ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΟΝ ΑΓΕΡΩΧΟ ΑΙΓΑΛΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΡΟΥΣΗ

 

 

Ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω και Α΄ Επιλαχών υπ. Βουλευτής της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος (αριστερά στην κεντρική φώτο), με ανάρτηση του, αναφέρθηκε στην απώλεια του συμπολίτη μας Αιγαλιώτη, Μεσσήνιου την καταγωγή, Γιάννη Κουρούση, που έφυγε από την ζωή την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 σε ηλικία 90 ετών.

Ανέφερε ο κ. Καλογερόπουλος:

«Έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Κουρούσης.

Ο φαρμακοποιός Ιωάννης Κουρούσης απεβίωσε την Τρίτη 31/10/2023 σε ηλικία 90 ετών. Υπήρξε εξαίρετος πολίτης αλλά και ενεργός στην Τοπική κοινωνία του Αιγάλεω με προσφορά, τόσο ως άνθρωπος και επιστήμων. Γεννήθηκε στο Αιγάλεω και έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Διατηρούσε το πρώτο φαρμακείο στο Αιγάλεω στη συμβολή των οδών, Ιεράς οδού και Θηβών μέχρι και το 1996.

Είχε διατελέσει επί πολλά χρόνια τομεάρχης των φαρμακείων του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας. Καταγόταν από το χωριό Κατσαρού Μεσσηνίας, από όπου και ο πατέρας μου.

Πατέρας τριών παιδιών, τα οποία μεγάλωσε μόνος του!! Η άτυχη σύζυγος του Άννα Κουρούση απεβίωσε πρόωρα το 1977, όταν τα παιδιά τους βρίσκονταν σε βρεφική ηλικία!! Ήταν πατέρας και μητέρα συνάμα, κατάφερε δε να τα μεγαλώσει και να τα σπουδάσει!

Είχε πλούσια κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά, χωρίς να επιθυμεί να λαμβάνει την οποιαδήποτε δημοσιότητα αυτή του η δράση. Ιδιαίτερα ενδιαφερόταν και βοηθούσε τα νεαρά παιδιά, που είχαν την ατυχία να μπλέξουν με τα ναρκωτικά.

Το 1974 κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής στη τότε  Β’ Αθηνών με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν εξελέγη για λίγες ψήφους!! Όμως συνέχισε την δράση και την συμμετοχή στα κοινά του τόπου του, όποτε του δινόταν η ευκαιρία, στηρίζοντας κυρίως νέους υποψηφίους. Άνθρωπος ήρεμος χωρίς παρωπίδες. Ευτύχισε να δει τον γιο του και τις δύο κόρες του να κάνουν εξαιρετικές οικογένειες και να του χαρίζουν εγγόνια. Ο γιος του Ιατρός Χρήστος Κουρούσης διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ με πλούσιο βιογραφικό και με ήρεμο και ειλικρινή χαρακτήρα όπως ο πατέρας του.

Αείμνηστε φίλε μου, Γιάννη Κουρούση, Μεσσήνιε και δημότη του Αιγάλεω, καλό σου ταξίδι. Προσωπικά σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου όπου την χρειάστηκα αλλά και για την προσφορά σου στην πόλη μας.

Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά του και τις οικογένειες τους.

Όσοι γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στο Αιγάλεω. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη».