ΧΑΪΔΑΡΙ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ…

(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

 

 

vroxi arxiki

 

 



Για άλλη μια φορά το Χαϊδάρι πλημμύρισε.
Σε  «βιβλική καταστροφή», αναφέρεται ο Δήμαρχος, καθώς «δεν άντεξε ο τοίχος του Στρατοπέδου και όλα τα όμβρια ύδατα από το Ποικίλο όρος κατέβηκαν και έπληξαν ολόκληρη την πόλη μας».
Ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος, με περιοχές όπως ο Αη Γιώργης, η Γρηγορούσα, το Κεντρικό Χαϊδάρι, η Αφαία – Σκαραμαγκάς, Δάσος αλλά και σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, το Κολυμβητήριο και εκκλησιές να έχουν φοβερές ζημιές.

 

Μεταξύ άλλων πλημμύρισαν:
- Το υπόγειο πάρκινγκ του Δημαρχείου.
- Το μηχανοστάσιο του Κολυμβητηρίου (ανεστάλη η λειτουργία του προσωρινά)
- Το  2ο Λύκειο και το 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, όπου νερό μπήκε στο ισόγειο του κτηρίου και οι καθηγητές πήραν τις …σκούπες (φωτ.)
- Το  4ο Λύκειο Χαϊδαρίου, όπου το νερό γέμισε τα υπόγεια του κτηρίου και χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική για να αντλήσει τα νερά.  
- Το 3ο Δημοτικό Σχολείο
- Το 6ο, 10ο και 18ο Νηπιαγωγείο (έκλεισαν από την Πέμπτη)

 

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Σπύρου Τζόκα τα σχολεία έκλεισαν στο Χαϊδάρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, χωρίς  όμως να ενημερωθούν εγκαίρως τα Δημοτικά σχολεία.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε και το Δημαρχείο όπου από κοινού με τον Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο διαπίστωσαν το πρόβλημα και την αιτία του.

«Αν δεν ξεκινήσουν τα δύο έργα άμεσα, ο αγωγός στην Λεωφόρο Αθηνών και η αντιπλημμυρική τάφρος των Στρατοπέδων στο Ποικίλο Όρος, αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί».
Ο Σπ. Τζόκας δεσμεύτηκε σ’ αυτή την κατεύθυνση με ανακοίνωση που εξέδωσε η αντιπεριφέρεια.


Ο Μιχάλης Σελέκος ζήτησε να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και να αποζημιωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι οι πληγέντες.
Το πρώτο αίτημα δεν έγινε δεκτό (σε αντίθεση με την Ύδρα) ενώ για το δεύτερο εξεδόθη ήδη ανακοίνωση – πρόσκληση προς τους πληγέντες (διαβάστε παρακάτω).

 

Το διαδίκτυο έχει …κατακλυσθεί από φωτογραφικό υλικό (δείτε παρακάτω κάποιες απ’ αυτές) που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.


Επίσης έχει ξεσπάσει και λεκτικός «πόλεμος» για το ποιος φταίει που το νερό μπήκε στα σπίτια μας και για την μη ύπαρξη βασικών υποδομών.


Το σίγουρο είναι πως δεν μπορείς να καταλογίσεις ευθύνες σε μια νέα δημοτική αρχή, του ενός έτους, για την μη ύπαρξη βασικών αντιπλημμυρικών έργων που έπρεπε να είχαν γίνει τουλάχιστον πριν από 10-20 έτη, από προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου μας.

 

Εξάλλου, το δάσος (ως οικοσύστημα) δεν υπάρχει πλέον για να συγκρατήσει το νερό της βροχής.
Αντ’ αυτού το Δάσος (με τις ανθρωποκατασκευές) δεν μπορεί παρά να έχει προβλήματα (που πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε) στις θεομηνίες.


Ας προσέχαμε, λοιπόν, που κάναμε πολυκατοικίες στην θέση των δένδρων και των ρεμάτων… γιατί, ως γνωστόν, η φύση εκδικείται…

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ:

ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καλούνται οι πολίτες που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 22ας Οκτωβρίου 2015 να υποβάλλουν αίτηση για αποζημίωση.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου (Καραϊσκάκη 138), καθημερινά από τις 07.30 έως 15.30.
Πληροφορίες: τηλ. 213 2047 200


Χαϊδάρι, 23-10-2015

 

 

 

vroxi 08

vroxi 43

 

 

 

Συνάντηση Μιχάλη Σελέκου

με τον Αντιπεριφερειάρχη Σπύρο Τζόκα

 

  Σήμερα Παρασκευή 23-10-2015 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου συνάντηση μεταξύ του Δήμαρχου Μιχάλης Σελέκος  και του  Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Σπύρο Τζόκα.
  Το θέμα της συνάντησης ήταν η επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης των καταστροφών που έχουν προκληθεί στο Δήμο λόγω των  πλημμυρών. Σε αυτά τα πλαίσια ζητήθηκε η αποφασιστική συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής και επαναδιατυπώθηκε το πάγιο αίτημα  την επίσπευση των αντιπλημμυρικών έργων στην Λεωφόρο Αθηνών και στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου (περιοχής Γρηγορούσας – Αη Γιώργης).
  Η αντιπλημμυρική προστασία του Χαϊδαρίου αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή και σε αυτά τα πλαίσια έχουν πραγματοποιηθεί πολλές συναντήσεις της τόσο με την Περιφέρεια Αττικής, όσο και με τους Διοικητές των Στρατοπέδων.
  Ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος επεσήμανε ότι το Χαϊδάρι πλήττεται πολύ συχνά από πλημμύρες, ωστόσο χαρακτήρισε την φετινή πλημμύρα «βιβλική καταστροφή», καθώς δεν άντεξε ο τοίχος του Στρατοπέδου και όλα τα όμβρια ύδατα από το Ποικίλο όρος κατέβηκαν και έπληξαν ολόκληρη την πόλη μας, παρόλο που η Δημοτική Αρχή έκανε κάποιες βελτιώσεις και έργα στα Στρατόπεδα με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει.
  Τόνισε πως ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος, με περιοχές όπως ο Αη Γιώργης, η Γρηγορούσα, το Κεντρικό Χαϊδάρι, η Αφαία – Σκαραμαγκάς, Δάσος αλλά και σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, το Κολυμβητήριο και εκκλησιές να έχουν φοβερές ζημιές και σημείωσε ότι αν δεν ξεκινήσουν τα δύο έργα άμεσα, ο αγωγός στην Λεωφόρο Αθηνών και η αντιπλημμυρική τάφρος των Στρατοπέδων στο Ποικίλο Όρος, αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί.
  Ο Κος Τζόκας ενημερώθηκε για τις υπεράνθρωπές προσπάθειες που καταβάλλονται από την Δημοτική Αρχή, τους εργαζόμενους του Δήμου και τους Δημότες για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της θεομηνίας.

  Ο Μιχάλης Σελέκος ζήτησε την αρωγή της Περιφέρειας σε αυτή την προσπάθεια καθώς τα καιρικά φαινόμενα δεν έχουν κοπάσει και οι ζημιές σε σπίτια, μαγαζιά, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις – κίνδυνος ανθρώπινων ζωών, οδοστρώματα είναι πολύ μεγάλες. Ανέφερε ότι προτεραιότητα πρέπει να αποτελέσει ο καθαρισμός και απόφραξη της Ρίμινι, ώστε να υπάρξει επιθεώρηση τυχόν ζημιών του οδοστρώματος, καθώς είναι ο κεντρικός δρόμος που πηγαίνει στο Αττικό Νοσοκομείο, υπογραμμίζοντας ότι εξαιτίας αυτών των συνθηκών ζητήσαμε να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και να αποζημιωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι οι πληγέντες.
  Ο Αντιπεριφερειάρχης Σπ.Τζόκας από την πλευρά του σημείωσε ότι  προσπαθεί να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις για τον αγωγό στην Λεωφόρο Αθηνών και να μπει ως κατεπείγον έργο. Ενώ παράλληλα να γίνει μια συνάντηση με το Υπουργείο Άμυνας για το έργο στα Στρατόπεδα Όσον αφορά στις αποζημιώσεις: «Η Περιφέρεια θα στείλει κλιμάκιο εκτιμητών για τις ζημιές στα μαγαζιά και το κλιμάκιο του Δήμου θα εκτιμήσει τις ζημιές σε σπίτια, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μηχανήματα και αποφρακτικό για βοήθεια.»

  Τέλος, ο Δήμαρχος με τον Αντιπεριφερειάρχη πέρασαν από τα Στρατόπεδα και άλλες περιοχές του Χαϊδαρίου που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

 

 Δελτίο τύπου του Δήμου

 

 

vroxi 01

 

vroxi 02

 

vroxi 03

 

vroxi 04

 

vroxi 05

 

vroxi 06

 

vroxi 07

 

 

 

vroxi 09

 

vroxi 10

 

vroxi 11

 

vroxi 12

 

vroxi 13

 

vroxi 14

 

vroxi 15

 

vroxi 16

 

 

Η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου επί της Λ. Αθηνών, μπροστά στο Δημαρχείο κινδύνευσε από το «ποτάμι» της Λ. Αθηνών και τελικά διεσώθη  από οδηγό νταλίκας.

 

 

vroxi 19

 

vroxi 20

 

vroxi 21

 

vroxi 22

 

vroxi 23

 

vroxi 24

 

vroxi 25

 

vroxi 26

 

vroxi 27

 

vroxi 28

 

vroxi 29

 

vroxi 30

 

vroxi 31

 

vroxi 32

 

vroxi 33

 

vroxi 34

 

vroxi 35

 

vroxi 36

 

vroxi 38

 

 

Οι καθηγητές του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου σε άμεση δράση

 

 

vroxi 39

 

vroxi 40

 

vroxi 41

 

vroxi 42

 

 

 

vroxi 44

 

vroxi 45

 

vroxi 49

 

vroxi 50

 

vroxi 51

 

vroxi 52

 

vroxi 53

 

 

 

 

 

vroxi 56

 

 


ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ
ΕΓΙΝΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΡΕΜΑ
ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ  
(από το διαδίκτυο)

 

 

 

 

vroxi 57

 

vroxi 58

 

 

Οι καθηγητές του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου σε άμεση δράση

 

vroxi 59

 

vroxi 60

 

vroxi 61

 

 

vroxi 54

 

 

vroxi arxiki