ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ…

 

 

 

 

Ακόμη μια «χρυσή» σελίδα θα γραφτεί στην ένδοξη ιστορία της Προοδευτικής! Την επόμενη εβδομάδα στις 8 Νοεμβρίου η βυσσινί φανέλα θα δώσει έναν από τους πιο ιστορικούς αγώνες στην πολύχρονη πορεία της. Και μόνο η συμμετοχή της σε ένα τέτοιο αγώνα είναι κάτι παραπάνω από τιμητική!
Πιο συγκεκριμένα ο αθλητής του συλλόγου Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος θα λάβει μέρος την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στον Διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας (Ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ), φορώντας την βυσσινί φανέλα της Προοδευτικής, στην οποία θα φέρει το εθνόσημο, το έμβλημα της Προοδευτικής και την εικόνα του Αγίου Πορφυρίου, προστάτη της ομάδας.
Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος και υπογράφει ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Βασίλης Κατσαρός, αναφέρονται τα εξής: “1. Η Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Προοδευτική έκανε αποδεκτή την αίτηση του αθλητή της ομάδας μας Σιδηρόπουλου Κωνσταντίνου για συμμετοχή στον Διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας που θα γίνει στις 08.11.2015 με σκοπό να τιμηθεί η ιστορική διαδρομή του Αθηναίου στρατιώτη ημεροδρόμου Φειδιππίδη που μετά τη μάχη του Μαραθώνα (490 π.χ) έτρεξε από το πεδίο της μάχης στην Αθήνα για να μεταφέρει τα νικητήρια νέα με τη λέξη "νενικήκαμεν"
2. Ο Μαραθώνιος είναι αγώνας αντοχής δρόμου κάλυψης επίσημης απόστασης 42,195 χιλιομέτρων (26,219 μίλια), που περιλαμβάνεται στα σύγχρονα ολυμπιακά αθλήματα.
3. Στα χνάρια του Φειδιππίδη θα τρέξουν χιλιάδες αθλητές από όλο τον κόσμο και σαν Πρόεδρος της Προοδευτικής θεωρώ τιμή μου ότι ο αθλητής μας θα τρέξει για πρώτη φορά φορώντας την επίσημη φανέλα του Συλλόγου.
Θέλω να επισημάνω ότι για πρώτη φορά στην φανέλα έχει αποτυπωθεί η εικόνα του Προστάτη της Προοδευτικής Αγίου Πορφυρίου.
Ευχόμαστε στον αθλητή μας ο οποίος είναι 19 ετών και σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σχολή Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων να μεταφέρει και το δικό μας {{νενικήκαμεν}}και να τερματίσει ασφαλής στο Παναθηναϊκό Στάδιο με την Ιστορική φανέλα της Προοδευτικής”.