ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΗΣ ΓΓΑ

Ο ΑΟ ΑΜΦΙΤΡΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ARXAMF

 

 

Μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας στο μπιλιάρδο, ο ΑΟ Αμφιτρίων Αγίας Βαρβάρας, που ίδρυσε το 1984 ο συμπολίτης μας και εμβληματικός παίκτης του αθλήματος, κ. Μαρίνος Αντωνάτος, είναι και με την… βούλα, εδώ και λίγο χρονικό διάστημα – από τις αρχές Απριλίου 2023 – επίσημα καταγεγραμμένος στο Μητρώο Σωματείων της ΓΓΑ.

Με τεράστια αθλητική πορεία από το 1984 και κορυφαίες επιτυχίες τόσο σε συλλογικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο, ο ΑΟ Αμφιτρίων, όλα αυτά τα 39 χρόνια μετέχει κανονικά σε αγώνες και διοργανώσεις.

Από το 2015, όμως, με το νέο αθλητικό νόμο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν με τη Νέα Δημοκρατία, η κατάσταση στον αθλητικό χώρο σε όλα τα αθλήματα και σε όλα τα επίπεδα άλλαξε άρδην. Έτσι το 2021 συστάθηκε η νέα Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας (ΕΕΑΑ), όπου μετέχουν όλα τα αναγνωρισμένα σωματεία, μπιλιάδρου και μπόουλινγκ.

Στο πλαίσιο αυτό και εναρμονισμένος με τα σύγχρονα και απαιτούμενα δεδομένα, ο ΑΟ Αμφιτριών προχώρησε στις αναγκαίες νομικές διαδικασίες, και έτσι από τις αρχές Απριλίου 2023 είναι ελληνικό αναγνωρισμένο αθλητικό σωματείο στην σχετική επίσημη λίστα της ΓΓΑ.

Σχετικά με τον σύλλογο σε ανάρτηση της, το μέλος του ΔΣ, η κ. Τζίνα Αντωνάτου, κόρη του ιδρυτή, Μαρίνου Αντωνάτου, αναφέρει:

« Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Σύλλογος Αμφιτρίων ιδρύθηκε από το 1984 και δημιουργήθηκε από τον κ. Αντωνάτο Μαρίνο με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για το άθλημα του μπιλιάρδου. Μια αγάπη που μέσα από σκληρή προσπάθεια τον έκανε να έχει πάμπολλες επιτυχίες, δεκάδες τρόπαια και πολλές απονομές από συλλόγους, εντός και εκτός Αθηνών, που αναγνώριζαν το έργο του, τόσο στον παικτικό, όσο και στο ηθικό τομέα. Τιμήθηκε από πάμπολλους κρατικούς φορείς, δήμους και ενώσεις. Ενδεικτικά θα αναφερθώ (εκτός της Ελληνικής Φίλαθλου Ομοσπονδίας Μπιλιάρδου), στον Δήμο Αγ. Βαρβάρας και τους εκάστοτε δημάρχους (Λ. Μίχο, Γ. Καπλάνη, κ.α.), στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, σε διασημότητες του αθλητικού και καλλιτεχνικού χώρου που μας τίμησαν και μας τιμούν ως και σήμερα με την παρουσία τους, καθώς και πλήθος άλλων φορέων. Φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στην διοργάνωση της φιλικής αναμέτρησης με πρωτοκλασάτους παίκτες της Ν. Κορέας που φιλοξενήθηκαν από τον σύλλογο μας σε εποχές που κάτι τέτοιο θα φάνταζε αδύνατο από όλες τις απόψεις. Ο ΑΜΦΙΤΡΙΩΝ έχει στην παρούσα φάση τον πιο πολυμελή σύλλογο με παίκτες του αγωνιστικού μπιλιάρδου σε όλες τις κατηγορίες. Πάντα έτσι ήταν, όμως, και ευχόμαστε να κρατήσει αυτό για πάντα.

Ο "ΔΑΣΚΑΛΟΣ" κ. Αντωνάτος Μαρίνος αγκάλιαζε πάντα όλους τους παίχτες του, τους έμαθε να σέβονται το άθλημα του μπιλιάρδου, τους δίδαξε ευγενή άμιλλα, την αγωνιστική ψυχολογία, τις γνώσεις του και τις τεχνικές του. Όχι μια μέρα... αλλά ανελλιπώς ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

Πάντα υπέρ των νέων παικτών, για να μαθαίνουν να αθλούνται και να αγωνίζονται σε αυτό το δύσκολο άθλημα του πνεύματος. Δάσκαλος και μαθητής μία γροθιά. Έτσι ήταν πάντα με όλους τους παίκτες του... ανεξαρτήτως επίδοσης. Ίσως ο τόσος ζήλος του για το άθλημα να δημιούργησε και τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Ζήλος που τον έκανε αρκετές φορές να αφήνει τα πάντα πίσω και να τρέχουνε μαζί σε κάθε διοργάνωση... εντός και εκτός Ελλάδος. Είχε ένα στόχο, όμως, και τον κατάφερε με μοναδικό ταλέντο και στρατηγική. Ταπεινά το υποδέχθηκε και αυτό. Ούτε φρου φρου και αρώματα, ούτε λεζάντες και πυροτεχνήματα, ούτε τίποτα.

Τέλος, θα μπορούσα να βάλω φωτογραφία τα αμέτρητα τρόπαια μας, αλλά κάποια "τρόπαια" όπως αυτό της αναγνώρισης των κόπων σου από τον πρόεδρο και αρχηγό της πατρίδας σου (και όχι μόνο μια φορά), κατακτιέται πιο δύσκολα από το κάθε άλλο τρόπαιο που κοσμεί την αίθουσά μας. Επί της ευκαιρίας καλό θα είναι "ορισμένοι" να μαθαίνουν ιστορία πριν αναφέρονται "ειδικά" σε μπιλιαρδικές καταστάσεις και δρώμενα. Σε λέξεις όπως "ανάπτυξη και διάδοση μπιλιάρδου". Οι λέξεις ΕΚΤΙΜΗΣΗ και ΣΕΒΑΣΜΟΣ, νομίζω ότι αρμόζουν για τον κ. Αντωνάτο Μαρίνο. Διότι, πολλοί δημιουργήθηκαν και έμαθαν απ' αυτόν για το άθλημα αυτό. Όπως έκανε τα παιδιά του Τζίνα και Κώστα να το αγαπήσουν και να το εκτιμήσουν μεταλαμπαδεύοντας ηθική και γνώσεις. Όπως έκανε τον κ. Κουκή Θωμά να είναι εδώ δίπλα του και να στηρίζει το σύλλογο του, όλα αυτά τα χρόνια, πολεμώντας για το καλύτερο του ΑΜΦΙΤΡΙΩΝ και των παιχτών του». Με εκτίμηση Αντωνάτου Τζίνα.

 

* Στις κεντρικές φώτο, στο αριστερό κάδρο, ο ιδρυτής του ΑΟ Αμφιτρίων και εμβληματική μορφή του ελληνικού μπιλιάρδο, κ. Μαρίνος Αντωνάτος με τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρο Μίχο, η κόρη του ιδρυτή κ. Τζίνα Αντωνάτου και δεξιά, ένας εκ των, διαχρονικά, ταλαντούχων και ικανότατων παικτών του συλλόγου, κ. Θωμάς Κούκης.

 

 

STMAKARX