Κέφι και Ενθουσιασμός στον

Ετήσιο Χορό του Συλλόγου Ποντίων

Αγ.Βαρβάρας “Ο ΦΑΡΟΣ”

 

 

faros 1

 

Απόλυτη πραγματικά επιτυχία σημείωσε και φέτος ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Ποντίων Αγ.Βαρβάρας “ΟΦΑΡΟΣ”. Πόντιοι και φιλοπόντιοι, κατέκλυσαν στις 18 Μαρτίου το κέντρο Επαυλη palace,

δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο και το κέφι και ο ενθουσιασμός ήταν αμείωτα μέχρι τις πρωινές ώρες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Προέδρου και Χοροδιδασκάλου κ.Σοφίας Σαββίδου η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη νέα δράση του Συλλόγου, στο Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που υλοποιείται για πρώτη φορά σε Σύλλογο.

Ευχαρίστησε όλους τους καλεσμένους, καθώς και τα πολλά αδελφά σωματεία για τη δυναμική τους παρουσία, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη μεταξύ τους συνεργασία και αλληλοεκτίμηση.

Στη συνέχεια τα πολυάριθμα χορευτικά τμήματα, έδωσαν ξεχωριστό τόνο και ρυθμό στην ατμόσφαιρα. Με τραγούδια, δρώμενα και τους διαφορετικούς ρυθμούς των ποντιακών χορών, μας ταξίδεψαν νοσταλγικά σε τόπους αγιασμένους και αλησμόνητους. Κατα τη διάρκεια της παρουσίασης, γινόταν αναφορά από τη Χοροδιδάσκαλο στο Χορό, που ήταν συνυφασμένος με τη ζωή στον Πόντο.

Η συγκινητικότερη όμως στιγμή της βραδιάς ήταν, όταν μεταξύ των χορευτών εμφανίστηκε ο Ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης και με τη βροντερή φωνή του ανήγγειλε το χορό Σέρρα.

Εντυπωσίασαν οι μικροί Πυρριχιστές με τη ζωηράδα και τον συγχρονισμό τους. Δημιούργησαν ενθουσιασμό και υπερηφάνεια και καταχειροκροτήθηκαν. Ακολούθησε εκρηκτικό γλέντι, που μουσικά πλαισίωσαν οι Αλέξης Παρχαρίδης (τραγούδι), Σταύρος Σαββίδης (λύρα-τραγούδι), Δ.Τσούλφας, Κ.Παπαδόπουλος, Ν.Πετρίδης (λύρα), Χ.Κοσμίδης (αγγείο-φλογέρα), Σ.Ηλιάδης (νταούλι), Γ.Κεμεντζετζίδης (κρουστά), Κ.Φουλίδης (πλήκτρα). Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ξεσήκωσαν τον κόσμο και δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο.

Έκπληξη προκάλεσε η είσοδος του Αλέξη Παρχαρίδη, στο χώρο της εκδήλωσης, τραγουδώντας με τον ήχο του αγγείου και της Προέδρου, συνοδευόμενοι από πλήθος κόσμου, κερνώντας και χαιρετώντας όλους τους καλεσμένους. Χόρεψαν όλοι με τη ψυχή τους και με δυσκολία στις 6 τα χαράματα, άφησαν την πίστα του κέντρου. Επίσης όλοι χάρηκαν τα δώρα της πλούσιας λαχειοφόρου, προσφοράς των μελών, φίλων και καταστηματαρχών, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

 

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ.Γ.Καπλάνης, Αντιδήμαρχος κ.Σ.Σαββίδης, Πρόεδρος του Σ.Πο.Σ.Ν.Ελλάδας κ.Γ.Βαρυθιμιάδης, Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε κ.Α.Σωτηριάδου, Δημ.Σύμβουλος & Επικεφαλής της Παράταξης “Δυνατή Πόλη” κ.Μ.Γιάγκας, κ.Α.Ζαντίδου Δημοσιογράφος στο Κανάλι 1, κ.Π.Χρηστίδης Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και Εκπρόσωπος Τύπου, οι Εκπαιδευτικοί κ.Φ.Μουρδουκούτα & κ.Α.Λόντος, οι Ιατροί κ.Α.Ορκόπουλος & κ.Θ.Ξανθόπουλος, εκπρόσωποι της Ένωσης Κρητών Αγ.Βαρβάρας, τα αδελφά σωματεία Πετρούπολης, Καρέα-Βύρωνα, Κορυδαλλού, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω “Ο Καύκασος”, Νίκαιας, Περιστερίου, Αμαρουσίου, Φοιτητών Αττικής, Νέας Ιωνίας, Ασπροπύργου, Μεταμόρφωσης, Λαυρίου, Ελευσίνας, Ποντίων Επιστημόνων, Αιτωλοακαρνανίας “Αξέχαστες Πατρίδες”, αθλητική ομάδα “Ελλάς Ποντίων”, το Ράδιο Κεμεντζετζής και το Pontos Radio που έκανε ζωντανή αναμετάδοση της βραδιάς.

 

 

faros 2

 

 

faros 3

 

  

faros 4

 

 

faros 5

 

 

faros 6

 

 

faros 7

 

 

faros 8

 

 

faros 9

 

 

faros 10

 

 

faros 11

 

 

faros 12