ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

 

Η οργή των χρηστών του διαδικτύου για τα υβριστικά σχόλια που αναρτήθηκαν σε blog, σχετικά με την αυτοκτονία του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ήταν ακαριαία και μαζικά άρχισαν να καταγγέλλουν και να στοχοποιούν το γεγονός στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το ίδιο ακαριαία έδρασε και η εν λόγω διεύθυνση με επικεφαλής τον Μ. Σφακιανάκη, όπου μετά από σχετικό αίτημα –κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας- προς τη Google, δόθηκαν τα ψηφιακά ίχνη των χρηστών-υβριστών, που όπως αποδείχθηκε προέρχονταν από 3 άτομα. Σοκάρει το γεγονός, ό,τι ένας εξ αυτών είναι ένας 25χρονος φοιτητής στο ΤΕΙ Πληροφορικής στο ΤΕΙ της Αθήνας, που εδρεύει στο Αιγάλεω, ο οποίος διαμένει με τους γονείς του. Μάλιστα, σύμφωνα με την Δίωξη, φέρεται πως είναι και ο διαχειριστής του blog «to-fresko.blogspot.com», όπου είχαν γίνει οι απαράδεκτες αναρτήσεις, ενώ οι άλλοι δύο (ένας 28χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής στο Παν. Αιγαίου και ένας 50χρονος άνεργος) ήταν απλοί χρήστες.

 

Όπως έγινε γνωστό, κατά την έφοδο της Αστυνομίας στο σπίτι του 25χρονου φοιτητή Πληροφορικής, οι γονείς του αποπειράθηκαν να του επιτεθούν για την πράξη του αλλά χάρη στην παρέμβαση των Αστυνομικών, απετράπη ο ξυλοδαρμός του.
Σε βάρος των τριών, σχηματίστηκε δικογραφία πλημμεληματικού χαρακτήρα για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου. Οι συλληφθέντες δεν αιτιολόγησαν την ενέργειά τους. Μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει αμεσότερη ανάμειξή τους στην υπόθεση των Ιωαννίνων, ωστόσο ασφαλέστερα συμπεράσματα θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της εξερεύνησης των ψηφιακών πειστηρίων των τριών.