ΘΛΙΨΗ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ – “ΕΦΥΓΕ”

Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΟΣΧΟΣ ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗΣ

ARXXOUD

 

 

Την βαθιά τους θλίψη για τον χαμό του συντρόφου Μόσχου Χουδελούδη, που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 20 Μάρτη, μετά από πολυετή παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο, εκφράζουν η ΤΕ Περιστερίου - Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, οι Κομματικές Οργανώσεις Χαϊδαρίου του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, σημειώνοντας:

«Ο σύντροφος Μόσχος Χουδελούδης γεννήθηκε το 1955, στη Βράϊλα της Ρουμανίας. Παιδί της πολιτικής προσφυγιάς, από φτωχή εργατική οικογένεια με καταγωγή από το Παλιούρι του Έβρου, επέστρεψε στην Ελλάδα το 1979 και έπιασε δουλειά ως οδηγός στην υπηρεσία καθαριότητας στον Δήμο Χαϊδαρίου. Γρήγορα εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ, όπου ανέπτυξε πλούσια δράση.

Εκλέχτηκε στο ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου Χαϊδαρίου, καθώς τον διέκριναν η μαχητικότητα, η συνέπεια, η σταθερότητα και η πίστη στα οράματα, στα ιδανικά και στην ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης.

Συνέβαλε στην υπόθεση του Κόμματος αναλαμβάνοντας διάφορες στελεχικές ευθύνες στην κομματική του ζωή, πάντα με αταλάντευτη πίστη. Την περίοδο της αντεπανάστασης στις σοσιαλιστικές χώρες και της διάσπασης του ΚΚΕ, υπερασπίστηκε με σθένος τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος και συνέβαλε στην ανασυγκρότησή του.

Πρωτοπόρος και "πανταχού παρών" στον κλάδο του και στο Χαϊδάρι, όπου εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος το 2014 και παρέμενε έως σήμερα, ενώ διετέλεσε Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου από το 2014 έως το 2019.

Σε όλη του τη διαδρομή υπήρξε ανυποχώρητος, ασυμβίβαστος και αταλάντευτος αγωνιστής, πιστός κομμουνιστής μέχρι το τέλος. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους εργαζόμενους, με το χαμόγελο στα χείλη, με έναν καλό λόγο για όλους. Όσοι τον γνώρισαν θα τον θυμούνται και θα τιμούν τη μνήμη του για πάντα.

Η ζωή του όλη ήταν συνδεδεμένη με την πάλη του λαού μας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και πορεύθηκε αταλάντευτα μέχρι την τελευταία του στιγμή μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Η ανιδιοτελής και ακούραστη προσφορά του αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη και θα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους κομμουνιστές.

Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη γυναίκα του Τζέτα, στην κόρη του Αλίνα και τον γιο του Κώστα, στα εγγόνια του, στους οικείους και συντρόφους του αγαπημένου μας συντρόφου».

Ο Μόσχος Χουδελούδης, είχε, όμως, αξιοσημείωτη διαδρομή και στον χώρο του αθλητισμού, καθώς υπήρξε Διαιτητής στου Συνδέσμου Αθήνας, φτάνοντας μάλιστα και επίπεδο Εθνικών Κατηγοριών.

 

Στην κεντρική φώτο, ο Μόσχος Χουδελούδης (δεξιά) με τον Αντιπρόεδρο της ΕΠΣΑ κ. Άγγελο Νικόπουλο (αριστερά) σε γιορτή του Αστέρα Χαϊδαρίου στις 11 Ιουνίου 2016.

 

XOUDEL2

Στην παρουσίαση βιβλίου του Μίμη Δομάζου στο Χαϊδάρι στις 26 Νοεμβρίου 2018, ο Μόσχος Χουδελούδης (δεξιά), έχοντας δίπλα του δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές μορφές του Ολυμπιακού, τον συμπολίτη μας Πέτρο Καραβίτη (εν μέσω της φώτο) και τον Μπάμπη Σταυρόπουλο (αριστερά)

MAMOK