ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

gourdomixalhs

 

 

«Ο δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του  απέναντι στους πολίτες»

 

Ανέβηκαν οι τόνοι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στον Κορυδαλλό, καθώς ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, έθεσε προ των ευθυνών της την δημοτική αρχή για μία σειρά θέματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη και την ποιότητα της ζωής στην πόλη.

 

Στο «στόχαστρο» του Γρ. Γουρδομιχάλη τέθηκαν εξ’ αρχής οι «αυθαίρετες και πρόχειρες» – όπως είπε – εργασίες στον χώρο των Παλιών Λατομείων που εκτελούνται ερήμην του δημοτικού συμβουλίου. 

 Όπως σημείωσε αν και ο νόμος επιβάλλει για κάθε δημοτικό έργο να υπάρχει θεωρημένη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, εγκριτική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κωδικός στον προϋπολογισμό και να έχει ορισθεί υπεύθυνος μηχανικό παρακολούθησης του έργου, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή!

 

Απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο, ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης απαίτησε  η διοίκηση του δήμου να σέβεται το δημοτικό συμβούλιο, σημειώνοντας ότι «οι προχειρότητες στα Παλιά Λατομεία και η ανεξέλεγκτη απόρριψη μπαζοσκούπιδων, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, υπονομεύουν τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής και όλο τον σχεδιασμό για τη δημιουργία μεγάλου αθλητικού κέντρου».

Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος, ο ομιλητής υπογράμμισε και την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της λειτουργίας των ΚΑΠΗ στον Κορυδαλλό. Συγκεκριμένα, ζήτησε να επανέλθουν οι πρόσθετες  υπηρεσίες που ίσχυαν όταν η παράταξή του «Πολίτες για τον Κορυδαλλό» βρίσκονταν στη διοίκηση του δήμου.

 

galaktompoureko-banner -01

 

Ιδιαίτερα τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης γιατρού που θα διευκολύνει τη συνταγογράφηση φαρμάκων για τους ηλικιωμένους, την επαναλειτουργία των χορωδιών και άλλων ψυχαγωγικών ευκαιριών για τα άτομα της τρίτης ηλικίας κ.α.

Εστιάζοντας σε ζητήματα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής, ο επικεφαλής των «Πολιτών» ανέδειξε και την … χαώδη κατάσταση που επικρατεί για τους πεζούς στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης (πεζοδρόμια, πλατείες, πεζόδρομους κλπ).

- «Επί των ημερών μας το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου είχε 10 άτομα προσωπικό, ενώ σήμερα έχει μόνο δύο! Αυτό κάνει αδύνατη την αποτελεσματική εποπτεία και περιφρούρηση των δημόσιων χώρων, με αποτέλεσμα ο καθένας … να κάνει ότι θέλει σε βάρος των πεζών συμπολιτών μας», είπε χαρακτηριστικά.

 

Αναφερόμενος στην έξαρση της άναρχης και παράνομης στάθμευσης, ζήτησε να προστατευθεί αυστηρά η ασφαλής και άνετη κίνηση των πεζών, ιδιαίτερα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, χωρίς βολικές υπεκφυγές και … φοβίες πολιτικού κόστους! 

Τέλος επέστησε την προσοχή της διοίκησης του δήμου, στις παρατηρούμενες προχειρότητες που αφορούν την αποκατάσταση των τομών στους δρόμους που γίνονται έργα.

 

- «Αν δεν προσέξουμε τώρα στις αποκαταστάσεις των σκαμμένων δρόμων για το αντιπλημμυρικό και σε άλλα δημόσια έργα, θα το πληρώσουμε αργότερα με καθιζήσεις στους δρόμους της πόλης», προειδοποίησε ο  Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.