elpe

 

ΣΤΑ ΕΛΠΕ Ο ΣΕΛΕΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Την Δευτέρα 11/5/2015 ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Μόσχο Χουδελούδη επισκέφτηκαν τους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ, οι οποίοι πραγματοποιούσαν την νέα Γενική τους Συνέλευση, δείχνοντας έμπρακτα την συμπαράστασή τους.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την οδύνη και την οργή για το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι το κεφάλαιο θησαυρίζει από τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών.

Συμπληρώνοντας ότι η εργοδοσία μαζί με τους εργολάβους προκαλούν κλίμα τρομοκρατίας πιέζοντας με κάθε τρόπο τα συνεργεία να τελειώνει γρήγορα η δουλειά. Ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας πάνε περίπατο κάτω από αυτή την πίεση. Η πολύωρη και αδιάκοπη δουλειά εξαντλεί το σώμα και το μυαλό. Τα συνεργεία δουλεύουν το ένα πάνω στο άλλο. Εκατοντάδες ανειδίκευτοι απασχολούνται σε πόστα που απαιτούν ειδίκευση.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι από ανύπαρκτα έως ελλιπή, με συνέπεια οι εργαζόμενοι καθημερινά να δουλεύουν με κίνδυνο την ίδια τους την ζωή.

Τελειώνοντας, δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή του Χαϊδαρίου θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, συμπαραστάτης στον δίκαιο αγώνα τους και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση τους τραυματισμένους εργάτες.