dimotiko arxiki

 

5o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 

 

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS

 

Το 5ο Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω συμμετέχει σε Ευρωπαικό πρόγραμμα  Comenius πολυμερούς σχολικής σύμπραξης διετούς διάρκειας (2013-2015) με θέμα : « Growing from the Garden ».

 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης τα σχολεία:
 Internanional school Main Franken, Germany
 Westacre Middle school, Droitwich Spa, United Kingdom
 Escola Frederic Godas, Lleida, Spain
 Ecole Marie Soboul, Nimes France
 Szkola Podstawowa w Jazwine,Poland

Στα πλαίσια του προγράμματος δάσκαλοι του σχολείου μας μαζί με την υπεύθυνη του προγράμματος  κ.  Παπαλουκά Κωνσταντίνα  επισκεφθήκαμε το γερμανικό σχολείο. Αναχωρήσαμε για το Μόναχο κι από εκεί με τρένο φτάσαμε στην πόλη Wurzburg όπου και μείναμε.
Το πρωί της Τρίτης (24-2-2015) μας παρέλαβαν οι εταίροι μας από το ξενοδοχείο με μισθωμένο λεωφορείο και μας οδήγησαν στο σχολείο τους. Μαζί μας ήταν και οι δάσκαλοι των άλλων συνεργαζόμενων σχολείων από την Πολωνία, Αγγλία, Ισπανία και Γαλλία. Τα παιδιά και ο διευθυντής του σχολείου μας επεφύλασσαν μια θερμή υποδοχή. Στο αμφιθέατρο του σχολείου οι μαθητές τραγούδησαν και χόρεψαν σε μια μικρή γιορτή καλωσορίσματος. Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στους χώρους του διδακτηρίου σε όλες τις τάξεις όπου οι συνάδελφοι με χαρά και προθυμία απαντούσαν στις ερωτήσεις που τους κάναμε.
Ήταν ένα άριστα οργανωμένο σχολείο με μαθητές όλων των βαθμίδων. Βέβαια είχε την ιδιαιτερότητα του να είναι ένα ιδιωτικό ευρωπαϊκό σχολείο όπου οι μαθητές διδάσκονταν τα μαθήματα τους στην αγγλική γλώσσα.

 

Είχε βοηθητικούς χώρους, οργανωμένο εστιατόριο, μεγάλους προαύλιους χώρους και γήπεδα. Οι τάξεις ήταν πολύ μεγάλες, διέθεταν όλα τα εποπτικά μέσα, είχαν χώρο ξεκούρασης με ένα καναπεδάκι ή μια πολυθρόνα και χαλί και στους τοίχους εκτίθεντο οι εργασίες των μαθητών. Εντύπωση μας έκανε η καλή και ζεστή σχέση μεταξύ των εκπαιδευτικών  αλλά και αυτών με τους μαθητές τους.
Η συνάντηση περιλάμβανε συνεδριάσεις εργασίας όπου έγινε απολογισμός των όσων έχουν γίνει μέχρι τώρα καθώς και προγραμματισμός αυτών που θα πραγματοποιηθούν ως το τέλος της χρονιάς. Στο περιθώριο αυτών των συναντήσεων είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους συναδέλφους των άλλων χωρών  και για άλλα θέματα εκτός των εκπαιδευτικών όπου διαπιστώσαμε τον προβληματισμό και την αγωνία όλων για την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη.
Το βράδυ της τελευταίας μέρας ακολούθησε δείπνο όπου ανανεώσαμε το ραντεβού για Γαλλία.  Μέχρι τότε θα υπάρχει στενή συνεργασία κατά την οποία οι μαθητές μας θα είναι σε επικοινωνία με τους μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων για να πραγματοποιηθούν οι εργασίες του προγράμματος.
Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχαιρετίσαμε το Wurzburg και τους δασκάλους του σχολείου ,τους ευχαριστήσαμε για την άριστη φιλοξενία και επιστρέψαμε μέσω Μονάχου στην Αθήνα.

 

dimotiko 1

 

dimotiko 2

 

 

dimotiko 3

 

dimotiko 4

 

dimotiko 5

 

dimotiko 6

 

dimotiko 7

 

dimotiko 8