aporoi

 

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) στηρίζει τις δράσεις των χωρών της Ε.Ε. για την υλοποίηση σχεδίων ανακούφισης των πολιτών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχιας υποστηρίζοντας τα κράτη μέλη, ώστε να προσφέρουν υλική βοήθεια με τη διανομή τροφίμων, ρουχισμού και άλλων αναγκαίων ειδών ατομικής χρήσης, όπως είδη προσωπικής υγιεινής, είδη καθαρισμού, σχολικά είδη. Η υλική βοήθεια θα συνοδεύεται με μέτρα κοινωνικής ένταξης που προάγουν την κοινωνική συνοχή, με στόχο την εξάλειψη της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού που συνδέεται με αυτή.
Ο Δήμος Αιγάλεω συμμετέχει στην εφαρμογή του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ1) μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Δήμων της Δυτικής Αθήνας με επικεφαλής τον ΑΣΔΑ.

Δυνητικά ωφελούμενοι είναι όσοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Α. Εισοδηματικά κριτήρια
Το εισόδημα του ωφελούμενου, όπως προκύπτει από την φορολογική δήλωση του τελευταίου οικονομικού έτους, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα παρακάτω όρια πραγματικού εισοδήματος:
• 3.000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο
• 4.500 € ετησίως για ζευγάρι
• Προσαύξηση κατά 1.500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας
• Προσαύξηση κατά 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.
Στη μονογονεϊκή οικογένεια (οικογένεια που προστατεύεται από έναν μόνο γονέα, άγαμο, σε χηρεία ή διαζευγμένο) το πρώτο εξαρτώμενο ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας.

Β. Περιουσιακά κριτήρια
α. Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ' άτομο, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 250.000 ευρώ.
β. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/ και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το τελευταίο οικονομικό έτος το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για την λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.


Οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, είτε ιδιωτικά είτε μέσω των Υπηρεσιών του Δήμου, από την 1η Ιουλίου έως την 31η Ιουλίου 2015.