dak-aigaleo

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΟ ΔΑΚ

Από τις αρχές Μαρτίου, οπότε και αποφασίστηκε η τροποποίηση του ωραρίου χρήσης του γηπέδου (ΔΑΚ Αιγάλεω) για το κοινό, έχει ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση καθότι πολίτες που αθλούνται στο δημοτικό αθλητικό κέντρο κατηγορούν τους αρμόδιους του δήμου μας ό,τι η αδυναμία τους να διασφαλίσουν την ασφαλή λειτουργία του γηπέδου όλες τις ώρες, τους οδήγησε να οριοθετήσουν τις ώρες του κοινού από τις 6:00 – 19:00 και από 21:00 – 23:00. Ο «στραγγαλισμός» των ωρών χρήσης του αθλητικού κέντρου για τους απλούς πολίτες, που δεν ανήκουν σε συλλόγους αλλά αθλούνται μεμονωμένα στο ΔΑΚ, κάποιοι τον χαρακτηρίζουν ως κίνηση αποκλεισμού των αθλουμένων από την ελεύθερη βούληση για άθληση, ενώ κάποιοι σημειώνουν με έμφαση, ό,τι με αυτό τον τρόπο εξωθούν τον κόσμο και ιδιαίτερα τις μικρές ηλικίες εκτός του αθλητισμού. Μάλιστα, υπογραμμίζουν ό,τι με το «λουκέτο», υποχρεώνουν –εμμέσως πλην σαφώς- όποιον θέλει να αθληθεί, να προσθέσει έξοδα καταφεύγοντας σε ιδιωτικά γυμναστήρια, να τρέχει στους δρόμους ή στο μη φωτιζόμενο Άλσος… με ό,τι κινδύνους μπορεί αυτό να συνεπάγεται.

Από όσο γνωρίζουμε, οι καταγγελίες πολιτών-αθλουμένων είναι δεκάδες και έχει προβληματίσει έντονα την δημοτική αρχή, που τουλάχιστον για την ώρα επεξεργάζεται πιθανές λύσεις.

Να σημειώσουμε, ό,τι η οριοθέτηση του ωραρίου για το κοινό, έγινε μετά από ατύχημα που σημειώθηκε όταν απλή πολίτης που έκανε χρήση του γηπέδου παράλληλα με προπόνηση που πραγματοποιούσε ομάδα ποδοσφαίρου, χτυπήθηκε από μπάλα με συνέπεια να πέσει και να σπάσει το χέρι της.

Κατόπιν τούτου –σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου- με κοινή απόφαση των συλλόγων που χρησιμοποιούν το γήπεδο και της επιτροπής διαχείρισής, επήλθε η αλλαγή του ωραρίου για ομάδες και κοινό και κατ’ επέκταση η αναστάτωση. Αναμένουμε εξελίξεις.