«Αποκλίσεις στη σχολική ηλικία.

Πώς οι γονείς μπορούν να τις προσεγγίσουν;»

 

 AFISSA APOKLISEIS

 

Tα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, εγκαινιάζοντας τον νέο κύκλο των ενημερωτικών εκδηλώσεων για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και το ελεύθερο κοινό, πραγματοποιούν στις 6 Oκτωβρίου  και ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου «Οδυσσέας Ελύτης», μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα  ομιλία με τίτλο:

«Αποκλίσεις στη σχολική ηλικία.

Πώς οι γονείς μπορούν να τις προσεγγίσουν;»

 

  Προσκεκλημένη ομιλήτρια της εκδήλωσης είναι η κα. Αντιγόνη Παπαβασιλείου Διευθύντρια της Παιδονευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

  Στόχος της ομιλίας είναι να υπάρξει προσέγγιση των αποκλίσεων, που μπορεί να υπάρχουν τόσο στις σχολικές επιδόσεις όσο και στη συμπεριφορά των παιδιών. Οι αποκλίσεις αυτές δημιουργούνται κατά κύριο λόγο εξαιτίας  των δυσκολιών και των προβλημάτων προσαρμογής, που αντιμετωπίζουν τα παιδιά (χαμηλές σχολικές επιδόσεις, μαθησιακές δυσκολίες, έλλειψη συγκέντρωσης, κοινωνική απομόνωση, επιθετική συμπεριφορά, αντιδραστική συμπεριφορά, αδυναμία να ακολουθούν κανόνες κ.α). Η αντιμετώπιση αυτών των αποκλίσεων είναι απαραίτητη για την υγιή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και την ομαλή τους λειτουργία και ανταπόκριση στο σχολικό περιβάλλον και τις απαιτήσεις του.

Η κα. Αντιγόνη Παπαβασιλείου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είχε τη μεταπτυχιακή της εκπαίδευση της ΗΠΑ. Έλαβε την ειδικότητα της Παιδιατρικής στο Mount Zion Hospital and Medical Center, στον Άγιο Φραγκίσκο της Καλιφόρνια, της Νευρολογίας στο Wayne State University School of Medicine στο Μίσιγκαν και την υποειδικότητα της Παιδονευρολογίας στο Children’s Hospital of Michigan του ίδιου Πανεπιστημίου.

Έκανε έρευνα στη Νευροφυσιολογία των Νευροψυχιατρικών παθήσεων στη «Κλινική Lafayette» του Μίσιγκαν. Από το 1990 έως σήμερα διευθύνει τη Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Παιδονευρολογικής Εταιρείας, της οποίας υπήρξε και πρόεδρος και υπηρέτησε επί σειρά ετών το Συμβούλιο Διοίκησης.

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκές Ιατρικές Εταιρείες και Συμβούλια σχετικά με την Παιδονευρολογία και την Έρευνα του Ύπνου. Είναι συγγραφέας Ελληνικών και ξένων άρθρων και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ιατρικών συγγραμμάτων.

 

«Αποκλίσεις στη σχολική ηλικία. Πώς οι γονείς μπορούν   να τις προσεγγίσουν;»

Αντιγόνη Παπαβασιλείου

Διευθύντρια Παιδονευρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ

6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, ώρα 19.00.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ