Η ΜΟΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ

 

monh danioyarxikh

 

 

Στις 18 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών. Οι Χαϊδαριώτες είμαστε υπερήφανοι για τα σημαντικά Μνημεία και Ιστορικούς Τόπους που βρίσκονται στην πόλη μας. Μεταξύ αυτών, η Βυζαντινή Μονή Δαφνίου, που έχει ενταχθεί στον Κατάλογο Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Σήμερα λοιπόν, είναι η πιο κατάλληλη μέρα για να ανακοινώσουμε την παράταση μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου της λειτουργίας της έκθεσης «Φιλελληνισμός και Ελληνική Επανάσταση. Η Μονή Δαφνίου μέσα από τους περιηγητές», η οποία φιλοξενείται σε χώρους της Μονής.
 
 
kosmikon nhstisima
 
Η έκθεση διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αιγέας» και ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν αυθεντικά αντικείμενα και έργα τέχνης κυρίως του 19ου αιώνα από την ιδιωτική συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου, σύγχρονα χαρακτικά της ζωγράφου και αρχαιολόγου Μαντώς Παπαϊωάννου, καθώς και γκραβούρες περιηγητών που επισκέφθηκαν τη Μονή και παλαιές φωτογραφίες του Μνημείου από τη συλλογή του αρχιτέκτονα και συλλέκτη Γιάννη Ιγγλέση.
Η έκθεση παρατείνεται λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού και του ενδιαφέροντος όλο και περισσότερων σχολείων να επισκεφθούν την έκθεση.
Χώρος: Μονή Δαφνίου, ανατολική πτέρυγα μεταβυζαντινών κελιών.
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη – Κυριακή, 08:30 – 15:30.
Είσοδος ελεύθερη.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 3213571 (ΕΦ.Α.Δ.Α.) και 210 5811558 (Μονή Δαφνίου)
 
monh danioy