ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΤΗΝΙΑΚΟΥ

Σε δελτίο τύπου της παράταξης "Χαϊδάρι ξανά", αναφέρονται τα εξής...

Συνεχής είναι η κινητικότητα που επιδεικνύει η δημοτική ομάδα του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά», με επικεφαλής τον Βαγγέλη Ντηνιακό, κατά τη διάρκεια όλων των συνεδριάσεων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και αφορά τόσο στην ανάδειξη και την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη μας όσο και στην υπενθύμιση προς το νέο δήμαρχο, Μιχάλη Σελέκο, της ανακολουθίας μεταξύ των προεκλογικών του δεσμεύσεων και των μετεκλογικών του πράξεων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος) ανάληψης των καθηκόντων της νέας Διοίκησης του Δήμου μας τόσο ο επικεφαλής του συνδυασμού όσο και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, Βασίλης Καρατζαφέρης (Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου) και Δημήτρης Τσατσαμπάς, με συνεχείς ερωτήσεις τους εκτός ημερήσιας διάταξης ζητούν, χωρίς όμως να τις έχουν λάβει, πειστικές απαντήσεις από τη νέα Δημοτική Αρχή σχετικά με βασικά ζητήματα της πόλης μας όπως είναι:

  1. Η συνέχιση της απαράδεκτης κατάστασης στην καθαριότητα.

  2. Η έλλειψη δημοτικού εορταστικού φωτισμού και η απουσία πρωτοβουλιών στήριξης των τοπικών καταστημάτων.

  3. Η ολιγωρία σε μείζονα θέματα όπως η απαλλοτρίωση των δεσμευμένων πευκόφυτων οικοπέδων στον Ελαιώνα.

  4. Η αλλαγή της στάσης του Μιχάλη Σελέκου ως Δημάρχου καθώς, τώρα ως διοίκηση, υιοθετεί θέσεις με τις οποίες πάντα στο παρελθόν ως αντιπολίτευση ήταν αντίθετος όπως οι χαλαρές εργασιακές σχέσεις και οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ.

  5. Η άρνηση για έλεγχο της οκταετίας Μαραβέλια έτσι ώστε να αποκαλυφθούν επιτέλους και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες προκύψουν από τις οικονομικές και διοικητικές πράξεις ή παραλείψεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που ζημίωσαν ανεπανόρθωτα το Δήμο.

Τα προβλήματα παραμένουν, οι ευκαιρίες χάνονται,οι ευθύνες δεν αποδίδονται

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, ο Βαγγέλης Ντηνιακός, έθεσε εκ νέου το θέμα της στήριξης της τοπικής αγοράς κρίνοντας αρνητικά την έλλειψη οποιουδήποτε σχεδιασμού από τη Δημοτική Αρχή ιδιαίτερα μάλιστα κατά την εορταστική περίοδο που διανύουμε.

Στην ομιλία του τόνισε πως η παρουσία του Δήμου είναι σχεδόν ανύπαρκτη και ότι ευτυχώς που οι ίδιοι οι επαγγελματίες, με δική τους πρωτοβουλία και δικά τους έξοδα, δίνουν μια ευχάριστη εορταστική νότα στην πόλη.

Επίσης, για μία ακόμη φορά, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά», επεσήμανε το πολύ χαμηλό επίπεδο καθαριότητας στην πόλη, ζητώντας την άμεση αντιμετώπιση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης.

Με αφορμή, δε, τον τραυματισμό σε πεζοδρόμιο της οδού Φαβιέρου συμπολίτισσάς μας έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη συνολικής αναβάθμισης της οδού Φαβιέρου, επισημαίνοντας την προτεραιότητα αποκατάστασης όλων των επικίνδυνων σημείων - παγίδα επί των πεζοδρομίων.

Με τη σειρά του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Βασίλης Καρατζαφέρης, και με την ιδιότητά του ως πολιτικός μηχανικός, επανέφερε το επείγον και μείζον θέμα του κινδύνου απώλειας των δεσμευμένων πευκόφυτων οικοπέδων στον Ελαιώνα στην οδό Πατρόκλου, θυμίζοντας ότι: «Σε προηγούμενη ερώτηση της παράταξής, η δημοτική αρχή καθησύχασε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι παρακολουθεί το θέμα, ότι δεν ανησυχεί και ότι θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης βάσει της χρηματοδότησης από το πράσινο ταμείο. Τελικά αποδείχτηκε ότι όχι μόνο δεν παρακολουθούσε το θέμα αυτό αλλά «συνελήφθη» να μη γνωρίζει ότι η χρηματοδότηση για την απαλλοτρίωση των οικοπέδων είχε κοπεί από το 2012. Εδώ, προς έκπληξη όλων, ο Δήμαρχος, καλύπτοντας τη δημοτική αρχή Μαραβέλια για την εγκληματική της αδιαφορία στο θέμα αυτό, προσπάθησε να ρίξει ευθύνες στον ερωτώντα ο οποίος είχε μάλιστα επιστήσει στη Δημοτική Αρχή την προσοχή να ενδιαφερθούν».

Στην ίδια συνεδρίαση, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δημήτρης Τσατσαμπάς, με αφορμή την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για δίμηνες προσλήψεις οι οποίες γίνονται εκτός ΑΣΕΠ, επεσήμανε ότι επί της σημερινής διοίκησης υπάρχουν εργαζόμενοι απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, χωρίς συμβάσεις εργασίας ενώ έχουν υιοθετηθεί και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που, όπως είναι γνωστό, καταστρατηγούν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Θύμισε ότι όλα αυτά ως αντιπολίτευση ο σημερινός Δήμαρχος τα καταψήφιζε ασκώντας εντονότατη κριτική ενώ τώρα ως Δήμαρχος τα υιοθετεί και τα υλοποιεί.

Τέλος, για το μείζον θέμα του διαχειριστικού ελέγχου της οκταετίας Μαραβέλια, παρά την ύπαρξη όλο και περισσότερων δεδομένων και στοιχείων που αποκαλύπτουν τις τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής και παρότι ο έλεγχος έχει ζητηθεί επανειλημμένως από τη δημοτική ομάδα της παράταξης «Χαϊδάρι ξανά», όπως άλλωστε ζητείται και από το σύνολο των Χαϊδαριωτών, ο ίδιος ο Δήμαρχος, με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες που επικαλείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι ολοφάνερο ότι θέλει να τον αποφύγει.