ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ COCA-COLA ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

 

Τον Οκτώβριο του 2013 η πολυεθνική Coca Cola- 3Ε  έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιο της στη Θεσσαλονίκη. Πέταξε στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, μεταφέροντας το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία, όπως και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που βρήκαν εκεί φθηνότερους εργαζόμενους, αξιοποιώντας την «ελευθερία» κίνησης κεφαλαίων, στο πλαίσιο της συνθήκης του Μάαστριχτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Η Coca Cola τα τελευταία 4 χρόνια έχει κλείσει 6 εργοστάσια στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μείνουν στο δρόμο 2.500 άνθρωποι, την ίδια ώρα που η εταιρεία παρουσιάζει τεράστια κέρδη. Η Coca Cola δεν πάσχει λοιπόν από κέρδη. Σπέρνει ανεργία και δυστυχία για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Ξηλώνει εργοστάσια που στήθηκαν με τον ιδρώτα εργαζομένων.
    Εδώ και 17 μήνες οι εργαζόμενοι στην Coca Cola δίνουν έναν ηρωικό και σκληρό αγώνα ενάντια σε μια πανίσχυρη πολυεθνική εταιρεία - κολοσσό. Η εταιρία χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να πνίξει τη φωνή των απεργών. Χρησιμοποιεί τα χρήματα από την τεράστια διαφημιστική της δύναμη για να ελέγχει ευθέως ή πλαγίως τα ΜΜΕ ώστε να μην καλύπτουν τις κινητοποιήσεις, τις απεργίες και τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ. Σημειώνουμε ότι εδώ και χρόνια η εταιρεία 3 Ε - Coca Cola παρουσιάζεται με το προσωπείο του χορηγού και απλώνει τα πλοκάμια της και στην εκπαίδευση. Στα πλαίσια της "κοινωνικής ευθύνης" έχει αναλάβει την επιδιόρθωση σχολικών κτιρίων, προγράμματα υγιεινής διατροφής (!!!!) κλπ. Τελευταία παρουσιάζεται και ως χορηγός των εκδηλώσεων του αμαρτωλού προγράμματος "Ευ ζειν" !!!!
    O ηρωικός 17μηνος αγώνας των εργαζομένων στην Coca Cola  με αίτημα την ακύρωση όλων των απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου, η αντοχή και αποφασιστικότητά τους αποτελεί παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους. Αυτός ο αγώνας λοιπόν είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων. Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Coca Cola 3E: οι πολίτες αυτής της χώρας, οι εργαζόμενοι και καταναλωτές των προϊόντων της, δεν είμαστε διατεθειμένοι ν’ ανεχτούμε πλέον τέτοιου είδους συμπεριφορές. Στα πλαίσια αυτά:
- Συμμετέχουμε, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε το μποϊκοτάζ στα προϊόντα της Coca Cola 3E (Amita-Fanta-ΑΥΡΑ και Coca Cola). Ούτε γουλιά μέχρι να ξανανοίξουν όλα τα εργοστάσια- ούτε γουλιά μέχρι να ξαναγυρίσουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους.
- Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω στηρίζει το δίκαιο αγώνα και βρίσκεται δίπλα στους απεργούς της Coca Cola 3E. Σαν ελάχιστη συνεισφορά στον αγώνα τους, καταθέτουμε από το ταμείο του Συλλόγου στο απεργιακό τους ταμείο 100 €.