ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

 

 

NEW 5o GIMN03

 

 

 

 

Από το 15μελές του 5ου Γυμνασίου Αιγάλεω λάβαμε το παρακάτω κείμενο 

Το 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω με την σειρά του συμπαραστέκεται στα υπόλοιπα σχολειά της περιοχής ζητώντας την παραίτηση του υπουργού παιδείας κ. Φίλη.
    Ο λόγος;; "Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στον Νίκο Χατζηνικολάου και "στον ενικό", ερωτηθείς σχετικά.
    
Δεν γινόταν ένα σχολείο το οποίο βρίσκεται στην περιοχή που μένουν οι περισσότεροι Πόντιοι και που οι περισσότεροι μαθητές είναι  Ποντιακής καταγωγής  πηγαίνουν στο 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω.
Οπότε το 15μελες του σχολείου αποφάσισε να κλείσει το σχολείο για να αναπαυθούν οι ψυχές των 350.000 Ποντίων αλλά και να συμπαρασταθεί και στους κατοίκους της γύρω περιοχής.
Αλλά ακόμα ένας λόγος που κλείσαμε το σχολείο ήταν και για την παιδεία όπου πάει από το κακό στο χειρότερο.  

 Με εκτίμηση

το 15μελες του 5ου Γυμνάσιου Αιγάλεω.

 

NEW 5o GIMN01

 

 

NEW 5o GIMN02

 

5o GIMN04

 

5o GIMN05