Ενδιαφέρουσα εκδήλωση

με αφορμή την Παγκόσμια

Ημέρα Διαβήτη

diavit 01

Με μια επιστημονική εκδήλωση για όλες τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με τον Διαβήτη και την βελτίωση της ζωής του ασθενούς, τίμησε την 14η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη ο Δήμος Κορυδαλλού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Κέντρο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας- Πειραιά και την συμμετοχή γνωστών επιστημόνων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: «Ως νέα δημοτική αρχή έχουμε θέσει ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων τα θέματα πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα υγείας. Όχι μόνο γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους πολίτες αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση, ως ο πιο κοντινός θεσμός στον πολίτη μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη δικτύων μεταξύ των τοπικών κοινωνιών με έγκυρους επιστήμονες και φορείς υγείας. Διότι, σε μια τόσο πολύπλοκη εποχή, χρειαζόμαστε ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, χωρίς «κραυγές» αλλά με σοβαρότητα και εγκυρότητα».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Υγείας Νίκος Ζήσης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Γιάννης Πάχος.

Εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Διευθυντή Γ’ Παθολογικής Κλινικής και Υπεύθυνο του Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Νίκαιας- Πειραιά Δρα Σταύρο Μπούσμπουλα, τον Επιμελητή Α΄ του Γ’ Παθολογικού Τμήματος και του Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Νίκαιας- Πειραιά Δρα Αναστάσιο Κουτσοβασίλη, την Επισκέπτρια Υγείας του Διαβητολογικού Κέντρου Αναστασία Κατωπόδη και την Ψυχολόγο του Ψυχιατρικού τμήματος του Νοσοκομείου Δρα Φλωρεντία Μπακομήτρου.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε εξέταση μέτρησης σακχάρου σε όποιον από το κοινό, το επιθυμούσε.