ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΟΡΑ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΚΥΘΝΟ

 

ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕΚ

 

DKA

 

 

Εδώ και λίγα μόνο χρόνια με τον Γιαννούλη Καλλίλα στην Προεδρία (ανέλαβε το 2009 τον σύλλογο στην Δ΄ ΕΣΚΑ), η ομάδα μπάσκετ του Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω - με την τιμητική αναφορά της «αθλητικής καταγωγής» από το νησί της Κύθνου - «καταπίνει» κατηγορίες, ετοιμάζεται να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας και αύριο το απόγευμα (στις 7) Τετάρτης 3 Οκτωβρίου 2018, θα γράψει μια ακόμη «χρυσή σελίδα» στην 51ετή πορεία της!
Η ομάδα της πόλης μας, που σε επίπεδο επισήμων αγωνιστικών υποχρεώσεων για την σεζόν 2018-2019, έχει ξεκινήσει την παρουσία της με την συμμετοχή της στον δεύτερο την τάξει εθνικό θεσμό, το Κύπελλο Ελλάδας. Ο εκπληκτικός Διαγόρας Δρυοπιδέων Αιγάλεω, το τελευταίο 15νθήμερο μετράει ήδη τέσσερις (4) προκρίσεις (!) σε ισάριθμες φάσεις και αύριο το απόγευμα στον γύρο των 16 καλύτερων ομάδων της διοργάνωσης, υποδέχεται στην πόλη μας, σε μία ιστορική συνάντηση, την κάτοχο του τροπαίου ΑΕΚ.
Έναν αγώνα, που για την ιστορία του σωματείου, είναι ο πιο σημαντικός σε αυτά τα 51 του χρόνια, και σε αυτό το πλαίσιο – πέρα του αγωνιστικού – οι ιθύνοντες του συλλόγου θα δώσουν και εορταστικό χαρακτήρα, τιμώντας και μια μεγάλη ομάδα της χώρας μας όπως η ΑΕΚ, που παράλληλα, όπως αναφέραμε προηγουμένως, είναι και η εν ενεργεία Κυπελλούχος Ελλάδας.
Σε αυτό το εορταστικό κομμάτι της αγωνιστικής συνάντησης μεταξύ Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω και ΑΕΚ, το στοιχείο της Κύθνου έχει την δική του ξεχωριστή σημασία, καθώς η ομάδα της πόλης μας θα βρει αντίπαλο της στους «κιτρινόμαυρους», ένα «δικό» της παιδί, τον διεθνή με την Εθνική Ελλάδας, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ο οποίος έλκει και αυτός την καταγωγή του από το νησί των Κυκλάδων. Πριν την έναρξη του αγώνα ο Διαγόρας Δρυοπιδέων Αιγάλεω θα τιμήσει τον εν λόγω διακεκριμένο καλαθοσφαιριστή!
Τον αγώνα, που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στο γήπεδο «ΣΤ. ΒΕΝΕΤΗΣ», αναμένεται να παρακολουθήσει πλήθος κόσμου, ενώ αξιοσημείωτη αναμένεται να είναι όχι μόνο η παρουσία των πιστών οπαδών του Διαγόρα από το Αιγάλεω και φίλων του αθλήματος από όλη την Αττική, αλλά και από το νησί της Κύθνου, καθώς σε αυτό το ιστορικό και συνάμα σημαντικά αγωνιστικό παιχνίδι, θα βρεθούν και αρκετοί κάτοικοι της Κύθνου.
Μάλιστα, σε ανακοίνωση του ο ΑΠΣ Κύθνου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο ΑΠΣ Κύθνου εκφράζει τα συγχαρητήρια του για την μεγάλη επιτυχία του αδελφού σωματείου Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω. Σύσσωμη η οικογένεια του ΑΠΣ Κύθνου εκφράζει την υποστήριξη της στον ιστορικό αγώνα μπάσκετ με την Κυπελλούχο Ελλάδας ΑΕΚ. Εκ μέρους του ΑΠΣ Κύθνου το παρών θα δώσει ο Πρόεδρος της ομάδας, καθώς και αρκετοί αθλητές».


Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι νίκες / προκρίσεις του Διαγόρα Δρυοπιδέων Αιγάλεω μέχρι τώρα έχουν ως εξής:
Αγρίνιο - Διαγόρας Αιγάλεω 69-72
Διαγόρας Αιγάλεω – Ηρακλής 96-86
Τρίτωνας - Διαγόρας Αιγάλεω 80-84
Διαγόρας Αιγάλεω – Καβάλα 90-69


Για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Ρέθυμνο - Κύμη
Ολυμπιακός - Χολαργός
Παγκράτι - Παναθηναϊκός
Προμηθέας - Άρης
Περιστέρι - Ήφαιστος Λήμνου
Κολοσσός Ρόδου - Λαύριο
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος
Διαγόρας Αιγάλεω – ΑΕΚ

 

 

KALP