ΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΤΑ

ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ



 

 

 KEREES ARXIKI

 

 

 

Το 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ έχοντας ιδιαίτερη ιστορία αγώνων κατά των τοποθετήσεων κεραιών δίπλα στο σχολείο και ευαισθησία όσον αφορά την διαύγεια και υγεία των μαθητών έκανε ηχηρή παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 12/1 όπου προέκυψε θέμα γνωμάτευσης μελέτης για Αντικατάσταση και Επέκταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στα 15 μέτρα από το κτίριο του 3ου Γυμνασίου.
Με από κοινού απόφαση της Διεύθυνσης του σχολείου, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων οι ενστάσεις μας κατά της πρότασης της Δημοτικής Αρχής που ήταν αρχικά να περάσει θετικά την Μελέτη καθώς ήταν νομότυπη, επικεντρώθηκαν στους βάσιμους και επί της ουσίας του θέματος ενδοιασμούς και ανησυχίες μας αν όντως θα γίνει αντικατάσταση της κεραίας με άλλες πιο σύγχρονες και χαμηλότερης ακτινοβολίας ή αν η εταιρία προφασιζόμενη τον όρο επέκταση θέσει σε λειτουργία παλαιά και νέα κεραία κάτι για το οποίο η Δημοτική Αρχή δια στόματος του Αντιδημάρχου κου Παπαδιά δεν είναι σε θέση να δεσμευτεί και είναι απόλυτα κατανοητό.
Επίσης αν η νομότυπη μελέτη της εταιρίας κινητής, (η οποία να σημειωθεί πως ήταν ελλιπής μιας και στις “Ευαίσθητες χρήσης γης” στο Ανθρωπογενές περιβάλλον δεν ανέφερε το 2ο Δημοτικό σχολείο καθώς και τα δύο νηπιαγωγεία σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την κεραία)
θα είναι εφαρμόσιμη στην πράξη όσον αφορά την τήρηση των ορίων εκπεμπόμενης ακτινοβολίας κάτι που μόνο με τακτικούς και αιφνίδιους ελέγχους μπορεί να εξεταστεί.
Μετά την ολοκλήρωση της παρέμβασης μας οι υπόλοιπες πλην της Ανάπλασης παρατάξεις τοποθετήθηκαν αρνητικά ως προς την έγκριση της μελέτης.
Η Δημοτική Αρχή τροποποίησε την αρχική της πρόταση και ως εκ τούτου η γνωμάτευση για την μελέτη Αντικατάστασης και Επέκτασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας δεν εγκρίθηκε τελικώς από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ως σχολείο έχουμε ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς την Περιφέρεια που πλέον είναι αρμόδια για το θέμα αυτό και αναμένουμε τις εξελίξεις.

Σύλλογος Διδασκόντων & Σύλλογος Γονέων
3ου Γυμνασίου Αιγάλεω

 

 

Keraiga 01

 

 

 

Keraiga 03 jpg

 

 

 

 

KEREES ARXIKI