Το ΔΙΚΕΠΑΖ τα έσωσε

και άνθρωποι από παντού

τους προσφέρουν μια νέα ζωή

 

 

Από τις αρχές του χρόνου έως και σήμερα, περισσότερα από 260 αδέσποτα ζώα που νοσηλεύτηκαν, φιλοξενήθηκαν και αποθεραπεύτηκαν στο ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων), έχουν ήδη υιοθετηθεί και βρει το νέο τους σπίτι σε οικογένειες και ευαίσθητους ανθρώπους που θέλησαν να τους δώσουν μία νέα ευκαιρία ζωής.

Η ροή των υιοθεσιών αυξήθηκε μάλιστα σημαντικά το τελευταίο διάστημα, καθώς από τα μέσα του καλοκαιριού μέχρι και αυτή τη στιγμή, άνθρωποι προσέρχονται σχεδόν καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης στο Σχιστό, για να επιλέξουν τον σκύλο που θα φροντίσουν, θα επενδύσουν στοργή και θα  εντάξουν στην οικογένειά τους.

Οι κτηνίατροι, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι φροντιστές των ζώων στο ΔΙΚΕΠΑΖ, ενημερώνουν αναλυτικά  τον κάθε ενδιαφερόμενο για το ιστορικό υγείας, το πρότυπο συμπεριφοράς και τις ανάγκες του κάθε σκύλου, ώστε το «ταίριασμα» να είναι αρμονικό και τα οφέλη της κάθε υιοθεσίας αμφίδρομα. Άλλωστε, κάθε σκύλος που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ συνοδεύεται από ένα πλήρες «ιστορικό» και καρτέλα υγείας, κάτι που επιτρέπει στον καθένα να έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες για το ζώο που προτίθεται να υιοθετήσει.

Πριν συνυπογραφεί η κάθε πράξη υιοθεσίας, προηγείται ένας τύπος «συνέντευξης» με τον κάθε ενδιαφερόμενο, για να διαπιστωθεί το εάν και το κατά πόσον μπορεί να ανταπεξέλθει στις ευθύνες μίας αρμονικής συμβίωσης με το ζώο που τον ενδιαφέρει...

Μετά από κάθε πράξη υιοθεσίας, το ΔΙΚΕΠΑΖ αναλαμβάνει έναντι των σκύλων και των ανθρώπων που τα υιοθετούν, μία «υπηρεσία» που δεν παρέχεται από κανένα άλλο καταφύγιο ή νοσοκομείο ζώων στη χώρα μας:

Όπως εδώ και καιρό έχει καθιερώσει ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, κάθε ζώο που έχει υιοθετηθεί από το ΔΙΚΕΠΑΖ, απολαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ ιατρικές υπηρεσίες και περίθαλψη εφ’ όρου ζωής, κάτι που απαλλάσσει τους κηδεμόνες του τόσο από τα πάγια όσο και από τα έκτακτα έξοδα που αφορούν την υγεία  του υιοθετούμενου σκύλου.

- «Αν και δεν μπορούν να το πουν με λέξεις, τα αδέσποτα που υιοθετούνται εκφράζουν με τα μάτια και όλο τους το σώμα την ευγνωμοσύνη τους», σημειώνει ο Γ. Γουρδομιχάλης, ο οποίος επιδιώκει να είναι παρών σε κάθε υιοθεσία σκύλου από το ΔΙΚΕΠΑΖ.

Όπως λέει ο ίδιος, στη μνήμη του κάθε αδέσποτου έχει αποθηκευτεί το σκληρό χθες που έχει βιώσει στους δρόμους. Γι αυτό και ο άνθρωπος που θα του προσφέρει μία νέα ζωή, γίνεται αυτομάτως… ο ήρωας και ο ευεργέτης του για πάντα!

- «Κάθε φορά που κάποιο ζώο φεύγει από εμάς για να πάει στο καινούργιο του σπίτι, νιώθουμε δικαιωμένοι, περήφανοι και συγκινημένοι γι’ αυτό που κάνουμε εδώ στο ΔΙΚΕΠΑΖ. Από τότε που το ιδρύσαμε το 2003, έχουμε καταφέρει να υιοθετηθούν περισσότεροι από 5.000 αδέσποτοι σκύλοι. Και αυτός ο όμορφος αγώνας συνεχίζεται», καταλήγει ο κ Γουρδομιχάλης.

Για περισσότερες πληροφορίες: 6972711151



Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων περιοχής Αθήνας - Πειραιά
τηλ. επικοινωνίας: 210-4015451 φαξ: 210-4015452
Please consider the environment before printing this e-mail