Η ΜΑΡΙΑ ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

 

 

Σε διαβούλευση βρίσκεται η νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης «για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», και μαζί στην θέσπιση, αφενός κανόνων για την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης και των βιώσιμων και δίκαια αμειβόμενων θέσεων εργασίας, και αφετέρου  νέων προστατευτικών κανόνων για τους εργαζόμενους, που αφορούν τόσο την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας όσο και την προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον υγιή ανταγωνισμό.

Ο στόχος είναι άμεσα να ενδυναμωθεί η θέση του εργαζόμενου, αντιμετωπίζοντας χρόνιες στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τα γραφειοκρατικά και διοικητικά βάρη.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Εργασίας φέρνει το νομοσχέδιο με 20 + 1 σημεία – τομές, και πριν λίγες μέρες, τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, επισκέφθηκε για αυτή την πρωτοβουλία, η Βουλευτής της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας και π. Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Μαρία Συρεγγέλα.

«Το νέο Σχέδιο Νόμου για την ενίσχυση της εργασίας και θέματα που αφορούν τη Δυτική Αθήνα συζητήσαμε σήμερα με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνη Γεωργιάδη.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με συνέπεια για την προστασία της εργασίας και για τη δημιουργία ακόμα καλύτερων συνθηκών για το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας», επεσήμανε η κ. Συρεγγέλα.