ΕΥΟΔΩΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ

 

ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

ARXFOU

 

 

Πριν από 5 χρόνια περίπου ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού κ. Γιάννης Διάκος είχε ξεκινήσει την προσπάθεια να δημιουργηθεί (ιδρυθεί) Λαϊκή Αγορά στο Σχιστό Κορυδαλλού, ένα γεωγραφικό κομμάτι της πόλης μας, σχετικά αποκομμένο από τον υπόλοιπο οικιστικό ιστό.

Πέρασε αρκετός καιρός, η προσπάθεια έγινε μόνιμο αίτημα, οι κάτοικοι αυτής της συγκεκριμένης γεωγραφικής βόρειας τοποθεσίας του Δήμου μας – μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Διάκος – το είχαν θέσει μεταξύ των καίριων ζητημάτων τους, και μάλλον η κατάσταση «ωρίμασε», φτάνοντας πλέον σε αίσιο τέλος.

Πιο συγκεκριμένα, στην χθεσινή – Πέμπτη 13 Μαίου 2021 – διαδικτυακή συνεδρίαση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής, ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη της, η ίδρυση της Λαϊκής Αγοράς Σχιστού Κορυδαλλού, μία ευχάριστη εξέλιξη, που όπως και να το κάνουμε θα διευκολύνει τους κατοίκους των «Βορείων Προαστίων» της πόλης μας, ενώ παράλληλα θα τονώσει και την εμπορική τοπική - οικονομική κλίμακα.

Σε αυτή την συνεδρίαση, έλαβαν μέρος ο Διευθυντής Λαϊκών Αγορών κ. Χάρης Πασβαντίδης, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ κ. Δημήτρης Μουλιάτος, ο συμπολίτης μας, Δημοτικός Σύμβουλος (και μέλος της ΠΕΔΑ) κ. Γιάννης Διάκος ως εκπρόσωπος των Δήμων και Κοινοτήτων της Αττικής στην Επιτροπή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Μελάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κ.κ., Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, Γεωργία Βλάχου, Ευρώπη Κοσμίδου, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της Γ΄ Λαϊκής Αγοράς Πειραιά κ. Γιώργος Καζέπης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών κ. Παντελής Μόσχος, ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών κ. Βασίλειος Μπάτρης και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Λαϊκών Αγορών Υπολοίπου Αττικής κ. Νίκος Ντούρος.

Με γνωμοδοτική δικαιοδοσία η εν λόγω Επιτροπή, θα μεταφέρει την σχετική απόφαση της στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής, που θα ψηφίσει την τελική απόφαση για ίδρυση – σύσταση της νέας λαϊκής αγοράς Σχιστού, που ίσως να ξεκινήσει την λειτουργία της και μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κορυδαλλού, που είναι αρμόδια για το επιμέρους τεχνικό καθορισμό του θέματος, αναμένεται να αποστείλει έγγραφο στην Περιφέρεια, σχετικά με τον καθορισμό τοποθεσίας, αλλά και την ημέρα που θα διεξάγεται η νέα Λαϊκή Αγορά του Σχιστού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά είχε επιλεχθεί η μέρα της Πέμπτης, αλλά μάλλον η Επιτροπή καταλήγει να λειτουργεί η Λαϊκή Αγορά κάθε Δευτέρα, ενώ όσο αφορά την τοποθεσία (οδό), αυτή αναμένεται να είναι, η Αθανασίου Διάκου (παράδρομος) ή, η Ησιόδου.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι στην πόλη μας τον Κορυδαλλό, εδώ και χρόνια, λειτουργούν οι εξής Λαϊκές Αγορές: Κάθε Δευτέρα στην Ματσούκα (Β΄ Λαϊκή Αγορά), κάθε Πέμπτη πλησίον Πλατείας Μερκάτη (Β΄ Λαϊκή Αγορά), κάθε Σάββατο περιοχή Κουτσουκάρι (Α΄ Λαϊκή Αγορά) και επίσης κάθε Σάββατο Σερρών & Κρήτης (Γ΄ Λαϊκή Αγορά).

 

 

 

lonmes