Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ… ΑΡΗ

ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ 1931!

PAEAR

 

 

 

 

…Γίνε Άρης για να γουστάρεις, λέει το γνωστό σύνθημα, και κάπως έτσι ο ισχυρός παράγοντας της ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ 1931, κ. Άρης Παλτόγλου, έδειξε και φέτος στο καλοκαιρινό… μεταγραφικό παζάρι, ότι όταν πρόκειται για το Σίτι… γουστάρει, δεν καταλαβαίνει ούτε από κόπο, ούτε από χρήμα!
Καλά να είναι ο άνθρωπος, όπως και ο πατέρας του, Γιάννης, οι οποίοι, όπως γνωρίζουν όλοι, όχι μόνο στο Αιγάλεω, αλλά και σε όλη την ποδοσφαιρική πιάτσα, ευτυχώς που συναντήθηκαν με την… μοίρα του Αιγάλεω πριν λίγα χρόνια και ο σύλλογος απέκτησε υπόσταση και πήρε εκ νέου τον ανοδικό δρόμο.
Έτσι, όπως μας έχουν συνηθίσει ο Άρης (φώτο / πάνω σειρά / πρώτος από δεξιά) και ο Γιάννης Παλτόγου, έπειτα από την άνοδο από την Γ΄ Εθνική στην
FootballLeague (η ομάδα θα ήταν παραπάνω, αλλά τα τρία – 3 – χρόνια στην Α΄ Αθήνας μας άφησαν – στοίχισαν - πίσω στις αναδιαρθρώσεις των κατηγοριών), άλλαξαν πολλά πρόσωπα στο έμψυχο δυναμικό ενόψει μιας πολύ δύσκολης κατηγορίας και συνολικά έως τώρα, προχώρησαν σε ένδεκα (11) μεταγραφές. Πάμε λοιπόν να σας τις παρουσιάσουμε, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιουλίου 2019 είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα του Σίτι για την αγωνιστική σεζόν 2019-2020.
Μπορεί να έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην πόλη μας ο Γιώργος Κατσικογιάννης, αλλά στην μέχρι τώρα αξιόλογη και σπουδαία καριέρα του δεν είχε παίξει σε ομάδα της γενέτειρας του. Από το μεσημέρι της Τρίτης 25 Ιουνίου 2019 ο 31χρονος πολύπειρος μέσος είναι πλέον και… “ποδοσφαιρικός κάτοικος” της πόλης μας, καθώς για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2019-2020 θα αγωνιστεί με τη φανέλα του Αιγάλεω στο πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE.
Ο 31χρονος μέσος και συμπολίτης μας Γιώργος Κατσικογιάννης (φώτο / πάνω σειρά / δεύτερος από αριστερά), έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από το πέρασμα που είχε από τον Ολυμπιακό στον οποίο υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και στην πρώτη του παρουσία είχε 4 συμμετοχές. Τη σεζόν 2008-2009 έπαιξε 19 φορές στη Σούπερ Λιγκ για λογαριασμό του Λεβαδειακού, ενώ την επόμενη σεζόν επέστρεψε στους Πειραιώτες όπου συμμετείχε σε τρία ματς. Ακολούθησε το β’ εξάμηνο στην ομάδα του ΟΦΗ, όπου έπαιξε 16 φορές, ενώ τη σεζόν 2011-2012 είχε 9 συμμετοχές στην Δόξα Δράμας. Συνέχισε για μια πενταετία στην Καλλιθέα με 123 συμμετοχές στην Football League, ενώ πέρυσι (2018-2019) στο β΄ εξάμηνο έπαιξε με τον Ιωνικό στην Γ΄ Εθνική, όπου στα μπαράζ πανηγύρισε την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία.
Ο έμπειρος πορτιέρο Γιώργος Σικαλιάς (φώτο / πάνω σειρά / τρίτος από αριστερά) είναι 33 ετών και ήρθε στην ομάδα της πόλης μας από τον Διαγόρα Ρόδου, ενώ στην πλούσια διαδρομή του έχει αγωνιστεί ακόμη σε Πλατανιά, Εθνικό, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικό, Ηρακλή Ψαχνών, Λάρισα, ΑΟ Χανιά, Τρίκαλα, Καραϊσκάκη Άρτας, Δόξα Δράμας και Παναθηναϊκό.
Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος (φώτο / πάνω σειρά / τρίτος από δεξιά), που έχει γεννηθεί στις 21 Αυγούστου 1992 και αγωνίζεται ως δεξιός ακραίος αμυντικός, προέρχεται από τον Αήττητο Σπάτων.
Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Σπυρόπουλος έχει πλούσιες και σημαντικές παραστάσεις από το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έχει αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα της Super League. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Δ' εθνική με τον Αήττητο Σπάτων για να μεταγραφεί στον Πανιώνιο τον Ιούλιο του 2010. Το 2011 ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης τον έδωσε δανεικό στη Νίκη Βόλου. Επέστρεψε στον ΠΓΣ, όπου στις 27 Αυγούστου 2012 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Α' κατηγορία στον νικητήριο αγώνα ενάντια στον Άρη για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στις 4 Ιανουαρίου 2013 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, όπου έμεινε μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2015. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 έγινε γνωστή η συμφωνία του με την Καλλονή, ενώ το καλοκαίρι του 2016 συμφώνησε με τη Λαμία, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο από την Β΄ στην Α΄ Εθνική. Ακολούθως συνέχισε στον Αήττητο Σπάτων, ομάδα από την οποία ήρθε στο Αιγάλεω.
Ο Γιάννης Σταματάκης (φώτο / πάνω σειρά / δεύτερος από δεξιά), που έχει γεννηθεί στις 26 Ιουνίου 1994 και αγωνίζεται ως μέσος, προέρχεται από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, από όπου και προωθήθηκε στο ανδρικό τμήμα υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο. Στάθηκε άτυχος τον Ιανουάριο του 2014 όταν υπέστη ρήξη χιαστών, επανήλθε λίγο καιρό αργότερα δυνατός και έτοιμος, αλλά επί εποχής Στραματσόνι του ανακοινώθηκε ότι δεν υπολογιζόταν και έτσι μεταγράφηκε στον Πανελευσινιακό. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Αναγέννηση Καρδίτσας και ακολούθως ο Αήττητος Σπάτων.
Ο 26χρονος μέσος Κώστας Τσίτσαρης (φώτο / πάνω σειρά / πρώτος από δεξιά) προέρχεται από τον Ηλυσιακό, ενώ πιο πριν έχει αγωνιστεί σε Χαλάνδρι και Μαρούσι.
Το απόγευμα της Τρίτης 16 Ιουλίου 2019, το Αιγάλεω ολοκλήρωσε την απόκτηση του πολύπειρου 32χρονου στόπερ Βαγγέλη Γκοτοβού (φώτο / κάτω σειρά / πρώτος από αριστερά), που την περασμένη σεζόν ήταν στα Τρίκαλα, ενώ ο Μακεδόνας αμυντικός έχει παίξει ακόμη σε Νέστο Χρυσούπολης, Οδυσσέα Αναγέννησης, Ολ. Βόλου, Νίκη Βόλου, Ηρακλή Ψαχνών, Α.Ο. Χανιά, Απόλλωνα Σμύρνης και Αγροτικό Αστέρα.
Πολλές εμπειρίες από την σπουδαία ποδοσφαιρική διαδρομή του έχει ο μεσοεπιθετικός Ηλίας Τσιλιγκίρης (φώτο / κάτω σειρά / δεύτερος από αριστερά), που έχει γεννηθεί στις 3 Οκτωβρίου 1987. Πρωτοέπαιξε στον Πανερυθραϊκό και μετά συνέχισε στον Ελπιδοφόρο (Κηφισιά) και στον Θρασύβουλο Φυλής. Ακολούθησαν ο Απόλλων Σμύρνης, ο Ηρακλής, ο Ολ. Βόλου, ο Αιολικός, η Λάρισα, ο Παναιγιάλειος και ο Αήττητος Σπάτων.
Επίσης, η ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ 1931, απέκτησε τον 27χρονο υψηλόσωμο επιθετικό Σεκούμπα Ντιατά (φώτο / κάτω σειρά / τρίτος από αριστερά), που την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε στον Ασπρόπυργο. Πιο πριν ο Ντιατά, έχει παίξει σε Α.Ο.Πελλάνας, ΟΦΙ Ιεράπετρας, Τρίκαλα, Αναγέννηση Καρδίτσας, καθώς και στις Βοσνιακές ομάδες Α΄ Εθνικής, NK Bratstvo Gracanica, Zeljeznicar, Zvijezda G., FK Sarajevo, Ml.Boleslav U21 και Radnik Hadzici. Μάλιστα με τις FK Sarajevo και Zeljeznicar, έχει 3 συμμετοχές στο Europa League.
Το Σίτι απέκτησε τον 27χρονο (12/12/1992) κεντρικό αμυντικό Κώστα Συριόπουλο (φώτο / κάτω σειρά / τρίτος από δεξιά), που πέρυσι αγωνίστηκε στα Τρίκαλα, ενώ πιο πριν έχει αγωνιστεί σε Ηλυσιακό και Καλλιθέα.
Την προηγούμενη εβδομάδα το Σίτι ανακοίνωσε την απόκτηση του 23χρονου επιθετικού Κώστα Χρήστου (φώτο / κάτω σειρά / δεύτερος από δεξιά), που προέρχεται από την Προοδευτική, ενώ πιο πριν ο ταλαντούχος Αρκάδας ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί σε Αστέρα Τρίπολης και Παναρκαδικό.

Η μεταγραφή του Αντώνη Πετρόπουλου (φώτο / κάτω σειρά / πρώτος από δεξιά) προκάλεσε πάταγο για τα δεδομένα της κατηγορίας και ο γνωστός παίκτης με τις τεράστιες ποδοσφαιρικές παραστάσεις επιστρέφει μετά από 14 χρόνια στην ομάδα. Ο Πέτρο – γκολ απασχολεί όλα αυτά τα τελευταία χρόνια το Αιγάλεω κατά τις μεταγραφικές περιόδους, αλλά φαίνεται ότι αυτή την φορά είχε έρθει η ώρα! Ο Πετρόπουλος έμεινε ελεύθερος από τον Ασπρόπυργο, με τον οποίο την περασμένη περίοδο πανηγύρισε την άνοδο στην FOOTBALL LEAGUE. Ο έμπειρος επιθετικός, ο οποίος έχει περάσει και στο παρελθόν από το Σίτι, αρχικά το 2003-2004 και κατόπιν την τριετία 2006-08. Εκτός από το Αιγάλεω, ο Πετρόπουλος στο παρελθόν έχει περάσει ακόμα από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Απόλλων Σμύρνης, Καλλονή, Δόξα Δράμας, Πλατανιά, την Ιταλική Μπάρι, το Κερατσίνι, το Χαϊδάρι, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στο β΄ μισό της σεζόν με τον Ασπρόπυργο. Επίσης, έχει αγωνιστεί στο Champions League, ενώ έχει φορέσει και το εθνόσημο στις μικρές εθνικές ομάδες.
Ο Αντώνης Πετρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 28 Ιανουαρίου 1986. Ο Πετρόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του ως ερασιτέχνης από την ομάδα του Παλαιού Φαλήρου, από όπου αποκτήθηκε στη συνέχεια από το Αιγάλεω. Όταν προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου το 2004, για να πάρει χρόνο συμμετοχής παραχωρήθηκε ως δανεικός, στο Κερατσίνι και στο Χαϊδάρι, το 2005 και το 2006 αντίστοιχα. Την περίοδο 2006-07 αγωνίστηκε βασικός για το Αιγάλεω και προσέλκυσε το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων με τις καλές του εμφανίσεις.
Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού παρακολούθησαν την πορεία του και το 2007 προχώρησαν στην απόκτησή του. Δεν αγωνίστηκε αμέσως στους "πράσινους" καθώς φόρεσε τη φανέλα του ΟΦΗ με τη μορφή δανεισμού το δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου 2007-08, όμως, το καλοκαίρι του 2008 εντάχθηκε ξανά στο δυναμικό των "πρασίνων". Υπήρξε η δεύτερη λύση για την επίθεση, καθώς έτυχε να έχει μπροστά του τον καταξιωμένο Τζιμπρίλ Σισέ και αργότερα τον Σεμπάστιαν Λέτο, που πήρε θέση επιθετικού, ωστόσο όποτε του δινόταν η ευκαιρία εντυπωσίαζε με την εκτελεστική του δεινότητα και για τον λόγο αυτό του έχει αποδοθεί από τον αθλητικό τύπο το παρατσούκλι «Πετρογκόλ».
Τον Δεκέμβριο του 2012 ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό και αμέσως η ΑΕΚ κατάφερε να τον αποκτήσει ως ελεύθερο. Έκανε το ντεμπούτο του με την "Ένωση" κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, στις 5 Ιανουαρίου 2013, εκτός έδρας αγώνα στον οποίο η ομάδα του ηττήθηκε με 3-1. Το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα το πέτυχε στις 12 Ιανουαρίου του ιδίου έτους, στα πλαίσια εντός έδρας αναμέτρησης της ΑΕΚ με την Ξάνθη για το ελληνικό πρωτάθλημα. Στο τέλος της περιόδου, η ΑΕΚ υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της και ο Πετρόπουλος έμεινε ελεύθερος.
Στις 20 Ιουνίου του 2013, ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στην ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης, όμως, παρά τα 12 τέρματα που σημείωσε ο ίδιος, η αθηναϊκή ομάδα δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία.
Το καλοκαίρι του 2014 ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τον ΟΦΗ, σύλλογο στον οποίο είχε αγωνιστεί ξανά (με τη μορφή δανεισμού τότε) και πριν από επτά χρόνια, όμως, η δεύτερη θητεία του στην κρητική ομάδα διήρκεσε μόλις έξι μήνες, καθώς στις 29 Δεκεμβρίου έγινε γνωστή η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Μερικές ημέρες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2015, ανακοινώθηκε η συμφωνία του με την Καλλονή, με τα χρώματα της οποίας είχε 11 συμμετοχές και δύο τέρματα μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου 2014-15, όταν και αποχώρησε. Τον Αύγουστο του 2015 ήρθε σε συμφωνία με την ιταλική Μπάρι, ενώ το επόμενο καλοκαίρι (2016) ανακοινώθηκε από τον Απόλλωνα Σμύρνης, επιστρέφοντας στην "Ελαφρά Ταξιαρχία" έπειτα από δύο χρόνια απουσίας. Έπαιξε ακόμη σε Δόξα Δράμας, Πλατανιά και Ασπρόπυργο.
Ο Αντώνης Πετρόπουλος υπήρξε διεθνής με τις εθνικές ομάδες Νέων (από το 2004 έως το 2005 με 13 συμμετοχές και 5 γκολ) και Ελπίδων (από το 2005 μέχρι και το 2008, έχοντας 14 συμμετοχές και 7 γκολ).

NECTΟΚ