«ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ»… ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ

 

Ένταση δημιουργήθηκε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο (5/3/2105) όταν η Αντιδήμαρχος Παιδείας Γ. Χριστόγλου, ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει η διοίκηση για ακόμη μία φορά την συμμετοχή στην κατάθεση στεφάνων –με αφορμή την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου- των εκπροσώπων όλων των κομμάτων, επικαιροποιώντας ουσιαστικά την απόφαση Καρδαρά υπό το φόβο εμφάνισης στην κατάθεση, εκπροσώπων της ΧΑ.
Την έντονη διαφωνία του κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Λ. Παπαγεωργίου, ο οποίος για πολλοστή φορά ανέφερε ότι δεν γίνεται να συμπεριφερόμαστε στους συμπολίτες μας με δύο μέτρα και δύο σταθμά, μια και ουσιαστικά επιτρέπουμε σε όποιον επιθυμεί τη συμμετοχή στην κατάθεση στεφάνων (εκπρόσωποι εθνικοτοπικών και πολιτιστικών συλλόγων, αθλητικών και πολιτιστικών φορέων, σχολείων δημόσιων και ιδιωτικών, δημοτικών παρατάξεων) αλλά όχι των συμπολιτών μας που δραστηριοποιούνται και εκπροσωπούν τον βασικό πυλώνα της δημοκρατίας μας, τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά κόμματα. Υπεραμύνθηκε του δικαιώματος όλων των πολιτών να τιμήσουν τις εθνικές μας επετείους αν το επιθυμούν χωρίς αποκλεισμούς και εν κατακλείδι, πρότεινε το κόστος των στεφάνων που καταθέτουν οι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης να επιβαρύνει τους ίδιους και όχι το Δήμο και κατ΄επέκταση τους πολίτες.
Συνέχεια δόθηκε στο συμβούλιο της  13ης Μαρτίου, κατά τη συζήτηση του θέματος που είχε ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη για λήψη απόφασης, όπου προς έκπληξη πολλών η αρμόδια Αντιδήμαρχος Γ. Χριστόγλου, εξέφρασε την τελική θέση της λέγοντας ότι υιοθετεί την άποψη του Αντιπροέδρου του Δ..Σ κ. Παπαγεωργίου συμπληρώνοντας πως θα επιτρέπετε μεν στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως γινόταν και στο παρελθόν, πλην όμως της ΧΑ.
Πάντως, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το θέμα της κατάθεσης στεφάνων από τα κόμματα συζητήθηκε στην δημοτική ομάδα της «Ανάπλασης» και ο Δήμαρχος εμφανίστηκε θετικός… γι’ αυτό, ως φαίνεται άλλωστε, υπήρξε αναδίπλωση της Αντιδημάρχου από την αρχική της θέση.