όπως επίσης και άλλα αξιόλογα αριθμητικά επιτεύγματα.

Η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, έπειτα από 15 ματς, βρίσκεται στην 2η θέση με 36 βαθμούς, έχοντας 12 νίκες, 3 ήττες και τέρματα 33-9. Σημειώνουμε ότι, η πρωτοπόρος (1η) Δάφνη Π. Φαλήρου είναι στην κορυφή με 40 βαθμούς, ενώ κάτω από την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, στην 3η θέση είναι ο Άγιος Δημήτριος με 27 βαθμούς.

Το περασμένο καλοκαίρι, διοίκηση και τεχνική ηγεσία, προχώρησαν σε πιο ποιοτικές αποκτήσεις παικτών, σε σχέση με τα προηγούμενα 2 έτη στην κατηγορία, και ειδικότερα στην μεσοαμυντική γραμμή, πράγμα που αποτυπώθηκε σε αυτόν τον α΄ γύρο των 15 αγώνων, καθώς η ομάδα της πόλης μας έχει την καλύτερη άμυνα του ομίλου με παθητικό μόλις 9 γκολ, ενώ και επιθετικά η επίδοση είναι εξαιρετική, όπου η ΑΠΕ έχει την 2η καλύτερη γραμμής κρούσης με 33 τέρματα ενεργητικό. Μάλιστα, όσο αφορά αυτήν την αμυντική επίδοση, είναι και η 4η καλύτερη σε όλη την κατηγορία της Β΄ ΕΠΣΑ, μεταξύ δηλαδή 3 ομίλων, όπου μετέχουν 48 ομάδες. Επίσης, η ΑΠΕ, δεν είναι θιασώτης του ποδοσφαίρου «σκοπιμότητας», καθώς είναι η μοναδική ομάδα, όχι μόνο του ομίλου, αλλά μεταξύ και των 48 ομάδων της Β΄ κατηγορίας, η οποία δεν έχει καμία – (0) μηδέν – ισοπαλία. Ή, όλα, ή, τίποτα. Ή κερδίζω, ή, χάνω!

Επίσης, η ΑΠΕ φέτος έχει «κάστρο» την «έδρα της», όπου σε οκτώ (8) εντός έδρας παιχνίδια, έχει ισάριθμες – 8 – νίκες, στοιχείο το οποίο δεν είχε επωφεληθεί τις δύο (2) προηγούμενες σεζόν. Η ΑΠΕ εντός έδρας με 8 νίκες, έχει σύνολο τερμάτων 20-3, ενώ στα επτά (7) εκτός έδρας, με στατιστικό 4 νικών, 3 ηττών, έχει σύνολο γκολ 13-6, αριθμοί που μας δίνουν για τον α΄ γύρο της περιόδου το τελικό 33-9 στα γκολ και επακολούθως, 12 νίκες, 3 ήττες. Για την αντιπαραβολή (σχετικά με τα δύο προηγούμενα χρόνια στην Β΄ κατηγορίας) να αναφέρουμε, ότι στον α΄ γύρο της σεζόν 2017-2018 η ΑΠΕ είχε 7 νίκες, 2 ισοπαλίες, 6 ήττες, ενώ πέρυσι (2018-2019) κατέγραψε 10 νίκες και 5 ήττες!

Όσο αφορά το επιθετικό κομμάτι και την παραγωγή των 33 γκολ, σκόραραν 9 παίκτες της ΑΠΕ και ένα (1) προήλθε από αυτογκόλ. Μόνιμη εγγύηση, ο πρώτος της σκόρερ Αλέξανδρος Ρούσσος (μεσαία φώτο), που έχει πετύχει 13 γκολ (έχοντας πετύχει 3 φορές χατ – τρικ), ενώ τον ακολουθούν στον πίνακα των σκόρερ οι Παούρης (4) / φώτο αριστερά, και Γιαννόπουλος (4) / φώτο δεξιά. Από δύο (2) γκολ έχουν σημειώσει οι Μεναϊ, Φίλης, Χατζημιχάλης, Σιδέρης, Παπαδόπουλος Γ., σκόρερ (ένα – 1 - γκολ) χρήστηκε ακόμη ο Βασιλάρης, ενώ ένα ακόμη καταγράφηκε ως αυτογκόλ.

 

 

 

 

KREXEX