ΜΕΡΕΝΤΙΤΗΣ: "Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ"

 

 

FRONT

 

1. Αυτή τη φορά ζητάτε την ψήφο των συμπολιτών μας με προσωπικό προεκλογικό σας σύνθημα<< ο Κορυδαλλός είναι σε Τροχιά ανάπτυξης>>. Είναι ένα προεκλογικό σύνθημα ή σηματοδοτεί το όραμα σας για το μέλλον της πόλης;

 

- Ο Κορυδαλλός είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος εμπορικός κόμβος των προαστίων του Πειραιά .Εκτός απο τα εμπορικά καταστήματα υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως καταστήματα εστίασης,καφέ και ψυχαγωγίας. Καθημερινά επισκέπτονται την πόλη μας χιλιάδες άνθρωποι για διασκέδαση και αγορές . Η δημοτική αρχή συνέβαλε ενεργά με σχεδιασμό και με έργα υποδομών στην αύξηση της εμπορικής κίνησης . Ξεκινήσαμε περιφερειακά του κέντρου με την ανάπλαση μετά από 40 χρόνια της Δημητρακοπούλου, της πλατείας Μέμου και της οδού Ξενοφώντος και θα συνεχίσουμε με την Ταξιαρχών, την Αθηνάς και την πλατεία Ελευθερίας. Η διαμόρφωση της πλατείας Ελευθερίας περιλαμβάνει πράσινο με νέες φυτεύσεις, παιδική χαρά για παιδιά και βρέφη, σύγχρονο φωτισμό, καθιστικά. Τέλος, προχωράμε στην προμήθεια δύο νέων, σύγχρονων minibus για την συγκοινωνιακή σύνδεση του Μετρό με όλες τις γειτονιές της πόλης. . Το Μετρό με την λειτουργία του το καλοκαίρι βγάζει από την συγκοινωνιακή απομόνωση την πόλη μας και θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας,της εμπορικής κίνησης και στην ανάπτυξη της. Με την ολοκλήρωση του Μετρό κατά δύο χρόνια νωρίτερα από τον Πειραιά ,την κατεδάφιση των πτερύγων των γυναικείων φυλακών και με την ανάπλαση του χώρου των 10 στρεμμάτων σε χώρο πρασίνου και αναψυχής, άλλαξε την ψυχολογία των πολιτών που άρχισαν να πραγματοποιούν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην πόλη μας . Η εμπορικότητα της περιοχής και οι νέες επιχειρήσεις θα χρειαστούν νέους εργαζόμενους, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και έτσι θα μειωθεί η ανεργία. Για όλους τους παραπάνω λόγους ο Κορυδαλλός είναι σε Τροχιά Ανάπτυξης.

 

2. Είναι γνωστό ότι έχετε μεγαλώσει στην αλάνα του γηροκομείου (88 στρέματα), οπότε ειστε και ο πιο κατάλληλος να μας πείτε, τι θα γίνει στην περιοχή. Πόσο θα βελτίωσει τη ζωή των δημοτών; Είναι ένα στοίχημα που κερδίσατε;

 

- Μετά από 40 χρόνια από την παραχώρηση στο δήμο της περιοχής των 88 στρεμμάτων,αλλάζει όψη ο μεγαλύτερος κοινόχρηστος χώρος της πόλης. Το έργο υλοποιείται από τον Δήμο με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Θα δημιουργηθεί ένα μοντέρνος χώρος αναψυχής,πρασίνου και περιπάτου για τους δημότες του Κορυδαλλού. Στόχος της ανάπλασης του χώρου είναι να προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα για ασφαλές περπάτημα, που συμβάλλει στην βελτίωση της φυσικής και ψυχικής υγείας, σ ένα φιλόξενο και πράσινο περιβάλλον. Θα δημιουργηθούν διάδρομοι περιπάτου περισσότερο του ενός χιλιομέτρου, που θεωρείται ιδανικό μήκος για καθημερινό βάδισμα για την τόνωση της καρδιακής λειτουργίας, η“Διαδρομή Καρδιάς”. Ιδιαίτερη προτεραιότητα δίνεται στην πρόσβαση του χώρου από τα άτομα με ειδικές ανάγκες, στην ενίσχυση του φωτισμού με τοποθέτηση φωτισμού led, στη σημαντική αύξηση του πρασίνου, στην αποκατάσταση πεζοδρομίων, στην κατασκευή ξύλινης πέργκολας και πέτρινων στηθαίων με ξύλινα καθιστικά για ανάπαυση, στη διαμόρφωση διάβασης πεζών και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης, στην αποκατάσταση των περιμετρικών πεζοδρομίων, ενώ θα γίνουν και παρεμβάσεις για την λειτουργικότητα των χώρων στάθμευσης.

Με την ανάπλαση του χώρου των 88 σρεμμάτων, με την κατασκευή του Κλειστού Κολυμβητηρίου, το νέο πάρκο πρασίνου και αναψυχής στα 10 στρέμματα των πρώην Γυναικείων Φυλακών και την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου και του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου, δημιουργείται ένας ενιαίος πόλος αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού και ποιότητας ζωής, μια πραγματική όαση για τη νεολαία και όλες τις ηλικίες.

 

3. Με την ιδιότητα του επαγγελματία της υγείας, ως οδοντίατρος, σε μια πολυ δύσκολη οικονομικά εποχή, μπορείτε να μας πείτε για την κοινωνική πολιτική του Δήμου;

- Είναι προτεραιότητά μας η κοινωνική πολιτική στο δήμο μας ,την οποία υλοποιεί η Διεύθυνση των Κοινωνικών Υπηρεσίων . Κάθε μέρα επισκέπτονται πολίτες οπου μπορούν να εξυπηρετηθούν για τρέχοντα προβλήματα που αφορούν την υγεία τους .Υπάρχει τμήμα προαγωγής της δημόσιας υγείας όπου γίνονται διάφορα προγράμματα με συνεργασία φορέων ,όπως είναι τεστ παπ ,μαστογραφίες ,εμβολιασμοί,προληπτικές εξετάσειςκαι ψυχολογικοί υποστήριξη.Επίσης με τον οδοντιατρικό σύλλογο του πειραιά διεξάγουμε πρόγραμμα προαγωγής της στοματικής υγείας και πρόληψης σε μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων Παράλληλα έχει παραχωρηθεί στη 2η υγειονομική περιφέρεια ,χώρος στο κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσίων κατάλληλα διαμορφωμένος και λειτουργούν δύο τοπικές μονάδες υγείας(ΤΟΜΥ) οι οποίες εξυπηρετούν καθημερινά τους δημότες μας.

Επίσης λειτουργούν το ιατρείο Μνήμης,Ρευματολογικό ιατρείο,προγραμμα για την έγκαιρη διάγνωση της Άνοιας και το σχολείο φροντιστών.

Η Διεύθυνση των Κοινωνικών μας Υπηρεσιών στηρίζει τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη με Καθημερινή Σίτιση στο σπίτι, Κοινωνικό μαγειρείο, Κοινωνικό παντοπωλείο, Κοινωνικό φαρμακείο, Κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, γραφείο ενημέρωσης και στήριξης ανέργων, σεμινάρια και παρεμβάσεις στην σχολική κοινότητα, διανομή βοηθήματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, Κοινωνικό Φροντιστήριο, με το πρόγραμμα ΣΤΗΡΙΖΩ, αλλά και με την ενίσχυση ενός συνόλου ενημερωτικών δράσεων προς ολόκληρη την κοινωνία.

Για εμάς όλες οι δράσεις για τις ευπαθείς ομάδες αποτελούν υποχρέωση και όχι αφορμές για επικοινωνιακή προβολή. Γι΄ αυτό, υλοποιούνται αθόρυβα και διακριτικά, με απόλυτο σεβασμό στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Στον Δήμο μας κάναμε πράξη το σύνθημα << Καμιά οικογένεια, κανένας κάτοικος μόνος>>

 

4. Κύριε πρόεδρε με την εμπειρία που έχετε μπορείτε να μας πείτε ποια είναι τα επόμενα δύο μεγάλα έργα για την πόλη του Κορυδαλλού ;

 

- Εργο προτεραίοτητας για την πλήρη θωράκιση της πόλης μας είναι το αντιπλημμυρικό της Γρ.Λαμπράκη.Η μελέτη εχει παραδοθεί στην Περιφέρεια Αττικής και έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δεύτερο μεγάλο έργο είναι οι Εθνικές εγκαταστάσεις Στίβου στο Σχιστό.

Το σύγχρονο εθνικό αθλητικό κέντρο θα δημιουργηθεί, σε μια έκταση 115 στρεμμάτων στην περιοχή Σχιστό Κορυδαλλού, ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που επί χρόνια έμενε αναξιοποίητη.

Σύμφωνα με το μάστερ πλαν, την πρόταση χωροθέτησης του Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη και την συναίνεση του ΣΕΓΑΣ, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κλασσικού Αθλητισμού θα περιλαμβάνει α) ένα σύγχρονο στάδιο αποκλειστικά για τον Στίβο χωρητικότητας 11.000 θεατών, β) ένα κλειστό προπονητήριο προθέρμανσης- προετοιμασίας των αθλητών και των αθλητριών του στίβου γ) ένα γήπεδο ποδοσφαίρου χωρητικότητας 2.500 θεατών δ) ένα κλειστό γυμναστήριο Τ9 όπου θα φιλοξενούνται αθλήματα όπως το βόλεϊ, το μπάσκετ, το χαντ- μπολ, ποδόσφαιρο κλειστού χώρου κλπ.

Στους χώρους των 115 στρεμμάτων θα μπορούν να διεξάγονται και άλλες αθλητικές δρα-στηριότητες π.χ. τένις, Μπιτς Βόλεϊ, ποδόσφαιρο 5χ5 κ.α. Μιλάμε γα ένα φιλόδοξο σχέδιο αθλητικής ανάπτυξης που έχει ανάγκη η αθλούμενη νεολαία του Κορυδαλλου. Είναι σαφές ότι κατασκευή του Εθνικού Κέντρου Κλασσικού Αθλητισμού αποτελεί έργο πνοής όχι μόνο για τον Κορυδαλλό αλλά και για την ενίσχυση του διεθνούς ρόλου του Πειραιά, της Αθήνας, της Αττικής αλλά και της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας. Η κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στα πρώην λατομεία, αποτελεί μια πάγια διεκδίκηση των πολιτών και της Δημοτικής Αρχής, ένα έργο εθνικής σημασίας με αναπτυξιακή δυναμική για την πόλη του Κορυδαλλού. Το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του ονείρου να αποκτήσει τη δική του στέγη ο ελληνικός Στίβος γίνεται πραγματικότητα!

 

 

DREAMOK