ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

 

Επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες μπάσκετ για τον Διαγόρα Αιγάλεω, καθώς έπειτα από ένα χρόνο απουσίας, η ανερχόμενη ομάδα της πόλης μας ξεκινά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, εκεί όπου βρέθηκε και την σεζόν 2014-2015.
Σήμερα το απόγευμα Παρασκευής ο Διαγόρας Αιγάλεω ολοκληρώνει την προετοιμασία του και αύριο πρωί Σαββάτου αναχωρεί ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά για την Σαντορίνη, όπου την Κυριακή στις 12 το πρωί αντιμετωπίζει την τοπική ΑΕ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Νότου Γ΄ Εθνικής.
Έφτασε λοιπόν η ώρα όπου το συγκρότημα του Σπύρου Σαμόλη (κεντρική φώτο), ο οποίος ανέλαβε την ομάδα ως προπονητής πέρυσι μεσούσης της περιόδου στην Α΄ ΕΣΚΑ και την ανέβασε κατηγορία, να κάνει τα αποκαλυπτήρια της και να δείξει ότι δεν πάει για… τουρισμό στην Σαντορίνη, αλλά για να μπει δυναμικά στο πρωτάθλημα όπου έχει υψηλές βλέψεις.
Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο ικανότατος τεχνικός ανέφερε τα εξής: «Μετέχουμε στον 2ο όμιλο του Νότου της Γ΄ Εθνικής, όπου όπως αναφέρουν πολλοί ειδήμονες περί του χώρου, είναι ο εύκολος όμιλος της Γ΄ Εθνικής. Εγώ θα απαντούσα ότι είναι ένας εύκολος όμιλος στα χαρτιά όμως. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο όλα αλλάζουν και ειδικά σε τέτοιο επίπεδο εθνικών κατηγοριών. Υπάρχουν ομάδες πραγματικά μυστήριο, ή, παγίδες αν θέλετε, όπως η πρώτη αντίπαλος μας η ΑΕ Σαντορίνης, αλλά εγώ έχω να επισημάνω επίσης ότι σίγουρα δεν λες εύκολο έναν όμιλο όπου μετέχουν σύλλογοι όπως ο Κάδμος Θηβών, η Πεντέλη, ο Άρης Νικαίας, ο Ιπποκράτης Κω, οι οποίες είναι παραδοσιακές δυνάμεις. Εν πάση περιπτώσει, όμως, επειδή ο καθένας κοιτάει την ομάδα του, εμένα προφανώς με νοιάζει ο Διαγόρας. Και στην προκειμένη φάση αυτό που έχω να καταθέσω πολύ ξεκάθαρα είναι ότι ο Διαγόρας Αιγάλεω στόχο έχει στο νέο πρωτάθλημα να πάρει κάποιες από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν σε απευθείας άνοδο, ή, το χειρότερο, μέσο της διαδικασίας μπαράζ. Δεν το λέω με τολμηρότητα, αντιλαμβάνομαι κάθε έννοια των λέξεων μου, αλλά νομίζω ότι θα ήταν από την πλευρά μου υποκριτικό να δηλώσω ότι θα μπούμε σε ένα πρωτάθλημα έχοντας απλά φιλοδοξίες και ότι γίνει. Το καλοκαίρι που πέρασε έγινε ένας ολόκληρος σχεδιασμός, η διοίκηση με μπροστάρη τον πρόεδρο κ. Γιαννούλη Καλλίλα, ήταν δίπλα μου, πήραμε παίκτες, προφανώς επενδύθηκαν κάποια χρήματα και άρα οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Αυτό το τονίζω για τον χρόνο, τον κόπο και το χρήμα αγνών παραγόντων. Δεν τα βάζει κανείς για ομορφιά τα χρήματα, κοινώς κανείς δεν τα πετάει στο βρόντο… Και εμείς λοιπόν στο αγωνιστικό τμήμα του Διαγόρα, εγώ, οι συνεργάτες μου και οι παίκτες, δουλέψαμε πολύ σκληρά για να έχουμε στόχους και χρέος μας είναι να πολεμήσουμε μέσα στο γήπεδο για να πετύχουμε το πλασάρισμα μας στις προνομιούχες θέσεις» και συμπλήρωσε ο Σπύρος Σαμόλης: «Στον σύλλογο όλα δουλεύουν υποδειγματικά, κάτι το οποίο βοηθάει αφάνταστα εμένα και τους παίκτες να κάνουμε απρόσκοπτα το αθλητικό μας έργο. Στην ομάδα το περασμένο καλοκαίρι ήρθαν παίκτες, τους οποίους επιλέξαμε προσεκτικά τόσο για τις αγωνιστικές επιδόσεις τους, όσο και για τον χαρακτήρα τους. Θέλαμε παίκτες που θα δέσουν με την ομάδα τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά, όπως και επίσης παίκτες οι οποίοι ήθελαν να παίξουν στον Διαγόρα. Δεν ψάχναμε απλά για μισθοφόρους. Θέλαμε παίκτες οι οποίοι να τιμήσουν την φανέλα και πιστεύω ότι κάναμε τις κατάλληλες επιλογές. Όσο αφορά το περιβάλλον της ομάδας επαναλαμβάνω ότι υπάρχει άριστη συνεργασία και σχέση εμπιστοσύνης με την διοίκηση σε όλα τα επίπεδα. Έπειτα από όλα αυτά νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο πρωτάθλημα και να φτάσουμε στον στόχο μας. Απομένει να μπούμε στο γήπεδο και να κάνουμε πράξη όσα σας ανέφερα».
Στην αποστολή, που αναχωρεί αύριο το πρωί Σαββάτου στις 7.30 για την Σαντορίνη μετέχουν οι εξής παίκτες: Μαυροειδάκος, Ζακυνθινός, Παπαδολιάς, Σαμαράς, Καλλίλας, Παπαποστόλου, Ζένελι, Εμίρης, Ντιφαντής, Καραλής, Γαλιώτος, Καρασταμάτης, Καράμπαμπας, Διαμαντόπουλος. Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο Πρόεδρος κ. Γιαννούλης Καλλίλας, ενώ από πλευράς διοίκησης θα είναι ακόμη ο Αντιπρόεδρος κ. Μανώλης Φίλιππας και ο Γενικός Αρχηγός κ. Ιωσήφ Κωστόπουλος. Άμεσος τεχνικός συνεργάτης του Σπύρου Σαμόλη στον πάγκο της ομάδας θα είναι ο Βαγγέλης Μακρής.
Η αποστολή του Διαγόρα αναμένεται να φτάσει στην Σαντορίνη το μεσημέρι του Σαββάτου στις 3.30, ενώ λίγο πιο μετά έχει προγραμματιστεί προπόνηση στο κλειστό γήπεδο του νησιού. Το έμψυχο δυναμικό, η τεχνική ηγεσία και οι συνοδοί θα καταλύσουν σε ξενοδοχείο της Σαντορίνης για το υπόλοιπο της ημέρας, την Κυριακή το πρωί το εγερτήριο θα είναι νωρίς, ακολουθεί ο αγώνας στις 12 και στις 3.30 το μεσημέρι της Κυριακής ο Διαγόρας θα αναχωρήσει από το πανέμορφο νησί για τον Πειραιά με ώρα επιστροφής σχεδόν την 11η βραδινή.
 Με ανακοίνωση του ο ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Ηλία Μαϊνα για την βοήθεια του, αλλά και την χορηγία του σχετικά με το ταξίδι του συλλόγου στην Σαντορίνη.