2η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

 

Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία», ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία,  οργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά εθελοντική αιμοδοσία, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας και για την ενθάρρυνση πράξεων αλληλεγγύης και αλτρουισμού.
     Η 2η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 στο κτίριο του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Παιδεία» από το προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Αττικού Νοσοκομείου.  
       Πριν ένα χρόνο τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» είχαν την ιδέα δημιουργίας Τράπεζας Αίματος του σχολείου μας και η ιδέα αυτή έγινε πράξη με μεγάλη επιτυχία.
       Στην 1η Εθελοντική Αιμοδοσία, συγκεντρώθηκαν πέρυσι 30 φιάλες αίματος και καταχωρήθηκαν στο Μητρώο του Αττικού Νοσοκομείου ως απόθεμα της «Τράπεζας Αίματος-ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ». Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έξι (6) φιάλες αίματος χρησιμοποιήθηκαν από οικογένειες του σχολείου μας που τις είχαν ανάγκη.
Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά γονείς, συγγενείς και φίλοι των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γενικού Διευθυντή, κ. Θωμά Ντάγκα για εθελοντική αιμοδοσία. Η προσέλευση των εθελοντών – αιμοδοτών ήταν συγκινητική. Η συμμετοχή στη φετινή εθελοντική αιμοδοσία ήταν πέραν κάθε προσδοκίας, με δεδομένο ότι η αύξηση προσφοράς αίματος σε σχέση με πέρυσι ήταν μεγαλύτερη του 150%.
       Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στο προσωπικό της αιμοδοσίας του Αττικού Νοσοκομείου, που με σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης για μία ακόμη χρονιά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο ακέραιο, και ιδιαίτερα στους εθελοντές-αιμοδότες, τους φίλους της «Νέας Παιδείας» που ενίσχυσαν και φέτος την Τράπεζα αίματος «Νέα Παιδεία».
       Η προσφορά αίματος είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να αναγνωρίζουμε και να ενθαρρύνουμε τη σημασία αυτής της προσφοράς.
       Τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» ευχαριστούν όλους για το ανεκτίμητο αυτό δώρο και συνεχίζουν τις προσπάθειες με την ελπίδα ότι η επόμενη αιμοδοσία θα έχει την ίδια επιτυχία ή και μεγαλύτερη.