«ΦΟΝΕΑΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ» ΣΤΗΝ ΕΠΣΑ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ

 

ΔΙΑΓΟΡΑΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 1-1 (κ.α. – παρ.), 3-1 πέναλτι

 

 

 

Μετά τον Άγιαξ Ταύρου στην α΄ φάση, τα Ιλίσσια 2004 στην β΄ φάση (και οι δύο ομάδες της Β΄ ΕΠΣΑ), σήμερα ήρθε η σειρά της Θύελλας Αγίου Δημητρίου (ομάδα Α΄ ΕΠΣΑ), να αποκλειστεί από τον Διαγόρα Αιγάλεω (ομάδα Γ΄ ΕΠΣΑ), στο πλαίσιο του κυπέλλου της ΕΠΣΑ. Η ομάδα της πόλης μας παίζοντας ψυχωμένα, συγκεντρωμένα και γενικά αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, μετά το 1-1 του κανονικού αγώνα (σκορ που έμεινε και στην παράταση), στην… ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι στάθηκε πολύ ψύχραιμα και κέρδισε την Θύελλα με 3-1. Για τα δεδομένα του αθηναϊκού ποδοσφαίρου σίγουρα θεωρείται μεγάλη έκπληξη ο… μικρός Δαυϊδ της Γ΄ ΕΠΣΑ (Διαγόρας) να περνάει τον… Γολιάθ της Α΄ Αθήνας (Θύελλα Αγίου Δημητρίου), αλλά όποιος ήταν στο γήπεδο, θα είδε ότι ο Διαγόρας πολύ καλά στημένος στο γήπεδο από τον προπονητή του Τάσο Χατζή, ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πήρε δίκαια την πρόκριση για την 4η φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΑ. Σίγουρα μεγάλη επιτυχία για τον Διαγόρα Αιγάλεω.
Οι παίκτες του Τάσου Χατζή μπήκαν πολύ δυνατά στο α΄ ημίχρονο και είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 55΄ οι φιλοξενούμενοι σε μία από τις λιγοστές φάσεις που δημιούργησαν, έπιασαν την άμυνα του Διαγόρα στον ύπνο και σημείωσαν το 0-1. Το γεγονός αυτό μάλλον πείσμωσε τους παίκτες του Τάσου Χατζή, οι οποίοι δεν έπεσαν σε ψυχολογία, αλλά αντίθετα παίζοντας ορθολογικά πίεσαν τους αντιπάλους τους και στο 78΄ έπειτα από πάσα του Πολίτη από δεξιά, ο επερχόμενος Παπανικολάου (κεντρική φώτο) με σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Μέχρι την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ο Στρουμπούλης είχε μία εξαιρετική απόκρουση σε τετ-α-τετ κρατώντας την ομάδα του όρθια, ενώ δυνατό σουτ του Πολίτη στο 87΄ έδιωξε με υπερένταση ο πορτιέρο της Θύελλας.

 

 

 

ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ Ο ΔΙΑΚΡΙΘΕΙΣ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗΣ (ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ)

 
Ο Διαγόρας δεν έπεσε απόδοση ούτε στην παράταση, όπου είχε δοκάρι με τον Μαρτίνο Αλ. και ευκαιρίες με τον Πολίτη. Στα πέναλτι η ομάδα του Διαγόρα κέρδισε με 3-1, στα οποία ευστόχησαν οι Πολίτης, Αρβανιτάκης, Γονιδάκης, ενώ ο τερματοφύλακας του Διαγόρα Γιώργος Στρουμπούλης απέκρουσε δύο εκτελέσεις των παικτών της Θύελλας.

 

 

ΑΡΙΣΤΑ ΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΣ

 

 

ΔΕΣΠΟΖΕ Ο ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΑΛ.

 

 

 

ΤΟ ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΓΟΝΙΔΑΚΗΣ


Όλοι οι παίκτες του Τάσου Χατζή, που παρέταξε άριστα την ομάδα του, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και δύσκολα βρίσκεις κάποιον που υστέρησε. Ο Στρουμπούλης ήταν σταθερός και ενέπνεε σιγουριά στα μετόπισθεν, ο Γονιδάκης που εκτέλεσε το νικητήριο πέναλτι ήταν δραστήριος από την δεξιά πλευρά, ο Αρβανιτάκης έδωσε πολλές μάχες και ο Μαρτίνος Αλ. δέσποζε με την παρουσία του μπροστά από την αμυντική γραμμή της ομάδας του. Τέλος η τριπλέτα Καραγεώργου Α., Πολίτη και Παπανικολάου, υπέβαλλε σε μεγάλη ταλαιπωρία την αμυντική γραμμή της Θύελλας.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Στρουμπούλης, Γονιδάκης, Λαγγουράνης, Αρβανιτάκης, Στάνης, Μαρτίνος Α., Κορομπίλης (46΄ Καραγεώργος Π.), Καραγεώργος Α., Πολίτης Γ., Παπανικολάου (106΄ Περούλας), Τσεκούρας (58΄ Γεωργούλης Γ.).