ΤΟ 1o ΚΑΠΗ & ΤΟ 6o ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΕΠΑΙΞΑΝ BOWLING

 

kapi arxiki

 

 

Τα μέλη της ομάδας bowling του 1ου ΚΑΠΗ Αιγάλεω, μια φορά το μήνα παίζουν το αγαπημένο τους άθλημα με συνοδό την υπεύθυνη του ΚΑΠΗ μας κ. Μαρία Βάρκα, η οποία φροντίζει τα πάντα. Θα θέλαμε τουλάχιστον κάθε 15 ημέρες να είμαστε εκεί και να παίζουμε. Όμως έχουμε πολλές δραστηριότητες και δεν βγαίνει το πρόγραμμα. Έχουμε τρέλα με αυτό το άθλημα! Τα μέλη της ομάδας (40-50 άτομα περίπου), φροντίζουν πάντα να μην απουσιάζουν ακόμα και με τσουχτερό κρύο, τουλάχιστον 36 άτομα είμαστε όλοι εκεί. Σ' αυτό το χώρο του bowling, όπως και σε όλες τις δραστηριότητες πολλά από τα μέλη που συμμετέχουν έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

 

Θα δείτε την κυρία Ελένη με το μπαστούνι να παίζει κανονικά, θα δείτε την κυρία Ρίτα με 6-7 χειρουργεία στο ενεργητικό της, να είναι εκεί και να παίζει... Τελικά όλοι όσοι έχουμε σοβαρά προβλήματα, παίζουμε με την καρδιά και την ψυχή μας. Είναι αυτό που μας δίνει τη δυνατότητα, μας παρασύρει στον κόσμο του αθλητισμού και παιχνιδιού.

 

Να συμμετέχεις κι εσύ, να παίρνεις κύπελλο, έστω για μια ώρα να νιώθεις ότι είσαι καλά και μπορείς. Αυτό τελικά είναι φωτεινό παράδειγμα, ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, άσχετα από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που έχουμε.

 

Στο ΚΑΠΗ μας, έχουμε αντρική και γυναικεία ομάδα. Οι νικητές όπως ο πρώτος της κάθε ομάδας, παίρνει το κύπελλο, ο δεύτερος και ο τρίτος μετάλλιο. Πραγματικά είναι συγκλονιστικό να βλέπεις τα μέλη του ΚΑΠΗ μας έως και 87-88 ετών να παίζουν σαν παιδιά και στο τέλος της απονομής, να κάνουν το γύρο του θριάμβου. Είναι τέλειο!!!

 

Έτσι λοιπόν, σ' αυτή την τόσο ωραία ατμόσφαιρα είχαμε την χαρά να προστεθεί στην παρέα μας ομάδα μαθητών από το 6ο Λύκειο Αιγάλεω, μαζί με την διευθύντρια του Λυκείου κα Γκούσκου Διονυσία, την υπεύθυνη καθηγήτρια κα Καπετανίδου Θεοδοσία η οποία δουλεύει με την ομάδα των μαθητών το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Youtopia (Ιδανική Πόλη) και τους καθηγητές τους κα Κονδύλη Λίζα και Παντελή Χρήστο.

 

Ο υπεύθυνος του bowling, άνοιξε όλους τους διαδρόμους και τους ηλεκτρονικούς πίνακες με τα ονόματά μας και το παιχνίδι άρχισε!!! Σε κάθε διάδρομο παίζαμε τέσσερα άτομα, τρία μέλη του ΚΑΠΗ και ένας μαθητής. Το ίδιο έγινε και με τους καθηγητές τους, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ που μας έφεραν τα παιδιά. Και να ζήσουμε όλοι μαζί αυτή την όμορφη εμπειρία... παππούδες, γιαγιάδες και εγγόνια, όλοι μαζί ήταν μια πολύ τρυφερή συνύπαρξη των γενεών και απέδειξε ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί, με αγάπη, σεβασμό και ομαδικό πνεύμα. Στο τέλος, δώσαμε σε όλους τους καθηγητές και μαθητές ένα μετάλλιο για την συμμετοχή τους.

 

Στην κα Καπετανίδου, υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, δώσαμε μια μπλούζα της ομάδας μας, την φοράμε όταν συμμετέχουμε σε δραστηριότητες με το μήνυμα... ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΖΩΉ!!!... η οποία με τη σειρά της την δώρισε στο 6ο Λύκειο, στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος.

 

Με αγάπη
Κοσμοπούλου Λίνα
Μέλος του 1ου ΚΑΠΗ Αιγάλεω

 

KAPI7

 

KAPI5

 

 

 

KAPI4

 

KAPI3