ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΨΗΦΙΖΕΙ

ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ Ν.Δ.

(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

 

 

 ekloges nd xaid arxiki

 

 

Ιδιαίτερα καθοριστική για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας είναι η σημερινή ημέρα, αφού από τη διαδικασία των εκλογών θα προκύψει ο νέος αρχηγός - πρόεδρος της παράταξης, που θα ηγηθεί του κόμματος.

Οι δύο διεκδικητές Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά τους δηλώνουν αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα, ενώ δεν παραλείπουν να εστιάσουν στην ανάγκη ενότητας της παράταξης.

Σημαντικό στοιχείο που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα, αναμένεται να είναι το ποσοστό της αποχής, το οποίο ενδεχομένως λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων να  είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με τις εκλογές του πρώτου γύρου.

«Σήμερα είναι μία μεγάλη γιορτή για τη ΝΔ και τη δημοκρατία», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη διαδικασία μετέχουν όλοι εκείνοι που θέλουν να γυρίσει σελίδα το κόμμα.

«Το μήνυμά τους είναι από αύριο η ΝΔ να χαράξει νέα πορεία, να δημιουργήσει ένα νέο πρόγραμμα, κυβερνητικό, και να ξανακατακτήσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι η δημοκρατία, μέσα στη ΝΔ, και νικητές είμαστε όλοι. Έτσι θα βαδίσουμε».

 

Από την πλευρά του ο έτερος υποψήφιος της προεδρίας Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Σήμερα ξημερώνει μια νέα ημέρα για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Νέο-δημοκράτες που ήρθαν να ψηφίσουν. Θέλω να ζητήσω απ’ όσους δεν έχουν ακόμη ψηφίσει, να το κάνουν. Την Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία δεν  είναι μόνο ενωμένη, αλλά και ανανεωμένη»

 

Η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά με εξαίρεση μια αναστάτωση που προκλήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν εισέβαλλε μία μικρή ομάδα ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα.

Οι εισβολείς πέταξαν κάτω τις κάλπες, έγραψαν το μήνυμα «Ο Τεμπονέρας ζει», προκάλεσαν υλικές ζημιές, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.

Μέχρι εκείνη την ώρα, είχαν ψηφίσει στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα 192 άτομα. Προκλήθηκε αναστάτωση προς στιγμήν και η διαδικασία σταμάτησε μέχρις ότου σταλούν από τη Συγγρού καινούριες κάλπες, ψηφοδέλτια και εκλογικές καταστάσεις.

Λίγη ώρα μετά από την επίθεση, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη, με ανάρτηση στο Indymedia. Σε αυτή χαρακτηρίζει ως εκλογική παρωδία την εσωκομματική διαδικασία της ΝΔ.


Πάντως, αυτή τη στιγμή η εκλογική διαδικασία και στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο διεξάγεται ομαλά, ενώ όσοι είχαν ψηφίσει μέχρι τη στιγμή της εισβολής επιχειρείται να κληθούν τηλεφωνικά προκειμένου να ψηφίσουν εκ νέου.

 

Με την απαραίτητη υπενθύμιση, ότι οι κάλπες κλείνουν στις 7 το βράδυ της Κυριακής.


Η εφημερίδα μας  επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο στο Χαϊδάρι, που βρίσκεται στο Δημαρχείο γύρω στις 10 το πρωϊ. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, η κίνηση ήταν ικανοποιητική, αφού αρκετός κόσμος έσπευσε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέχρι εκείνη την ώρα πάνω από 200 ψηφοφόροι είχαν ψηφίσει.

 

Ακολουθεί σχετικό φωτορεπορτάζ.

 

ekloges nd xaid 01

 

ekloges nd xaid 02

 

 

 

 

ekloges nd xaid 03

 

ekloges nd xaid 04

 

ekloges nd xaid 05

 

ekloges nd xaid 06

 

ekloges nd xaid 07

 

ekloges nd xaid 08

 

ekloges nd xaid 09

 

ekloges nd xaid 10

 

ekloges nd xaid 11

 

ekloges nd xaid 12

 

ekloges nd xaid 13

 

ekloges nd xaid 14

 

ekloges nd xaid 15

 

ekloges nd xaid 16

 

 

ekloges nd xaid 17

 

ekloges nd xaid 18

ekloges nd xaid 20

 

ekloges nd xaid 19