Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΣΤΗΝ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟ 1990

(Αρχείο: ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΛΕΥΚΟΠΟΥΛΟΣ)

ERMEX

 

 

 

Από το FB / «σεντούκι» του βετεράνου τερματοφύλακα - εν μέσω περιόδου… κορωνοϊού – Νεόφυτου Λευκόπουλου, ανασύρουμε ένα εξαιρετικό ντοκουμέντο, τον ιστορικό Ερμή Κορυδαλλού από την πρώτη του παρουσία στην Δ΄ Εθνική και τις εθνικές κατηγορίες την σεζόν 1990-1991. Μόνο και στο κοίταγμα αυτής της φωτογραφίας, ρίγη συγκίνησης για εκείνη την μεγάλη ομάδα του Ερμή Κορυδαλλού.

Σας παραθέτουμε, παρακάτω, την φωτογραφία σε μεγαλύτερη διάσταση και τα ονόματα της ενδεκάδας του Ερμή Κορυδαλλού.

ERMMES1

 

 

ΑΝΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Κωνσταντινίδης, Λευκόπουλος, Νταούλης, Κάτσικας, Νικολόπουλος, Λίνος

 

ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Καλπαξίδης, Τσουκάκης, Κουράσης, Βλάχος, Σιοροβίγκας.

 

 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

 

Η ανάρτηση στο FB του Νεόφυτου Λευκόπουλου με την φωτογραφία του Ερμή Κορυδαλλού πριν λίγες μέρες, την οποία δεν είχαμε δει ξανά να κυκλοφορεί, μας προξένησε ενδιαφέρον, κοινώς βάρεσε… συναγερμός, και ο βετεράνος πορτιέρο ευχαρίστως μας έδωσε την άδεια να την... επανακυκλοφορήσουμε, δίνοντας μας ονόματα και στοιχεία, εκτός ενός παίκτη. Επίσης, ο Λευκόπουλος, θυμόταν ότι η φωτογραφία ήταν από το εντός έδρας ματς με την Ρόδο και ότι προπονητής στον πάγκο του Ερμή, ήταν ο Ανδρέας Φωκιανός.

Προκειμένου, όμως, να μάθουμε το όνομα του παίκτη, που μας έλειπε από την φώτο, επικοινωνήσαμε με τον Περικλή Βλάχο, ο οποίος παρά την παρέλευση 30 ετών, ήξερε την λεπτομέρεια που μας έλειπε.

Σε ερώτηση μας για περαιτέρω στοιχεία σε εκείνο το ματς, αρχικά δεν θυμόταν πάρα πολλά, οπότε σε αυτό το… ντόμινο επικοινωνίας, ο επόμενος… κρίκος ονομαζόταν Σταμάτης Κουράσης.

Ο τελευταίος, επιβεβαίωσε το αρχικό στοιχείο του Λευκόπουλου, ότι ήταν ο εντός έδρας αγώνας με την Ρόδο (η οποία στο τέλος της σεζόν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στον 7ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής και ανέβηκε κατηγορία), και πρόσθεσε ακόμη ότι το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1, ενώ το γκολ του Ερμή Κορυδαλλού πέτυχε ο ίδιος με κεφαλιά!

Στο επόμενο μπάνερ που ακολουθεί παραθέτουμε την τελική βαθμολογία εκείνης της σεζόν (1990-1991), όπως επίσης και τις φωτογραφίες (με διαφορά 30 ετών), των τριών βετεράνων του Ερμή Κορυδαλλού, που βοήθησαν στην συλλογή των στοιχείων. Φώτο 1: Νεόφυτος Λευκόπουλος, Φώτο 2: Περικλής Βλάχος, Φώτο 3: Σταμάτης Κουράσης.

 

 

Θεόδωρος Γουρνάς

 

ERMMES2

 

 

YESSNEW