ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ

ΣΤΟ 4o ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

 

 

Μαθητές της Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου  είχαν την εξαιρετική ευκαιρία να συμμετάσχουν στο 4Ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο, που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη  από το Ζωγράφειο Λύκειο και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στο  συνέδριο  το οποίο είχε ως θέμα  του «Γ. Βιζυηνός. Εις την Πόλιν.» , οι μαθητές του Σχολείου  παρουσίασαν εισήγηση με θέμα: "Το παιδικό παιχνίδι στο έργο του Βιζυηνού", ενώ συμμετείχαν στη βραδιά ανάγνωσης έργων του Γ. Βιζυηνού και στη «εν πλω» φιλολογική συζήτηση ανάλογου θέματος στον Βόσπορο, έχοντας την καθοδήγηση των υπεύθυνων φιλολόγων τους, Αντιγόνης Κουτίνη και  Στράτου Λαμπράκου, και την πολύτιμη συνεργασία της ομότιμης καθηγήτριας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Φραγκίσκης Αμπατζοπούλου.

 

Οι μαθητές μελέτησαν και προσέγγισαν το έργο του μεγάλου Έλληνα ποιητή και συγγραφέα, έχοντας την ευκαιρία παράλληλα να παρακολουθήσουν ομιλίες αλλά και να συνομιλήσουν με σημαντικούς πανεπιστημιακούς δασκάλους, λογοτέχνες, ηθοποιούς και δημοσιογράφους.

Η παρουσία του Σχολείου στο Συνέδριο ήταν κατά γενική ομολογία εξαιρετική και προσέδωσε στους μαθητές την εμπειρία ενός επιστημονικού συνεδρίου, γνωρίζοντάς τους παράλληλα  τον Ελληνισμό της Πόλης με τη ζεστασιά, τη φιλοξενία και την ιδιαίτερη πνευματικότητά του αλλά και την ομορφιά, την ιστορία  της Κωνσταντινούπολης  μέσα  από ξεναγήσεις  στο Υδραγωγείο του Ιουστινιανού, την Αγία Σοφία, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και τα Πριγκηπονήσια, τον Βόσπορο και την Παναγία των Βλαχερνών, όπου παρακολούθησαν και τη λειτουργία των Χαιρετισμών, χοροσταντούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη.

augoulea 1a

augoulea 2a

 

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορεί κανείς  να δεί τη συμμετοχή του Σχολείου στο Συνέδριο:  http://www.livemedia.gr/video/143234

Tμήμα Δημοσίων Σχέσεων

Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα - Λιναρδάτου

Ελ.Βενιζέλου 112-114,

12132 Περιστέρι

ΚΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

211 5002300 τηλ.

210-5773760 Fax