KORYDALLOS GASTRONOMIC CITIES:  

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

 

ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ FOOD FILM FESTIVAL

 

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στις γεύσεις, τη γαστρονομία και στο σινεμά διοργανώνει ο Δήμος Κορυδαλλού στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο έργο Gastronomic Cities του Ευρωπαϊκού προγράμματος  Urbact II, με εκδηλώσεις από τις 11 ως τις 14 Μαρτίου 2015 και κινηματο-γραφικές προβολές από τις 4 έως τις 25 Μαρτίου. Κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευ-καιρία να παρακολουθήσουν το πρώτο film food festival, σεμινάρια γαστρονομίας, παρου-σιάσεις τοπικών παραδοσιακών συνταγών, μαγειρικούς διαγωνισμούς στο Σινέ Παράδεισος, σε συνεργασία με τον ιστορικό κινηματογράφο και την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης.

 

Παράλληλα, με αφορμή και αφετηρία το αφιέρωμα, ο Δήμος καλεί όλες τις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Gastronomic Cities, με ιδέες, δράσεις, ειδικά εκπτωτικά μενού και πιάτα για κατοίκους και επισκέπτες.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στον  Κορυδαλλό δραστηριοποιούνται πάνω από 100 επιχειρήσεις εστίασης.

 

To Gastronomic Cities είναι έργο του προγράμματος URBACT ΙΙ (πόλεις σε δράση) που έχει στόχο  να αξιοποιήσει τη γαστρονομία ως εργαλείο για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο. Ο Κορυδαλλός είναι ο μοναδικός ελληνικός Δήμος, που συμμετέχει μαζί με το Burgos της Ισπανίας, το Fermo της Ιταλίας, την Alba Julia της Ρουμα-νίας και τη Hospitalet επίσης από την Ισπανία (Βαρκελώνη).

 

gas 1

 

gas 2

 

 

gas 3

 

gas 4

 

gas 5

 

gas 6