Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του "αδελφού"
Δήμου Αγ. Δομετίου στο Δήμο Κορυδαλλού

 

 

 

ADARXIKI

 

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η τετραήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Δήμο Κορυδαλλού, η δημοτική αντιπροσωπεία του «αδελφού» Δήμου Αγ. Δομετίου Κύπρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δρ. Κώστα Πέτρου και τους Δημοτικούς Συμβούλους Χάρις Αργυρού, Χάρη Θρασυβούλου, Κωνσταντίνο Γιάγκου και την πολιτιστική και κοινωνική λειτουργό Μαργαρίτα Βρακά. 
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δήμου Κορυδαλλού με σκοπό την διεύρυνση της συνεργασίας των δυο Δήμων σε επίπεδο πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων και αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων. 
Τον Δήμαρχο Αγ. Δομετίου και τα μέλη της αντιπροσωπείας υποδέχθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μερεντίτης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Γιάννης Μελάς, Καίτη Κυλάκου, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Κατά την προσφώνηση του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο του Αγ. Δομετίου για την αποδοχή της πρόσκλησης και αναφέρθηκε στις σχέσεις φιλίας που ενώνουν τους δύο Δήμους από το 2000. Ο κ. Κασιμάτης αναφέρθηκε στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά η ελληνική αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια, οι οποίες και έχουν περιορίσει τις δυνατότητες ενδυνάμωσης των δεσμών συνεργασίας των δυο Δήμων.

Τόνισε όμως, ότι οι δεσμοί φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους δύο Δήμους παραμένουν ισχυροί, ενώ είναι κοινός ο στόχος για δίκαιη επίλυση του Κυπριακού, που θα επιτρέψει και στον Αγ. Δομέτιο να ανακτήσει την πλειοψηφία του Δήμου του, αφού το μεγαλύτερο μέρος της πόλης βρίσκεται από το 1974 υπό τουρκική κατοχή. 
Στην αντιφώνηση του ο Δήμαρχος Αγ. Δομετίου ευχαρίστησε για την πρόσκληση, που δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη, που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, καθώς και τα έργα που υλοποιούνται στον Κορυδαλλό. Αναφερόμενος στον Δήμο Αγ. Δομετίου, υπογράμμισε ότι με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτει προσπαθεί να υλοποιήσει έργα ανάπλασης. Τόνισε δε ότι οι δύο Δήμοι μπορούν να αξιοποιήσουν ευρωπαϊκά προγράμματα και να αναπτύξουν κοινές δράσεις με αμοιβαίο όφελος. Τέλος, εξέφρασε την ευχή να υπάρξει ουσιαστική ενεργοποίηση των πολιτών και των δυο Δήμων, ώστε η αδελφοποίηση να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική και να έχει περισσότερα θετικά αποτελέσματα.

Στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του τα μέλη της δημοτικής αντιπροσωπείας του «αδελφού» Δήμου παρακολούθησαν εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη, τη συναυλία της σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου στο «Σινέ Παράδεισος» και το χορωδιακό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος». Επίσης επισκέφθηκαν τον βυζαντινό ναό των Αγ. Ασωμάτων, τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου ξεναγήθηκαν από τον πατέρα Μιχαήλ. Τέλος, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημαρχείο, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνομιλήσουν με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

 

 

 

AD