«ΝΟΚ ΑΟΥΤ»   Ο ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΔΡΟΥΛΙΑΣ ;

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ Ο  ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ…

 

 

 

Το αποτέλεσμα της εκλογής αντιπροσώπων στον ΑΣΔΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου, είχε ξεχωριστή σημασία.
Ο νυν Πρόεδρος του Συνδέσμου, Χαϊδαριώτης, Ανδρέας Μποζίκας διεκδικούσε και δεύτερη θητεία ως πρόεδρος ή, στην χειρότερη περίπτωση, αντιπρόεδρος.
Η μη επιλογή του, στο τέλος τέλος, από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου συνιστά για τον ίδιο ένα μεγάλο «στραπάτσο», αφού ήδη είχε προετοιμάσει το έδαφος για την ανανέωση της θητείας του.
Συμβολή σε αυτό το γεγονός είχε όλη η υπόλοιπη αντιπολίτευση, με κυρίαρχο ρόλο στην παράταξη Ντηνιακού, με την οποία και τα έβαλε στο τέλος της διαδικασίας ο Ανδρέας Μποζίκας.
Η εξέλιξη αυτή στον ΑΣΔΑ σε συνδυασμό με τα παρακάτω (όπως γράφονται στο φύλλο Σεπτεμβρίου της έντυπης εφημερίδας μας «ΧΑΪΔΑΡΙ Η πόλη μας») :
«Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχει αποφανθεί το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών σχετικά με την ένσταση που έχει καταθέσει ο γνωστός δημοσιογράφος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου (με τον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού «Χαϊδάρι Ξανά») κ. Πάρις Κουρτζίδης, κατά του συνδυασμού «Όραμα Δημιουργίας – Ηρακλής Δρούλιας» (σχετικά με κώλυμα του επικεφαλής της παράταξης, υποψηφίου Δημάρχου, Ηρακλή Δρούλια), ζητώντας την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας της 18ης Μαϊου και την επανάληψη της διαδικασίας στο Χαϊδάρι…..»
Θεωρούμε πως είναι δύσκολο να επαναληφθούν οι εκλογές στο Χαϊδάρι -εφόσον γίνει δεκτή η ένσταση- και για πολιτικούς λόγους, αφού το Χαϊδάρι είναι ένας από τους τρεις Δήμους, Πανελλαδικά, που ελέγχει το ΚΚΕ  (αφορμή για …. «επανάσταση»!!  )
Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι η έκπτωση από το αξίωμα της Δημοτικού Συμβούλου του επικεφαλής της παράταξης, υποψηφίου Δημάρχου, Ηρακλή Δρούλια.
Αν συμβεί και το τελευταίο, θα έχουν «εξουδετερωθεί» από την αρχή κιόλας της πενταετίας,  οι δύο κύριοι αντίπαλοι του Βαγγέλη Ντηνιακού, από το χώρο της κεντροαριστεράς (παλιό ΠΑΣΟΚ), ο Ανδρέας Μποζίκας και ο Ηρακλής Δρούλιας.

Ακολουθεί σχετικό ρεπορτάζ από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

 

Δύο αντιπροσώπους είχε το δικαίωμα να στείλει ο Δήμος Χαϊδαρίου, με τον  Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, να παραχωρεί την μια από τις δύο έδρες στην μειοψηφία στα πλαίσια της συλλογικότητας… Έτσι, λοιπόν, ο Μόσχος Χουδελούδης ήταν υποψήφιος από την πλευρά της διοίκησης και από την μειοψηφία ήταν ο Ανδρέας Μποζίκας και ο Θ. Σπηλιόπουλος.
Εν αρχή, να αναφέρουμε ότι κατά την διαδικασία, ψήφισαν 32 σύμβουλοι, απόντος του Τ. Χαλκιά. Συγκεκριμένα, οι 19 προέρχονται από την πλειοψηφία και 14 από το σύνολο της αντιπολίτευσης (3 Μποζίκας, 3 Ντηνιακός, 2 Σπηλιόπουλος, 2 Δρούλιας, 2 Καμπόλη και από 1 έδρα Ασπρογέρακας - Φουρλής).
Κατά την πρώτη μυστική ψηφοφορία, ο Μ. Χουδελούδης εκλέχθηκε με άνεση λαμβάνοντας ευρεία αποδοχή. Μποζίκας και Σπηλιόπουλος, μοιράστηκαν από 9 ψήφους. Ακολούθησε δεύτερη μυστική ψηφοφορία, μεταξύ των δύο της μειοψηφίας, όπου και πάλι οι σταυροί που έλαβαν τους έφεραν στα ίσια… 11-11 αυτή τη φορά. Εκ του αποτελέσματος (βλ. συνολικά μετρήθηκαν 22 σταυροί), μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι υπήρξε άμεση "εμπλοκή" της πλειοψηφίας στην ανάδειξη αντιπροσώπου από την μειοψηφία, με τουλάχιστον 8 μέλη της, αφού όπως προείπαμε στο σύνολό της η αντιπολίτευση απαρτίζεται από 14 συμβούλους.
Ακολούθησε τρίτη ψηφοφορία, όπου καταγράφηκαν και κάποια παρατράγουδα, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την διοίκηση για “κολλεγιές” και για προσπάθεια "νόθευσης" του αποτελέσματος… ας δούμε γιατί…
Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, η Ελ. Τοκατλίδη εμφανίζεται να έχει αποχωρήσει από την αίθουσα… πράγμα που σημαίνει ότι οι παρόντες ήταν πλέον 31. Όμως, μετά το τέλος της ψηφοφορίας, οι φάκελοι που βρέθηκαν ήταν 32!!! Το γεγονός της ...ασυμμετρίας αντιλήφθηκε αμέσως ο Βαγγέλης Ντηνιακός, ο οποίος παρενέβην. Δημιουργήθηκε αναστάτωση κι όλοι άρχισαν να αναζητούν ποιος έλειπε…  Τότε ο Μιχ. Σελέκος, ανέφερε ότι η κ. Τοκατλίδη ήταν εκείνη που είχε αποχωρήσει και είχε παραδώσει τον φάκελο με την ψήφο της στον ίδιο, ο οποίος στη συνέχεια τον προσέθεσε στους υπόλοιπους φακέλους. Τα αίματα άναψαν προς στιγμήν με την ελάσσονα μειοψηφία να μιλάει για προσπάθεια νόθευσης του αποτελέσματος, αμφισβητώντας την διαδικασία.
Ευτυχώς, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βασίλης Παντελάρος, λειτούργησε με γρήγορα αντανακλαστικά και πριν ξεφύγει η κατάσταση ανακοίνωσε την ακύρωση της ψηφοφορίας καταστρέφοντας τους φακέλους, λέγοντας ότι θα πήγαιναν σε νέα (στην 4η κατά σειρά, αλλά τυπικά ήταν η 3η). Στο μεσοδιάστημα, ειδοποιήθηκε η κ. Τοκατλίδη η οποία και επέστρεψε, ενώ παράλληλα είχε προσέλθει στην αίθουσα και ο Τ. Χαλκιάς από την ομάδα Μποζίκα… Με κάποια καθυστέρηση, η ψηφοφορία ξαναξεκίνησε… Το αποτέλεσμα, για δεύτερη φορά  ισόπαλο… Μποζίκας: 11, Σπηλιόπουλος: 11… Παγωμάρα στο στρατόπεδο του Μποζίκα, που περίμεναν το 12-11 από την ψήφο του Χαλκιά!!! Πολλοί ακόμα αναρωτιούνται και σχολιάζουν… Που πήγε η ψήφος του Χαλκιά οεο;;;!!! Ψήφισε όντως τον αρχηγό της παράταξης ο Χαλκιάς και απλά κάποιος από την πλειοψηφία δεν ξαναψήφισε; Ή ο γνωστός ηθοποιός  πήρε την “εκδίκησή του” και δεν ψήφισε, θυμούμενος την πρόσφατη αναμέτρηση (που ήταν ο ίδιος αντιπρόσωπος σε άλλη διαδικασία), όπου είχε βρει μόνο την ψήφο του και δεν είχε υποστηριχθεί από την παράταξη… Σενάρια επί σεναρίων…
Όπως και να’χει, περιθώριο για ακόμα μια μυστική ψηφοφορία δεν υπήρχε. Βάσει του κανονισμού, σειρά είχε η κλήρωση… Εκπρόσωπος του ΚΚΕ καλέστηκε να επιλέξει το “μαγικό” χαρτάκι και… τράβηξε Θ. Σπηλιόπουλο. Έτσι λοιπόν, Μ. Χουδελούδης, Θ. Σπηλιόπουλος, εκλέχθηκαν αντιπρόσωποι στον ΑΣΔΑ, με τον Ανδρέα Μποζίκα να βλέπει τα ...τρένα να περνούν.
Τα διάφορα ερωτήματα που τίθενται από όσους γνωρίζουν, είναι καταρχήν… τι έγινε με την “γραμμή” του Σελέκου για «λευκό», ότι δηλαδή δεν θα εμπλεκόταν στα της μειοψηφίας. Μήπως κάποια στελέχη της πλειοψηφίας δεν υπάκουσαν; (πράγμα παράδοξο για το ΚΚΕ).
Μήπως κατά βάθος ο Σελέκος, ήθελε να ξαναπάει ο Μποζίκας στον ΑΣΔΑ, ως Χαϊδαριώτης, και στην συνέχεια, ως πρόεδρος ή αντιπρόεδρος του συνδέσμου, να βοηθήσει την δημοτική αρχή Χαϊδαρίου;

Τελικά, όμως, η θεά τύχη δεν τον ήθελε!!!

 

Όπως και να ‘χει τελικά το Χαϊδάρι έχασε, αφού πρέπει να ξεχάσει την προεδρία ή αντιπροεδρία του ΑΣΔΑ.