sillipsi

 

«ΜΑΪΜΟΥ» ΑΣΤΥΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΡΕΟΠΩΛΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Στα δίχτυα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, έπεσε ένας 51χρονος ο οποίος –σύμφωνα με καταγγελίες κρεοπωλών- ενεργούσε ελέγχους σε καταστήματα – κρεοπωλεία, με την ιδιότητα του αστυκτηνίατρου και απαιτούσε χρηματικά ποσά, προκειμένου να μην βεβαιώνει παραβάσεις.

Μάλιστα μετά την καταβολή των χρημάτων υπέγραφε στο βιβλίο αστυκτηνιατρικών επιθεωρήσεων και έθετε σφραγίδα με ονοματεπώνυμο και την επαγγελματική ιδιότητα κτηνιάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 Το άτομο αυτό, στο πλαίσιο των ερευνών από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, εντοπίστηκε το πρωϊ της Δευτέρας 08/06/2015 στον Πειραιά και συνελήφθη.

 Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 51χρονο ημεδαπό κρεοπώλη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε πλαστή ταυτότητα Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία είχε επικολλήσει τη δική του φωτογραφία, ενώ είχε αναγράψει στοιχεία υπαρκτού ατόμου – κτηνιάτρου. Παράλληλα βρέθηκε πάνω του και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

 Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι ο 51χρονος, από αρχές του τρέχοντος έτους, χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητα που είχε καταρτίσει, μετέβαινε συστηματικά σε κρεοπωλεία της Αττικής και ενεργούσε ελέγχους, απαιτώντας χρήματα, για να μην βεβαιώνει τις παραβάσεις που δήθεν διαπίστωνε.

 Από τη μέχρι τώρα έρευνα εξακριβώθηκε να έχει διαπράξει δεκάδες ανάλογες πράξεις, ενώ μεταξύ άλλων, στις 22/05/2015 είχε ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο στο Αιγάλεω και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, τα οποία ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να καταβάλλει.

 Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του συλληφθέντα, ο όποιος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στις 9/06/2015, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.