ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΜΟΤΗΤΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

 

Σε συνέχεια της μαραθώνιας συζήτησης για τις κρίσεις των προϊσταμένων -που είχε διεξαχθεί λίγο πριν τα περασμένα Χριστούγεννα- και με αφορμή την τότε δέσμευση του Δημάρχου ό,τι το θέμα θα ξεκαθαρίσει στις αρχές του 2015, ο δημοτικός σύμβουλος Λ. Παπαγεωργίου, έχοντας προφανώς πληροφόρηση ό,τι το θέμα κάπου έχει κολλήσει, επανήλθε με σχετική ερώτηση. Πιο συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Αιγάλεω ρώτησε εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Δήμου και διερωτήθηκε εάν η διοίκηση θα εφαρμόσει επιτέλους τον ψηφισμένο από το δημοτικό συμβούλιο κανονισμό, ή εάν θα συνεχίσει να αγνοεί την απόφαση.

 

 

Ο Δ. Μπίρμπας, δίδοντας την ίδια στιγμή απάντηση, δικαιολογώντας τις κατά το δοκούν τοποθετήσεις προϊσταμένων, είπε μεταξύ άλλων ό,τι υπάρχει καθυστέρηση στη συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου πετώντας το γάντι στους εργαζόμενους, οι οποίοι όπως σημείωσε έχουν αργήσει να πράξουν από την πλευρά τους, τα δέοντα.  
Αρκεί να υπενθυμίσουμε, ό,τι  στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Δ. Μπίρμπας, είχε εκφράσει την ελπίδα η διαδικασία του ελέγχου των πλαστών πτυχίων να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο Γενάρη, ώστε από κει και ύστερα να σταλούν οι φάκελοι στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο… «Για εμάς είναι απαραίτητο να σταλούν και να κριθούν από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο οι φάκελοι των υπαλλήλων, αλλά είναι οξύμωρο όταν σχεδιάζουμε μείωση των διευθύνσεων και των τμημάτων, να στείλουμε για κρίση ανθρώπους και μετά από τρεις μήνες αφού έχουν τοποθετηθεί να τους απομακρύνουμε και θα βρεθούμε ξανά να κάνουμε νέες κρίσεις. Στις αρχές του χρόνου, θα στείλουμε τους φακέλους για εκείνες της διευθύνσεις που θα υπάρχει συμφωνία ότι θα λειτουργήσουν», είχε πει τότε, ξεκαθαρίζοντας τη θέση αλλά και τις προθέσεις της διοίκησης.