ΤΟ… ΜΠΛΟΚΟ

ΤΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ!

 

 xaidariepeisodia1 ARXIKI

  

 

Μονοπώλησε στα τηλεοπτικά δίκτυα σήμερα η πόλη μας, καθώς στην είσοδο του Χαϊδαρίου στην Εθνική Οδό, η Αστυνομία έστησε μπλόκο στους αγρότες από την Πελοπόνησσο.

Αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσουν επεισόδια, καθώς και διακοπή της κυκλοφορίας για πολλές ώρες.

Επικράτησε χάος με αφορμή τις συμπλοκές, που εκτυλίχθηκαν μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αγροτών από την Πελοπόννησο, που προσπάθησαν να φτάσουν στην Αθήνα. Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία δεν επέτρεψε στους αγρότες να περάσουν με τα αγροτικά αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα οι αγρότες να εξαγριωθούν και να επιτεθούν στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ με πέτρες, ενώ προξένησαν μεγάλες φθορές σε περιπολικό της ΕΛΑΣ.

Οι αστυνομικοί «απάντησαν» κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τα ΜΑΤ, ακολουθώντας τις εντολές «κανένα τρακτέρ δεν θα μπει στην Αθήνα», σταμάτησαν τους αγρότες κοντά στο Δαφνί και τους απαγόρευσαν να συνεχίσουν την πορεία τους με τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα. Έπειτα από ώρες, η ΕΛΑΣ άφησε τους αγρότες να επιβιβασθούν σε λεωφορεία για να μετακινηθούν προς το Σύνταγμα, όπου ήταν προγραμματισμένο το συλλαλητήριο κατά των μέτρων της κυβέρνησης.

 

 

xaidariepeisodia1 0

 

 

xaidariepeisodia2 0

 

 

 

xaidariepeisodia 0

 

 

 

xaidariepeisodia708 0

 

 

xaidariepeisodia1 0 001

 

xaidariepeisodia1 0 002

 

Αγρότης στο Χαϊδάρι διαμαρτυρήθηκε κατεβάζοντας τα παντελόνια του!

 

 

Τόσκας:

Χρυσαυγίτες προκάλεσαν

τα επεισόδια στο Χαϊδάρι

 Δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Με αφορμή τα επεισόδια που γίνονται στο Χαϊδάρι, πρέπει να πω ότι είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, όμως δεν είναι να μασάμε τα λόγια μας τέτοιες ώρες» είπε ο κ. Τόσκας, υποστηρίζοντας ότι «τα χρυσαυγίτικα και ακροδεξιά στοιχεία προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση, έκαναν καταστροφές, έκαψαν περιπολικά, τραυμάτισαν αστυνομικούς».
«Είμαι σίγουρος ότι οι δημοκράτες αγρότες θα σταθούν αντιμέτωποι και δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστούν τα έκτροπα» τόνισε ο υπουργός, ενώ επεσήμανε ότι δεν είναι όλοι ακροδεξιοί, αλλά «πρωτοστατούν κάποια ακροδεξιά στοιχεία που προσπαθούν να παρασύρουν τους αγρότες».

 

 

 

Συγκέντρωση υποδοχής

& αλληλεγγύης των αγροτών
διοργάνωσε ο Δήμος Χαϊδαρίου

 

 

SEL 01

 

 

Πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, η συγκέντρωση υποδοχής και αλληλεγγύης των αγροτών, που διοργάνωσε ο Δήμος Χαϊδαρίου, η Λαϊκή Επιτροπή Χαϊδαρίου, Σωματεία και μαζικοί φορείς.
Σε μια μαζική συγκέντρωση, εκατοντάδες Χαϊδαριώτες με τις μαζικές τους οργανώσεις έδωσαν μαζικό παρόν, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά.
Νωρίτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν προβεί σε εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων με σκοπό να μην φτάσουν οι αγρότες στο Σύνταγμα.
Υπήρξε, από την πρώτη στιγμή άμεση τηλεφωνική παρέμβαση του Δημάρχου Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκου στο Υπουργό Εσωτερικών και ανακοίνωση-καταγγελία της Δημοτικής Αρχής.
Με συνθήματα όπως «εργατιά-αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά», υποδέχθηκαν ένα μικρό τμήμα των αγροτικών μπλόκων που έρχονταν από Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα. Ο μεγαλύτερος όγκος των αγροτών κατευθύνθηκε προς το μετρό του ελαιώνα αφού η αστυνομία τους «έφραξε» το δρόμο στο ύψος του Δαφνιού.
Για ακόμα μια φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, δείχνει την αποφασιστικότητά της να περάσει τα μέτρα. Μας δείχνει πιο καθαρά με ποιόν είναι ταγμένη, αφού πετά και το τελευταίο φύλλο συκής, δηλαδή τη δήθεν Δημοκρατία και «αριστεροσύνη» της.
Σύντομο χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απεύθυνε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος. Μεταξύ άλλων τόνισε, ότι η Κυβέρνηση με τα δύο νομοσχέδια για το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό επιδιώκει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και μοιραία το ξεκλήρισμα της αγροτιά αλλά και την φτωχοποίηση των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων. Κατήγγειλε, στους διαδηλωτές την άγρια καταστολή από τη μεριά της αστυνομίας και τόνισε ότι την πολλαπλάσια δύναμη του λαϊκού μας κινήματος, δε μπορεί να σταματήσει κανένα εμπόδιο!
Με σύνθημα, «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει» έκλεισε η συγκέντρωση και δόθηκαν νέα ραντεβού για το απογευματινό συλλαλητήριο υποδοχής των αγροτών στις 17:00 στην Κάνιγκος και το μεγάλο ΕΡΓΑΤΟ-ΑΓΡΟΤΙΚΟ Συλλαλητήριο του Σαββάτου στις 11:00 στην Ομόνοια.


Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

 

 

 

 

 

SEL 02

 

SEL 03

 

SEL 04

 

SEL 05