Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ ΘΥΜΑΤΑΙ

ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΛΗ ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ!

IERAPOKLAIN

 

 

 

 

…Εκτός των τειχών του Αιγάλεω, όχι πολύ μακριά, προς τα νότια της Αττικής, διαμένει μόνιμα καμιά 10αριά χρόνια ο… βετεράνος Δημήτρης Λαϊνας (δεξιά στην κεντρική φώτο), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί έστω και εξ΄ αποστάσεως τα αθλητικά δρώμενα στην πόλη μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ανταλλαγής νέων και ειδήσεων, θυμηθήκαμε λίγο την παλιά Ιεράπολη, καθώς ο Δημήτρης Λαϊνας, στα νιάτα του φόρεσε την φανέλα της Ιεράπολης, ενώ για ένα μικρό φεγγάρι πέρασε και από τον Ορφέα Αιγάλεω.

Και επειδή τέτοιες ευκαιρίες δεν τις αφήνεις να πάνε χαμένες, καταφέραμε και αποσπάσαμε από το αρχείο του Δημήτρη Λαϊνα, μια φωτογραφία, της παλαιάς καλής και ανερχόμενης Ιεράπολης, από το αρχείο του.

Σύμφωνα με τα όσα θυμόταν ο Δημήτρης Λαϊνας, η φωτογραφία είναι από εντός έδρας παιχνίδι της Ιεράπολης στο γήπεδο Εδέσσης του Αιγάλεω την σεζόν 1990-1991 (πριν 30 χρόνια δηλαδή), επί Προεδρίας του Τάσου Παρμαξή, όταν ο σύλλογος κέρδισε την άνοδο από την Γ΄ στην Β΄ ΕΠΣΑ.

Ακολουθεί η φωτογραφία της Ιεράπολης σε μεγέθυνση με όλα τα ονόματα και ένα μικρό βιογραφικό του Δημήτρη Λαϊνα.

 

IERSMESOK

 

ΠΑΝΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Πάντος, Γρηγοριάδης, Τετρίγκας, Σαλίδης, Χρήστου, Κωνσταντινίδης

 

ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Σάββας, Ιωαννίδης, Κυρίτσης, Χαλβατζής, Λαϊνας.

 

 

 

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ

 

 

MITSMES

 

 

Ο Δημήτρης Λαϊνας, με καταγωγή από την Φθιώτιδα, γέννημα (1975) – θρέμμα του Αιγάλεω, έπαιξε στα τσικό της Ιεράπολης, όπου τον… προσηλύτισε στην ομάδα, ο αείμνηστος Γιώργος Σπανός, που διατηρούσε το φαρμακείο του επί της οδού Δημοκρίτου, πλησίον της πλατείας Λεγανές, κοντά στο πατρικό του Λαϊνα.

Ο Νίκος Τσιαμπουρής ως προπονητής, προώθησε τον Λαϊνα σε ηλικία 15 ετών στο ανδρικό τμήμα και ο νεαρός συμπολίτης μας, που αγωνιζόταν στην μεσαία γραμμή, έμεινε στην ομάδα μέχρι το 1998, γνωρίζοντας όμορφες στιγμές, ενώ ολοκλήρωσε τον ποδοσφαιρικό του κύκλο στον Ορφέα Αιγάλεω προς τα τέλη της δεκαετίας του 90, όπου είχε προπονητές, τον Στέλιο Αναστασιάδη και τον Δημήτρη Γράφα (πατέρας του νυν τεχνικού της ΠΑΕ Αιγάλεω, κ. Θωμά Γράφα).

 

 

OUZPAK